Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manila roku 1942. Filipíny už byly téměř celé v rukách japonské armády a Američané teprve sbírali síly po drtivém útoku na Pearl Harbor. Manila byla tehdy peklem, bombardovaným den co den Japonci. Aby přežila, rozhodne se malá skupinka lidí k zoufalému útěku. Ten však končí na ostrově, který je opět v moci nepřátelských vojsk. Za pomoci několika spojenců se odhodlají k hrdinskému činu – zničit fašistickou radarovou základnu. Od začátku je jasné, že mise bude stát životy řady lidí, protože slovy jednoho z mála přeživších: „Lidstvo bude válčit tak dlouho, dokud bude v pekle ještě nějaké volné místo.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný film, který neměl žádnou novou myšlenku ani překvapivý sled událostí. Italové to zkrátka moc neumí. Ale divat se na to dalo. Závěr filmu měl nádhernou větu : " Lidstvo se nikdy z válek nepoučí. Bude válčit tak dlouho, pokud bude nějaké volné místo v pekle." ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film o druhej svetovej vojne,ale skôr podpriemerný.Dej kdesi na Filipinách,dlhé pochody,dialógy o ničom.Vojnový spravodajca sa ujme velenia nad niekoľkými americkými vojakmi,nie je moc sympatický,myslí len na chľast a na cigarety.Na filme vidno aj nízky rozpočet,je nepresvedčivý a nie moc dobré urobený.Nemá šancu sa ani trochu priblížiť ku starším sovietskym a americkým filmom.Všetko sa to odohráva tesne po začatí okupácie Filipín Japonskom,v roku 1942.Sú tu stovky oveľa lepších filmov o druhej svetovej vojne ako tento. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tuctové macaroni combat, ktoré sa od iných líši iba tým, že sa 2. svetová vojna neodohráva v Európe, ale v Pacifiku. Partička Američanov na Japoncami okupovanom filipínskom ostrove má niečo do seba, Madison je svojský veliteľ, ale tradičná splašená vojnová akcia a nezáživné postavy to upratávajú späť do klasického macaroni štandartu. Jedna scéna za všetky: (smrteľne) ranený vojak skáče dva metre zo skaly, stíha hodiť granát a potom nekrytý niekoľko sekúnd čaká, kedy ho zasiahne salva zo samopalu. V menšej roli sa objavuje aj mladý Fabio Testi. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Pro mě příliš nudné, laciné (spíše výprodejové) a matérsky vyhlížející. Nezachránil to ani nudný příběh, takže jsem usnul... Snad jen ta blondýna na začátku ušla (než jí zabili). ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Další z řady "spaghetti" válečných filmů. Uniformy ani výstroj raději neřešit, tentokrát měli tvůrci asi dost přebytečných italských maskovacích celt, že je používají obě válčicí strany ;-) Slabší průměr. ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Tuctový, ničím neoriginální válečný snímek, který ani jediným momentem nevybočuje z průměrných válečných filmů. Zkouknout to můžete ale za pár dní si nato ani nevzpomenete. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerný vojnový film... slabá dejová myšlienka a miestami je tento snímok už nudný. Zaujala ma však nekonečná munícia hlavných hrdinov, okrem poslednej scény a to sa minie strelivo len jednému... ()

Reklama

Reklama