Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Recenze (91)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že ta Kristen Wiig musí furt hrát takový ďůry. Jinak je to další ze série průměrných vánočních filmů. Pro tuzemského diváka s tím bonusem, že z něj místy uvidí hezkou českou krajinu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jasné, je to pro děti, ale i tak si nedovedu představit, že bych z toho někdy mohl být nadšený. Chvílemi se to dost táhne a příběh je to hloupý a naivní. Co mi ale vadí nejvíce, je zhodnocení dobra a zla. Kdy býti hodný, znamená všemu uvěřit a nechat si srát na hlavu. Mimo to, je to díky Netflixu docela zpolitizované a plné nejrůznějších klišé. Váhal jsem mezi 2-3*, ale je tu mnoho moc hezkých a lepších pohádek. 45% PS: Ještě bych rád zmínil neuvěřitelnou názorovou rozpolcenost hlavních postav, které jsou schopny během chvilky zcela nepochopitelně obrátit. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Trpel som a v 60. minúte prišiel domov synátor z Prešova a oslobodil ma od ďalších 40 minút psychických trestov. Trápnosť, naivita, bez štipky nápadu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře moc nechápu, ale budiž. Vánoční příjemná pohádka, která má pěkný příběh, nic víc nic míň, prostě taková ta předvánoční klasika. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné vianočné prekvapenie. Čakal som bežný vianočný film podľa bežnej schémy na tému vzniku Vianoc, no dostal som celkom fajn príbeh, ktorý ani chvílu nenudil. Je tu zábava, dobrodružstvo i vážnejšie scény. A záver ponúkol zaujímavé rozuzlenie a poučenie. Pre deti ako stvorené. Čerešničkou na torte bola profesorka čarovania a milá myška. Nadpriemer. 75/100  ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předposlední film s vánoční tématikou kterej jsem měl pro letošní rok nachystanej. Určitá podobnost a možná i inspirace finským snímkem Joulutarina(2007) je zřejmá. A pokud bych tyhle dva filmy měl srovnávat na u mě na plný čáře jasně vítězí Joulutarina. Na A Boy Called Christmas se sice taky dalo bez větších problémů v pohodě podívat ale na můj vkus to bylo zbytečně dlouhý. Na rovinu říkám, že tohle už asi víckrát vidět nepotřebuju. Určitě né v nejbližší době. Kdežto k Joulutarina si časem klidně rád zopáknu. A Boy Called Christmas to má u mě za 3hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Boy Called Christmas" je podľa mňa celkom neškodný rodinný vianočný film. Má v sebe trošku predstavivosti, celkom dobré herecké obsadenie a musím povedať, že ma bavil. Snaží sa povedať ako to s Vianocami vlastne začalo a ako vznikli všetky legendy, no hneď na úvod poviem, že ani v najmenšom sa to nechytá na nádherný animák z roku 2019 - "Klaus". Pokiaľ chcete príbeh o tom ako vznikla legenda, ktorý je vynikajúci, tak odporúčam viac vidieť to. Ale i skrz to môžem povedať, že sa tvorcovia aspoň trochu snažili. Ten politický element mi tu trošku prekáža a pôsobí dosť nasilu. Žijeme v 20-tych rokoch 21-ho storočia, je treba to tam nejako zapasovať. Osobne si myslím, že to vôbec nebolo nutné a je to iba neskutočne rušivé. Nevadilo by mi vidieť viac aj Maggie Smith. Je to pre mňa už skutočne herecká legenda. Vizuálne je film okey, má to vianočnú atmosféru, občas ma to pobavilo, dizajn trollov je tu fakt skvelý. Nemyslím si, že ide o zlý vianočný film pre celú rodinu. V rámci možností ma to celkom dokázalo príjemne potešiť. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně překvapivě poutavé, ale toto vyprávění vzniku Vánoc nebude novodobou vánoční klasikou. Doporučuji spíše výborného animovaného Klause, který na to jde úplně jinak ale mnohem působivější a zábavnější formou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Chlapec, kterému říkají Vánoce stojí na jednoduchém, ale mile podaném příběhu o (možném) původu Vánoc a s nimi spojenými tradicemi, a i když se jedná primárně o film pro mladší publikum, dokáže zaujmout i staršího diváka. Vedle humorné linie, o níž se postarali hlavně sarkastická vypravěčka s tváří Maggie Smith a výřečný myšák Miika, nabízí film i několik vážných, ale nijak plačtivých scén - ve výsledku se ale film veze spíše na pozitivní vlně. V neposlední řadě chválím nádherné zimní scenérie a nevtíravé poukázání na to, že podstata Vánoc tkví v jejich nemateriálnosti. Slabší čtyři hvězdičky! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vánoční rodinná pohádka, u které jsem si celou dobu myslel, že jde o severskou tvorbu (Norsko), ale teď koukám, že jde o britský film. Prostředí však je severské a přesně se hodí k příběhu. Děj je trošku smutnější, ale nakonec vidíme dobro. Je to zajímavě vymyšlený příběh o tom, jak vznikly Vánoce. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Drsnější vánoční atmosféra, než na jakou jsme obvykle zvyklí a jedna hodně potměšilá víla – to jsou hlavní přednosti temného snímku pro děti. A dobrá pointa. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V adventním čase příjemný a pěkný pohádkový příběh od Netflixu, který nám nabízí další možnou verzi toho, jak vznikla bytost, kterou milují děti na celém světě. Chtěl jsem to pustit i svojí čtyřleté dcerce, neboť jsem neshledával nic ohrožujícího její vývoj, až dokud nedošlo na jistou scénu s tatínkem. Škoda, musí si počkat, až trochu vyroste. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Hezký vizuál, fajn obsazení i britský humor. Bohužel to ničí nesmyslná zápletka a divně pojatí Laponci. Když se budete dívat s vánoční náladou, je to za tři hvězdy. Jinak asi o jednu méně. 50 %, čekal jsem více. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Už rok mám tento film v seznamu na Netflixu. Minulý rok jsem chtěl tento film zhlédnout, ale nějak na něj nedošlo a byla to chyba. Naštěstí letošní nabídka v televizi byla jako téměř vždy nic moc, tak došla řada na tento film a musím říct, že jsem byl nesmírně překvapen. Výborný vánoční film s krásnou atmosférou a s velmi povedeným příběhem. První větší role Henryho Lawfulla a myslím si, že ten mladý herec je celkem talentovaný. Uvítal bych klidně druhý díl. Za mě určitě 4* a vánoční film, jak má být. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Až na politicky korektného Indouška, ktorého som ani trochu nepochopil, ma to bavilo od začiatku do konca. Maggie Smith by kľudne mohla čítať telefónny zoznam a počúval by som ju, veľmi pozorne, od A do Z. ()

Reklama

Reklama