Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila, ale ne pro plukovníka Konfederace Thomase Blakea (Guy Madison) a hrstku jeho mužů. Odměny za jeho polapení nejsou účinné. Blake a jeho muži totiž napadají farmy a města, rabují a zabíjejí. Ale Blake chce víc. Chce 200 tisíc dolarů, které zmizely v posledních dnech války. Potkává bývalého vojáka Stuarta (Edd Byrnes), který přesně ví, kde se poklad nachází. Honba za penězi začíná. (ilclassico)

(více)

Recenze (3)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická melodie, mnoho vypálených kulí a mnoho proděravělých těl.. Castellariho snad nemusím ani zmiňovat, autor nejlepších "béčkových" westernů, ale i filmů obecně, vždy tomuto "béčkovému" uměl dát více, než mají taková jiná tupá kopírující "b". Tomuto označení se bráním, ale tady bylo na místě, jelikož tento režisér se jistě nemůže za nic stydět, dal světu jistý jiný umělecký náhled na filmy s neoriginalitou...:-) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný film, jako by režisér nevěděl, zda točit komedii či drsný příběh. Ten humor je jak vypůjčený od Němců, byť má být jeho původcem Francouz. Na druhou stranu je film na rok vzniku občas dost brutální. Část exteriérů vypadá celkem divokozápadně, ale často to vypadá jak by mnohé scény natáčeli někde v Posázaví, takže se jeden kouká, kdy se v záběru objeví skromné sroubky té trampské osady odkud jsou ti namaškaření pistolníci. Herci přehrávají, takže to má téměř stále nádech parodie, ale bohužel i tam, kde se to vůbec nehodí. Prostě taková nedodělaná podivnost. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli 7 statečných mužů (a jedna otravná ženská)! 6 jižanských zločinců bez bázně a hany, kteří to pod Madisonovým vedením dají dohromady, utvoří nepřekonatelnou zločinnou skupinu a chtějí získat peníze. Nebudou to mít snadné. Zní to klišovitě, ale je to hrozně zábavný! Začátek s vypsanými odměnami byl jak z komedie. Ale co je zajímavé, ono to tak i pokračuje. Celý film obsahuje nápadné odkazy na HZaO, krásnou kameru a jakýs odlehčený přístup, jemuž ne nepomáhá rejžův brácha, nadšený Mexičan Enio Girolami, jenž nevědomky uzavírá partnerství s Eddou Byrnesem, jezdcem z neznáma. Jejich putování je jako z historického filmu, Madison sídlící na vlastním hradě, skupina celá budí představu dobrosrdečných skautů (kteří to jen sem tam trochu přeženou) a čítá mj. indiána, výtržníka a násilníka, Ricka Boida, chlapíka bez podstatné části chrupu a bohužel i francouzského sluhu, jenž sem zanáší prapodivné náznaky komiky alias Německo. Ztmelený kolektiv se tedy vydává na cestu. Rejža nás ale prostě přespříliš nepřesvědčuje o jejich údajné krutosti a pro mne se z nich stává skupina sympaťáků. Panuje převážně přátelská atmosféra, v bandě rádi praktikují fingovaná úmrtí, kruté mučení s pomocí peříčka, Rick v jižanské uniformě, s typickým účesem a šíleným výrazem se rád prořítí po zelené loučce s jižanskou vlajkou, šéfík Madison je málomluvný a budí dojem skrytého maniaka, oproti německým indiánkám však nevadí, optimista Enio sympatičnost sama (jako vždycky), Edda vzbuzuje dojem, že nehraje fér (avšak má takovou loknu, že se na něj člověk nemůže patřičně zlobit), pak se zjeví Luisa Barrato a jde to do háje, u francouzské bordeldámy ještě víc a sólo komického sluhy... to už jsme v nějakém jiném filmu. Celou dobu se rejžovi dařilo dokazovat, jak umí brát věc s nadhledem a na konec tolik nepochopitelného násilí, odvrhnutí hrdinů na druhou kolej a takové klišé, že mě docela otrávil. Pominu-li tohle, byl to ale strašně zábavný kousek a De Masiho hudba nepřekonatelná, nebýt konce, bylo by to na plno, tak 4. Ale konec si vyžaduje něco jako v El Puro... ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama