Reklama

Reklama

San, šéf hongkongského syndikátu a Chai, pašerák drog a člen narkomafie Zlatý trojúhelník se sejdou v přeplněném zábavním parku, aby pod ochranou svých tělesných strážců uzavřeli obrovský "kšeft". Avšak někdo informoval policii. Kapitán Tong nastraží past v naději, že se mu na jeden zásah podaří zatknout všechny překupníky s drogami. Vtom na scénu vstupuje záhadná dívka a zásah překazí... Nastane přestřelka a v chaosu se podaří překupníkům uprchnout. Sam podezřívá ze zrady Chaia a přikáže ho odstranit. Chai umírá v náručí svého syna Ricka. Rick přísahá pomstu... (Intersonic)

(více)

Recenze (29)

choze 

všechny recenze uživatele

Standartní force kousek plný zrychlených chaotických přestřelek a soubojů, brutality a patosu, nechvalně známý nehodou při natáčení finální scény, kdy hrdinové v poslední chvíli vyskočí z vybuchující budovy (klasické to zakončení těchto filmů). Výbuch tehdy zranil tři hlavní hvězdy filmu, včetně tváře série ULTRA FORCE, Moon Lee, na což upozorňuje závěrečný titulek a záběry výstřižků z novin. Jako z každé force i odsud mi v pubertě utkvěla jedna scéna a sice mučení dcery mafiánského bosse pomocí krvežíznivých brouků a její skoroznásilnění. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý akčný film, ktorý je pokračovaním dosť dobrej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o troch rôznych ľudoch, ktorí sa snažia zničiť jednu zločineckú organizáciu, pričom každý ma na to iné dôvody, ale je celkom nezaujímavo podaný a tak nanešťastie a hlavne v prvej polovici miestami nudí. Akcie je tu dosť, ale väčšinou je iba priemerná. Jej štýl sa od jednotky moc nezmenil, súboje stále nemajú moc prepracovanú choreografiu, ale v jednotke boli akčné scény aspoń zábavné. Prestrelky ma zo začiatku tiež sklamali, ale neskôr sa vylepšia. Ale aj celkovo sa film v druhej polovici vylepší, príbeh sa vyjasní, všetky dôvody konania jednotlivých postáv sú už tiež jasné a aj akcia začne byť zaujímavejšia. A tak ma najviac zaujali posledné dve akčné scény, najprv jedna z dôležitých postáv pri záchrane svojho kamaráta pozabíja mnohých protivníkov a ešte koniec, kde traja hlavní hrdinovia vyčistia od zvyšku zločincov celú budovu. Dosť ma na tomto filme zaujalo aj to, že tu celkom často ľudia skáču z veľkých výšok, dopadnú na nohy a vôbec nič sa im nestane. A určite muím spomenúť koniec, ktorý informuje o ťažkom zranení hlavných hrdinov behom natáčania. Nie je to zlý film, ale z tejto trilógie je to určite najslabší diel. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 58%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha porevolučních VHS úlovků, kterému nechybí všechny ty ukňourané dialogy, infantilní joky, typicky podivné asijské emoce a blbě uchopené scény. Třeba hned z úvodu jsou poldové v lunaparku nenápadní, jak Pamela Anderson na nudapláži. Naštěstí ale zůstává choreograficky poutavá řežba a skvělé kaskadérské kousky, honičky po souši, po vodě i ve vzduchu. U policie se každopádně personalisté nezastaví, s ohledem na vysokou úmrtnost nemá smysl nábory vlastně ani pozastavovat. K tomu připočtěme nezlomný dabing, kdy třeba takový Aleš Zbořil zvládá nejednu postavu. Ženy se tu škrtí, kopou do břicha, strhávají se jim nehty i mučí pomocí brouků. Finální novinový titulek věnovaný reálně zraněným hercům „překvapivý“. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Soudě dle druhého dílu se dá říct, že v porovnání s dalšími dvěmi populární akčními sériemi z Hongkongu - vesměs áčkovou Red Force a ucházejícími Železnými anděly - je Ultra Force víceméně okrajovým brakem. Film je sice prošpikovaný akčními scénami, ale ty jsou tak monotónní a špatně natočené, že dovedou diváka spolehlivě znudit do několika minut. Problém přitom není ani tak v samotném zrychlování akčních záběrů (řada hongkongských režisérů ho umí využívat efektně), ale spíše v jejich chabé inscenaci a nepříjemně diskontinuálním střihu (ten je opravdu pouze chaotický a nikoli účelně využitý, jako v některých filmech Tsuiho Harka). Kdyby někdo úvodní "akční scénu" (všichni tam zrychleně pobíhají a rozhazují rukama) prohnal černobílým filtrem a podmázl ji nějakou legrační klavírní hudbou, snad bych i uvěřil, že jde o humornou sekvenci z nějaké staré grotesky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takovej půměrnej HK akčňák, kterej se na moje gusto až moc utápí ve zbytečně překombinovaným ději. Akce samozřejmě pořád kvalitní, ale občas je umění se v tom dějovým mišmaši vyznat.50% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tohle je jiná váhová kategorie, než jednička, více akce, solidnější dějová omáčka. Hlavně však pořádné obsazení, nejen, že to tu rozjíždí Moon Lee, ale i Sibelle Hu, z chlapů vynikají jednoznačně šéf záporáků Francis Ng(on se prostě pro ty role narodil), potěší i účast starých známých jako je Michael Chan a Ray Lui. Film, kterýse stal legendou i díky onomu nešťastnému incidentu na konci. Viděno v originálním znění, pomocí šíleně vypadajícího vcd ripu. Třeba se VAPET pochlapí a vydá i sérii Ultra Force, což bych si přál. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhá část neexistující série Ultra Force je o chlup lepší než ta předchozí. Ďábelští lovci oproti Zabijáckým andělům totiž oplývají přece jen trochu soudržnějším příběhem o pomstě, diamantovém pokladu a policejním vyšetřování. Ono zlepšení však musíte chápat právě a jen ve smyslu onoho srovnání. Žádný velký zázrak se nekoná a pořád tu máme vcelku typicky afektovaný scenáristický průjem a téměř nulové herecké výkony. Návaznost jednotlivých scén však přece jen naznala určitý pozitivní posun a na film se dá celkem bez potíží koukat jako na souvislou vyprávěnku. Na diváka tu čeká i velké překvapení v podobě scény jako vystřižené z filmu kategorie CATIII, tedy mučení polonahé, bohužel nijak oslnivě krásné, ženy pomocí masožravých brouků a její bohužel násilně přerušené znásilnění. Akce tu je tradičně dostatek, nicméně většinou se jedná jen o tragickou přehlídku dětských her na vojáky, ratata, padni. Vše alespoň trochu zachraňuje závěrečný fight s padouchy, ale na orgasmus taky není. A tak i přes mírné zlepšení zůstávám na dvou hvězdách. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To samý jak jednička, snad ješte takový víc nepřehlednější.. nevědel sem kdo je jaka holka. Takovej trochu bordel, ale akce je prostě majstrštich. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhy diel je o chlp horsi. Zapletka je dlho chaoticka. Je tu niekolko linii, ktore sa poriadne vyjasnia az na konci. Akcnych scen je dost. Ale tentokrat mi pripadali priemerne nielen bitky ale aj väcsina prestreliek. Neustale sa tam niekto mlati a po niekom sa striela, ale postupne to zacne byt monotonne. Az ohnive finale tomu doda grady. Podla zaverecneho dodatku az prilis velke. Ale nastastie to ustredne trio hercov prezilo. Co sa tyka hercov, tak Moon Lee tu je miestami dost nesympaticka, nastastie to zachranuje dalsia kraska, Sibelle Hu. Na strane zaporakov kraluje zakerny Francis Ng a jeho nekompromisna gorila Ken Lo. Aj v dalsich ulohach sa tu mihne viacero znamych xichtov. Vysledkom ja solidny standard svojej doby s finalnym kaskaderskym kuskom, ktory stoji za zhliadnutie. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Strieľa a kope sa tam síce neúrekom, ale akosi len s málom toho povestného hongkongského drajvu. Rozhodne však viac ako len priemerná ázijská nakladačka. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že to s lety ztratilo na onom "wow" efektu, však se tu tyhle akční perly z Hongkongu objevily ve chvíli, kdy se člověk ještě vzpamatovával z titulů nadabovaných jedním hlasem, ale hodnotím své první zhlédnutí a to mi vyrazilo dech (v dobrém slova smyslu), navíc skvělé bojové scény jsou nadčasové. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako predchádzajúca časť. Scéna s mučením je silná káva. Dosť ma to v detstve rozrušilo. 7/10 ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než jednička. Víc akce, míň keců. Ze závěrečnýho záběru a následnýho titulku mě až zamrazilo. ()

Ashley 

všechny recenze uživatele

Tento film vyšel u nás pod názvem ultra force 2. Při závěrečné scéně tohoto filmu se zranili 3 herci kvůli špatně připravené náloži střelného prachu. ()

Pecival

všechny recenze uživatele

Jedničku už si nepamatuju, tak nemůžu moc srovnávat, ale tohle se mi docela líbilo. Příběh sem sice vnímal tak na půl oka, ale protože je film v zásadě jedna velká akční scéna (proměnlivé kvality) zas tak moc to neva. Scénář je hodně pekelnej jak se sluší na HK osmdesávkovej akčnák, dabbing je povinost a navíc skvěle sedne k té zrychlené akci. Vzásadě spokojenost. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Klasický hong kongský osmdesátkový akčňák ze zlaté éry s permanentní kung-fu akcí , který je sice za mne daleko slabší než jednička ( ze série, která neexistuje, protože si to vycucal z prstu tehdejší videomág Interconic ) a jako filmový zážitek i při tom sentimentu to není za víc než dvě hvězdičky, ale dám čtyři. Prostě to byla doba, kdy akční filmy měly koule a tady ten unikátní závěr, kdy tři hlavní hrdinové skáčou z okna v patře při explozi plynu a ona je všechny popálí, že je odvezou do nemocnice a v závěrečných titulkách se jim filmová společnost omlouvá a přeje brzké uzdravení, to je něco mezi mrazivým vtipem a historickým momentem v dějinách akční kinematografie. Proto čtyři hvězdy i za mou oblíbenkyni Moon Lee. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy na počest zraněných herců, jenž byli skvělý bojovníci, kaskadéři, ale strašní herci. Film je jinak strašný. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku filmu dobra hlaska od policajtky, ked nahanala jedneho kriminalneho zivla: Zostante tam a nikam nechodte:) To by fakt musel byt riadny idiot, aby sa tak rychlo vzdal. Film mi kvalitou bol podobny, ako jednotka, takze to nebol ziadny prepadak, aj ked sem tam sa mu da nieco vytknut. Aj tu znova v plnej krase robila brokovnica neskutocne vybuchy, ako od granatov:) Dobry typek bol tiez ten po usi ozbrojeny manik, ktory likvidoval nepriatelov, ako Rambo. Zaverecne finale spotrebovalo kvantum nabojov, ako aj pocas celeho filmu, kde sa na nich nesetrilo. Vsetko to malo dobry efekt a preto som si to znova rad pozrel po dlhej dobe. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Byť název snímku evokuje, že se jedná o volné pokračování, není tomu tak. Nynější příběh s tím předchozím nemá nic společné, ale to už tak u takovýchto sérií prostě bylo. Každopádně se i tentokrát představuje stará dobrá akční škola v produkci HG mající švih, elán a ohromnou energii. A bohužel i značnou zmatečnost. Snímek vznikal ve stejné době jako ten předchozí a ta tvůrčí rychlost je prostě na výsledku znát. Není divu, že během natáčení došlo k pyrotechnickému maléru, jak jsme informováni na samém konci příběhu místo přirozeného dějového finále. Akční série ´Ultra Force´ je jen levné napodobování kvalitnějších snímků a sérií s daleko větším rozpočtem. Ve většině případů se psal scénář, jak se jednoduše říká, na koleně během natáčení, proto nad logičností a smyslem pospojovaných scén a podivně kostrbatého vývoje děje nemá smysl přemýšlet.  Opět se to tedy celé veze ve značně zběsilém tempu v rámci bojového umění a přestřelek, za použití dnes už naprosto úžasných kaskadérských scén, kdy je tentokrát použita i hodně drsná scéna mučení a znásilnění ženy. Znalci HG kinematografie však vědí, že se nejedná o nic neobvyklého. Při dnešním pohledu se z něčeho takového obrací oči v sloup, ale ve své době to bylo ve videopůjčovnách hojně vyhledáváno. Snímek je tedy nyní shlédnutelný pouze okem shovívavým s nějakou tou kapkou nostalgie. ()

Reklama

Reklama