Reklama

Reklama

Tian guan ci fu

(seriál)
  • Čína 天官赐福
Trailer 3
Čína, (2020–2024), 9 h 46 min (Minutáž: 22–35 min)

Režie:

Haoling Li

Předloha:

Mo Xiang Tong Xiu (kniha)

Série(2) / Epizody(24)

  • Season 1 (2020) - 12 epizod

  • Er (2023) - 12 epizod

Příběh korunního prince Xie Liana, který po 800 letech „kultivace“ konečně vystoupil na nebesa. Brzy je však vykázán zpět do říše smrtelníků a vydává se na neobyčejné dobrodružství, při kterém se dozvídá pravdu o nebeských bozích. (mikki089)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (4)

Braenn. 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k fandům seriálu. Pokud čekáte akční podívanou, tak ne, bohužel. Je tu akce, ale stále je hlavním tahounem příběh hlavních protagonistů a jejich vývoj. To vše s nádhernou animací, velmi příjemnou hudbou, nápaditou zápletkou... a umně maskovaným faktem, že Xie Lian a Hua Cheng jsou (budou) milující pár. A udavte se, homofobové a čínští cenzoři! Je to prostě podívaná, která neztratí kouzlo ani po druhém podívání. A po druhém přečtení. A... tak dále. Přesto mi to nedá - další dva animované kousky od autorky předlohy MXTX (MDZS a Scumbag system) stále považuji za lepší. ()

yawa 

všechny recenze uživatele

Po prvom vzhliadnutí som bola zvedavá, čo bude ďalej a pustila sa do čítania knižnej predlohy. Napriek enormnému rozsahu (5 kníh, vyše 240 kapitol a asi dva a pol tisíc strán) som ju zhltla prakticky za pár dní a zaľúbila sa do príbehu aj postáv. Následne som si túto donghuu (čínske anime) pozrela znova. Dvakrát. Po treťom vzhliadnutí tento seriál nemôžem označiť inak ako skrytý klenot, ktorý by si zaslúžil oveľa vačšiu pozornosť. Na tejto sérii je krásne absolútne všetko. Animácia, hudba a hlavne samotný príbeh. Už len intro samo o sebe je umelecké dielo. Čínska mytológia, na ktorej je postavený, je osviežujúcou zmenou. Na rozdiel od mnohých iných čínskych fantasy je však toto dielo prístupné a ľahko pochopiteľné aj pre západné publikum bez predchádzajúcich skúseností s wuxia/xianxia žánrom. Som nadšená, ako verne sa donghua drží knižnej predlohy a to až do takých drobných detailov, ktoré ocenia len čitatelia. Dúfam, že aj ďalšie série budú spracované podobne kvalitne - keďže prvá séria pokrýva iba prvú polovicu prvej knihy. Máme sa teda ešte na čo tešiť.  Ak teda máte chuť pustiť si niečo rozprávkové a pekné (a nie ste homofób), pozrite si Heaven Officials Blessing. EDIT po vzhliadnutí druhej série - neviem, či som niekedy videla seriál či film, ktorý by sa takto verne a do takých detailov držal knižnej predlohy. Na druhú sériu sme čakali dlhé tri roky, ktoré ale stáli za to. PS - ak máte možnosť, seriál pozerajte s anglickým dabingom! (Napr. na Crunchyroll) Je to asi neuveriteľné, no je presnejší a vernejší predlohe než anglické titulky na Crunchyrolle či Netflixe (ktoré boli očividne robené narýchlo a miestami nedávajú zmysel). Oceníte to najmä v druhej sérii, kde dabing vracia späť vulgarizmy (darmo, “Windmaster is nasty bitch” vyznieva autentickejšie ako “despicable woman”) a legendárne hlášky z knihy, ktoré v originály čínska cenzúra zrušila (“I  can’t get erect.”). Anglicky hovoriaci herci tu odvádzajú famóznu prácu a je z toho cítiť lásku k pôvodnému materiálu a to, že si svoje úlohy užívajú (obzvlášť v prípade Hua Chenga a Qi Ronga) ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Audiovizuálně moc hezké dílko s kouzelnou atmosférou a přenádherným openingem i endingem. Samotný obsah už je na tom pravda hůř. Bohužel neznám předlohu a ani se nějak extra neorientuji v čínské mytologii, ale oboje je po mě očividně požadováno, protože expozice je brutálně rychlá a zmatená (prostě spíš rekapitulační než aby něco skutečně vysvětlila) a obzvlášť v postavách (respektive ve jménech, které se hážou jedno za druhým a ještě všechny zní úplně stejně) aby se prase vyznalo. Vůbec postavy moc sympatické ani zajímavé nejsou a s čestnou výjimkou v podobě obou hlavních hrdinů i docela lezou na nervy (opravdu měl někdo rád ty dva strážce, kteří se celou dobu jen hádají? opravdu někoho zajímali všichni ti generičtí strašně zlí záporáci nebo snad někdo oplakával všechny ty generické strašně trpící Dušíny?). Sečteno podtrženo - pro mě smíšené pocity. Neurazilo, nenadchlo. Ale jsem každopádně ráda, že jsem se k tomu konečně dostala. 7/10 ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se v tom ztrácel a pořád, ani po skončení nemám tušení, kdo byl kdo a čím by měli být zajímaví a čím byl rudý hoch důležitý. Všichni ti mladí pohlední muži pro mě byli až moc zaměnitelní. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • V několika scénách se objevují postavy z jiného románu téže autorky – „The Scum Villain's Self-Saving System“. Na pozadí některých sekvencí lze spatřit postavy Liu Qingge, Luo Binghe i Shen Qingqiu. (mikki089)
  • Anime bolo spracované podľa novely "Tiān Guān Cì Fú" od Mò Xiāng Tóngxiù. (jennyemory)

Reklama

Reklama