Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 1

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh natočil prakticky za poslední 3 roky 5 filmů. Aby to s ním časem nedopadlo, nějak podobně jako s Belmondovým Merlinem, že se za svým dílem ohlídne a uzná, že toho sice natočil hodně, ale každej film obsahuje slušných 5 minut. Začínám mít ten pocit, že točit spoustu průměrných záležitostí, bych od člověka, který má svědomí třeba Dannyho parťáky asi nechtěl. Koho minou No Sudden Move, ten určitě o nic extra nepříjde. 55% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Soderbergh patrí medzi moji najobľúbenejších režisérov. A áno, jeho tvorba lieta od 1* k 5*. Venuje čas niečomu tak zbytočnému ako bolo High Flying Bird (1*). Donúti Matta Damona vyžrať sa na nadpriemernú váhu v rámci podpriemerného Informátora! (2*). Poteší vidlákov prostredníctvom Loganovich parťákov (3*). Natočí jeden z najlepších filmov roku 2018, a to prostredníctvom iPhonu (Nepříčetná 4*). Dopraje Judeovi Lawovi jeho životnú rolu (Vedlejší účinky 5*). Kam sa na škále soderberghovosti zaradí No Sudden Move? Určite k tým vydareným voľbám. Príbeh síce nie je sám o sebe nijako extra zaujímavý či strhujúci, ale neustále prináša skvelo pôsobiace pokusy niekoho s niekým vyjeb*ť. Opísať film jednou vetou? Ako keby Coenovci natočili Dannyho parťákov. Bolo mi medzi všetkými tými postavami strašne príjemne a mrzelo ma, keď prišiel koniec. Len tie hrátky s čočkou kamery si mohol odpustiť. Ale odpúšťam mu, pretože mi naservíroval Juliu Fox ako sexy paničku z 50. rokov. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh patří z mnoha důvodů mezi zajímavé filmaře. Kromě jeho přeskakování mezi žánry především i to, že valnou většinu svých posledních filmů točí na iPhone. Jinak tomu není ani u jeho novinky No Sudden Move. Kriminálka zasazená do 50. let 20. století rozhodně stojí za pozornost. A to nejen díky skvělému castingu, ale také díky super scénáři, který je základem pro stylový kriminální thriller patřící mezi to nejlepší od Stevena Soderbergha.   Scénář Eda Solomona (Muži v černém 1, Podfukáři 1- 2) obsahuje výtečné napsané postavy, skvěle budovaný a propracovaný příběh, který přijde s nečekanými zvraty a spousty sami o sobě skvěle fungujících momentů.   Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour, Jon Hamm, Ray Liotta, Kieran Culkin, Bill Duke, Brendan Fraser, Julia Fox, Amy Seimetz.... jednoduše jedna skvělá castingová volba za druhou. Každá postava je v příběhu důležitá, každý herec dostává příležitost se herecky předvést a i přes tak nabité obsazení se prakticky nikdo neztrácí. Del Toro a Cheadle jsou nejvíce stěžejními postavami a jsou oba naprosto skvělí.   Soderbergh se kromě režie chopil i kamery a střihu (použil přitom v titulkách své klasické pseudonymy Peter Andrews a Mary Ann Bernard) a na všech pozicích odvádí velmi solidní práci. Celý film je sice točený na iPhone a je to v jistých momentech jednoduše poznat a je zdrojem jistého vyrušení, přesto ovšem stojí obrazová stránka za to. Naprosto se podaří prodat atmosféru 50. let, hezky se na to kouká a i když se na dá na Soderberghovým rozhodnutím vše točit na iPhone tak trochu kroutit hlavou, k vyložené vizuální pohromě má No Sudden Move pořád strašně moc daleko. A v mnoha momentech vypadá jednoduše pěkně. Přesto by ovšem možná rozhodnutí využít klasickou digitální kameru dopadlo o poznání lépe.   Výprava a dobovost 50. let jde z filmu cítit, soundtrack Davida Holmese s jazzovým nádechem k celé té atmosféře dokonale sedí a pak jen stačí sledovat jak tahle kriminálka postupně utíká a scénář dokáže nadále v mnoha momentech šokovat. Soderbergh to celé točí s hravostí, která připomene časy trilogie Dannyho parťáci, ten film si diváka v podstatě snadno omotá kolem prstů a celé to navíc dost krásně vypadá. Jde o film se zběsilým tempem, který především funguje i jako neskutečně zábavný zážitek, který pořád dokáže překvapovat za pochodu. Soderbergh možná nenatočil zásadní film, natočil ovšem rozhodně solidní poctivé řemeslo, které působí dojmem, že ho jeho tvůrce točil s naprostou chutí. Téhle krimi se podlehne strašně těžko.   No Sudden Move je jednoduše bravurní kriminální thriller s elegantním scénářem, vynikajícím obsazením a solidní vizuální stránkou. iPhone sice v jistých momentech předvádí své limity, Soderbergh vlastně v podstatě točí jen velmi zábavnou podívanou a ne zásadní snímek, přesto ovšem natočil jednoduše bravurní záležitost. Nejlepší Soderbergh za posledních několik let a do jisté míry i připomínka jeho nejlepších časů...... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Skvele obsazena kriminalka, u ktere Soderbergh radne zamotal ustredni heist. Bavilo me to cele dve hodiny a ma to fajn dobovou atmosku. Nekdo by mohl asi rict, ze tu je postav jak na orloji, ze je to prekombinovane. Ale ja se orientoval celou dobu i bez kresleni diagramu a hlavne jsem se celou dobu bavil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Soderbergha mám fakt rád,ale poslední dobou se mi nějak ne a ne trefit do noty.Už předchzí film s Meryl Streep mě úplně minul a i když No Sudden Moves je lepší,k tomu aby mě minul úplně podobně zas tak moc nechybělo.Možná sem měl přehnaná očekávání,ale tohle je přeci jen víc nuda než zábava a nezachrání jí ani dobré obsazení a už vůbec ne režisérovi hokusy pokusy s kamerou.Chápu,že rád experminetuje,ale tohle rybí oko,ne snad že by úplně vadilo,ale místy to nebylo úplně nejpříjemnější.Tak snad příště...50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Okrem réžie sa Soderbergh na filme podieľal pod pseudonymami zároveň aj ako strihač a kameraman. (rowdys)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v michiganskom meste Detroit a trvalo od 28. septembra 2020 do 12. novembra 2020. (MikaelSVK)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama