Reklama

Reklama

Příšera z hor

(neoficiální název)
  • USA The Beast of Hollow Mountain (více)

Obsahy(1)

Neuvěřitelná hrůza, s dechem plným nenávisti, smrti a ničení! Americký kovboj Jimmy Ryan (Guy Madison), který ovšem nyní bydlí v Mexiku, má velké starosti se svým dobytkem, který mu vraždí nějaký neznámý tvor. Netrvá mu dlouho zjistit, že se jedná o starodávného Tyrannosaura, který nějakou záhadou přežil do dnešních dob a prohání se mexickou pouští. Jimmymu se také podaří zakoukat se do Sarity (Patricia Medina), která je dcerou konkurenčního rančera Dona Pedra, a snoubenkou Enriqueho Riose, který coby rodilý Mexičan Jimmym pohrdá. Větší problémy na sebe však nenechají čekat, když se obrovitý dinosaurus rozhodne utišovat hlad ve městě a zuřivě začne napadat jeho obyvatele. Jimmy se s netvorem musí střetnout a zachránit své mexické sousedy před hrozivým Netvorem z Duté hory. (Israha)

(více)

Recenze (6)

Marek06 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu je, že se dinosaurus objeví až po hodině. A když se konečně ukáže, vypadá spíš úsměvně než děsivě. Říkal jsem si, že dám 2*, ale já mám tyhle monster-movies prostě rád, tak dám 3*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: JEDNOHO DNE, PO MILIÓNY LET TRVAJÍCÍM SKRÝVÁNÍ, SE NÁHLE ZJEVIL, ABY….ZABÍJEL, ZABÍJEL, ZABÍJEL!!!____Já žasnu. Všeříkající název, návodná reklamní kampaň a lákavé plakáty a přitom o monstrum samotné tu jde až ve druhém, třetím plánu. Opravdu nemám rád, když tvůrci dělají z diváků hlupáky. Přitom po filmařské stránce není co moc vytknout. Navzdory žánrovému zařazení nejde na první pohled o žádný laciné béčko – nákladná, velkorysá výprava se stohlavými stády buvolů, mnohačetným komparsem a působivými mexickými reáliemi, to vše natočeno v širokoúhlém cinemascopu, jenom to monstrum se nám někde zatoulalo. V 80-ti minutové stopáži se poprvé objeví až po celé hodině, do té doby o něm dokonce nepadne ani sebemenší zmínka. Naopak se tu řeší pořád dokola milostný trojúhelník, problémy hlavního hrdiny se sháněním stáda dobytka, oposlouchané dialogy šustí papírem. Pravda, posledních dvacet minut, kdy naopak stop-motion animací rozpohybovaný dinosaurus nesleze z plátna, vylepšuje dojem svým líbivým akčním pojetím, ale celkově se žádný hit nekoná. Pokud chcete zažít opravdu působivý nezvyklý crossover pravěka fauna vs. ušmudlaní mexičani, zvolte raději THE VALLEY OF GWANGI, stále živý kousek díky Harryhausenovým trikům. Zatímco na tenhle Rodriguezův kousek po zásluze sedl prach. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době, kdy se ve filmu nedělo vůbec nic, jsem to už měl chuť vypnout, nakonec jsem vydržel - a odměnou mi byl nádhernej akční závěr s roztomile rozpohybovaným dinosaurem, na kterej se překrásně koukalo. Škoda, že se v podobném duchu nenesl celý film. Nekonečnou dobu se řešily trable s dobytkem, trable s ženskejma, trable s malejma mexickejma fakanama, zkrátka všechno vypadalo jako nějaký ambicióznější western, což je škatulka, která mě opravdu dovede vyděsit. Jsou to zkrátka nezbytné propriety, které je nutné vydržet, aby se divák dočkal dinosaurova běsnění, které stojí za to. ()

pepua odpad!

všechny recenze uživatele

Utahaný, upovídaný western, ve kterém partička greenhornů za pomoci pár mexických vesničanů bojuje proti obludnému dinosaurovi. Mohlo by se to zdát jako zábavné monster movie, jenže scén plných dlouhých, nesmyslných dialogů je spousta, kdežto scén, ve kterých se objeví dinasaurus naprosté minimum. Avšak konec stojí za to vidět. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Obstojný námet sa utopil v siahodlhých dialógoch, počas melodramatickej ´´úvodnej´´ hodinky. A keď sa už divák zmieri s tým, že teda aspoň posledné akčné minúty napravia chuť, potopia to tentoraz triky, ktoré pôsobia na krajinu pôvodu ( ak porovnáme s takou Československou CESTOU DO PRAVEKU s roku predchádzajúceho ) a áčkový look filmu pomerne úboho. Keby bol ostal za nimi zvažovaný ( tvorca námetu ) špecialista Willis H. O'Brien ( STRATENÝ SVET, KING KONG ), určite by to dopadlo oveľa lepšie. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Filmom sa neskôr dal inšpirovať aj režisér Jim O'Connolly, ktorý natočil v roku 1969 podobný film, a to: The valley of Gwangi. (westerns)
  • Jedná sa o prvý western, kde sa predstavia kovboji a dinosaurus. (westerns)
  • Dinosaurus se poprvé objeví až téměř po hodině. (Marek06)

Reklama

Reklama