Reklama

Reklama

Vetřelci na Zemi

  • Česko Kontaminace: Vetřelci na Zemi (více)

Z vesmíru přichází bolestivá smrt. Pořádná sci-fi řezničina! Do newyorského přístavu připlouvá opuštěná nákladní loď, původně určená k převážení kávy. Tým vyšetřovatelů nalezne v podpalubí pouze několik zohavených těl členů posádky a krabice plné zvláštních předmětů, vypadajících jako obří vejce. Ty, jak se při bližším ohledání ukáže, nepocházejí z naší planety a při explozi způsobují strašlivou smrt všech v dosahu. Vyšetřovatelka Stella Holmesová musí s kolegy vypátrat nejen zdroj tajemných vajec, ale i důvod, proč jsou expedována do světa zdánlivě obyčejnou obchodní společností. Zdá se, že stopa vede ke dvěma astronautům, kteří jako první před lety vstoupili na povrch Marsu... (Řitka video)

(více)

Recenze (44)

cariada 

všechny recenze uživatele

Úvod nás krásně navnadí, opuštěná lod v přístavu bez posádky, po vstupu na palubu se nejdou všude roztrhaný těla posádky a sposuta podivných zelených vajec. Z nich jedno díky trubkám dozraje a vybuchne což má za následk , že potříštěním lidem okamžitě explodují vnitřnosti. Opravdu velice husté. Jenže to je jen první půl hodina a pak už se nic podobného nekoná. Vyšetřovatelka né zrovna moc pohledná a sympatická, spolu s poldou co první vstoupil na onu lod a kosmonautem co byl první na Marsu se snaží přijít na to kde se tu ty vejce vzala a kde se líhnou. Což je zavede doJižní Ameriky na plantáže. Celé to už pak opustí onu hororvou atmosféru a je z toho jen dobroružný film o pátrání. Pak najdou líheň a vetřelce, který mimochodem vypadá hrozně lacině s reflektorem místo oka. Je až příliš jednoduché ho zabít. Tohle další příklad toho jak se může s dobře rozjetého hororu stát nuda. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ak bol tento film v minulosti zakány, kvôli tomu, že sa tam občas vyskytli nejaké ultra lacné gore prvky a pár ľudí v taliansku, alebo v europe dali tomuto nudnému paškvilu nálepku s názvom video nasties tkz. zakázaný film, museli byť totálne zmagorený, alebo len si predstavovali, že sa pozerajú na horor. A Samozrejme ak vynecháme dobrý úvod, pár dobre nakrútených chuťoviek, nemusím ani dodať, že v nasledujúcich minútach sa tento brak totálne tiahne a celý ten čas myslíte len na to, aby ten gumený, preoblečený maskot všetkých pozabíjal a zvíťazil nad ľuďmi. Keď si k tomu pripíšeme ešte nezaujímavých hercov, čo boli vybratý len na to, aby niečo raz za čas vyslovili, aj takú debilinu, čo vôbec nedáva zmysel a čo s dejom, nemá nič spoločné. Ľutujem, ale táto nudná sprostosť namňa nezapôsobila, radšej sa pustím do intelektualnejšieho a lepšieho Votrelca 60 percent... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže za 1) srovnávat tohle s kultovníma Vetřelcema je ubohost, i když zato nemůžou diváci spíše jako společnost šitka, za 2) tenhle film je takovej kvalitní Italskej matroš. Cozzi je zručnej režisér a nebojí se krve. Tady si jí užijeme plno. Vybuchující lidé jsou tu často a i když příběh je dost průměrnej tak to vyrovnává hudba od Goblinů(všechno co udělají je paráda). Já se slušně bavím a užívám si začátek 80 let. Jo a BTW McCulloch je sympaťák. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vyplýtvat nejlepší potenciál během prvních cca 15-ti minut? A pak se k němu trošku bizarním a podivuhodně komickým (a snad proto tak zvláštním, až mu to vlastně prominete) způsobem vrátit v závěru? Možná to je recept, jak natočit zvláštní film. Protože zvláštní tenhle podivuhodný mix Vetřelce a Jamese Bonda opravdu je. Neznamená to, že je (nějak extra) dobrý, ale zvláštní opravdu jo. Rozjezd je na dané poměry a rozpočet fajn. Triky jsou průhledné, ale nahrazují to litry krve a snaha nevypadat ani nějak zvlášť realisticky. Prostředek je čisté jihoamerické bondovské krimi dobrodružství s padouchem toužícím zničit celý svět. Opravdu, jako levná verze sedmdesátkových bondovek. Ne, že by se na to nedalo koukat, ale od sci-fi horroru čekáte alespoń trošku něco jiného. V tomhle ohledu je film trochu nevyvážený. Naštěstí to všechno alespoň trochu zachraňuje charismatická Louise Marleau. A vlastně i závěrečný Kyklop, pro tvůrce bod minimálně za tu odvahu a bezostyšnost. 2,5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když čtu některé komentáře ve kterých je smutek, že to z Vetřelci od Scotta nebo od ilustrátora Marka A. Nelsona, nemá nic společného, musím se zasmát. Víte, všechno co je nebezpečné, panovačné nebo nepřátelské, zvlášť když u toho umírají lidi, se nazývá vetřelec nebo predátor. A tak myšlenka, že když dám do filmu název vetřelec, se sama vtírne, že to bude ten a ten konkrétní vetřelec. Tento film má sice nějaká vajíčka a ty dovedou z lidského těla udělat pěknou paseku, ale to je vše. Sci - fi prostředí je dost ubohé, hudba skoro nulová a hlavní aktér je nevýrazný. Jedno se však musí nechat, i když se film odehrává v New Yorku je Italský. Tak že žádné Hollywoodské "zženštilosti", ale spousta masakru a krve. A jak již bylo řečeno je to Italský, tudíž se v tom filmu strašně moc mluví, někdy i zbytečně...inu Italové. Ale je to i tak trochu komedie a tak se možná i někdo zasměje. Třeba : CITÁT - ....ne všichni cestují jen z hřebenem na vlasy a pyžamem...ale já pyžamo nemám, spím nahý..... Cesta za poznáním, co se vlastně na Marsu stalo, může začít. A až film skončí položte si otázku....co nás ve " filmovém " vesmíru ještě čeká? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film byl překvapivě nějaký čas umístěn na seznam zakázaných filmů v UK, tzv. "videonasties", což byly filmy, které se nesměly promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, násilí a krve. (Flipnic)

Reklama

Reklama