Reklama

Reklama

Vetřelci na Zemi

  • Česko Kontaminace: Vetřelci na Zemi (více)

Z vesmíru přichází bolestivá smrt. Pořádná sci-fi řezničina! Do newyorského přístavu připlouvá opuštěná nákladní loď, původně určená k převážení kávy. Tým vyšetřovatelů nalezne v podpalubí pouze několik zohavených těl členů posádky a krabice plné zvláštních předmětů, vypadajících jako obří vejce. Ty, jak se při bližším ohledání ukáže, nepocházejí z naší planety a při explozi způsobují strašlivou smrt všech v dosahu. Vyšetřovatelka Stella Holmesová musí s kolegy vypátrat nejen zdroj tajemných vajec, ale i důvod, proč jsou expedována do světa zdánlivě obyčejnou obchodní společností. Zdá se, že stopa vede ke dvěma astronautům, kteří jako první před lety vstoupili na povrch Marsu... (Řitka video)

(více)

Recenze (44)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Béčkové gore scifi doprovázeno hudbou Goblinů a servírováno pod taktovkou italského režiséra, co víc si může fanoušek žánru přát. Celé dílko dopadlo přesně podle očekávání, dávka poctivého gore v podobě explodující těl po kontaktu s mimozemským životem v podobě pulsujících vajec donutí milovníka hororových pecek 80. let zakvičet blahem. Divákovi je hned na zpočátku představen příběh přímočaře a brutálně, což perfektně navnadí na pozdější vyšetřování původu vajec, které vede k pochybné společnosti v Jižní Americe, kde se na kávových plantážích nepěstuje pouze káva. Klasické béčkové schéma, plné béčkových hereckých výkonů, vkusné hudby a nezapomenutelných hlášek hlavních hrdinů. Já se bavil na čtyři hvězdy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Až strašidelný příklad VHS dreku a nafouklé bubliny jménem video nasties. Onen proslulý seznam i celé snažení blouznivé aktivistky Mary Whitehouse se nabízí vidět jako nejdůmyslnější PR kampaň v historii kinematografie, protože dodnes přináší nesmyslné zisky distributorům a producentům zoufalých dreků. "Kontaminace" disponuje asi třemi vpravdě impozantními a efektními splatter záběry explodujících hrudníků, ale jinak tahle parafráze na padesátková třetiřadá béčka o mimozemských invazích představuje jen nehorázně natahované úmorné nic. Ostatně na filmu je více než patrné, že vznikal jako typická VHS šmíra, kde jedinou podmínkou bylo natočit hrstku atraktivních záběrů, aby bylo z čeho splácat lákavý trailer. Zbytek filmu pak stačilo vyplnit libovolnou vatou. Což je přesně případ "Kontaminace", která z převážné většiny sestává jen z nezáživného žvanění a cestování někam. Důstojnice speciálního oddělení (náležitě dominantní, ale také dle požadavků žánru předpisově zmatená a v klíčových situacích pochopitelně totálně slepičí) za doprovodu náhodně rekrutovaného poldy (taťkovský štramák oscilující mezi póly nabíječ a humorná figurka) a bývalého astronauta (jakože troska, ale pochopitelně totální bourák) se totiž vydávají, jak jinak než na vlastní pěst pátrat po původu mimozemských vajec na Zemi. Esencí filmu je rádoby napínavá sekvence, kde důstojnici někdo do koupelny šoupne vejce, což je roztahané na děsivých !12 minut!, které pocitově působí jak polovina stopáže celého bijáku. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu podivný film ... Jednak ho předchází jistá "sláva" z důvodu umístění na seznam "videonasties" kvůli údajné brutalitě. Dále pak čerpání z klasického "Vetřelce". Ani jedno však nevychází z opravdové skutečnosti a podstaty filmu ... Jako gore-scény jsou ve filmu opravdu slušné, to se musí uznat. Výbuchy těl jsou na svoji dobu perfektně, dramaticky a nechutně zpracované (používá se skutečné maso a vnitřnosti zvířat). Ve srovnání ale s většinou ostatních "hnusáren", které byly na "videonasties listu" je to spíše takový dobrodružný film o pátrání po původu podivných vajec (ano vypadají jako ta vetřelčí), které při rozpadu způsobují kontaminaci organismů a jejich následný výbuch. První třetina filmu je velmi slušná a má našlápnuto na tajemný a řádsky brutální horror. Pak se ale rychle a plynule změní ve výpravu třech hlavních postav na "plantáž" těchto "vajec" někam do jižní Ameriky ... a to už je vážně dějově slátanina a nuda. Bohužel, z filmu se dalo vytěžit mnohem víc... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Úvod nás krásně navnadí, opuštěná lod v přístavu bez posádky, po vstupu na palubu se nejdou všude roztrhaný těla posádky a sposuta podivných zelených vajec. Z nich jedno díky trubkám dozraje a vybuchne což má za následk , že potříštěním lidem okamžitě explodují vnitřnosti. Opravdu velice husté. Jenže to je jen první půl hodina a pak už se nic podobného nekoná. Vyšetřovatelka né zrovna moc pohledná a sympatická, spolu s poldou co první vstoupil na onu lod a kosmonautem co byl první na Marsu se snaží přijít na to kde se tu ty vejce vzala a kde se líhnou. Což je zavede doJižní Ameriky na plantáže. Celé to už pak opustí onu hororvou atmosféru a je z toho jen dobroružný film o pátrání. Pak najdou líheň a vetřelce, který mimochodem vypadá hrozně lacině s reflektorem místo oka. Je až příliš jednoduché ho zabít. Tohle další příklad toho jak se může s dobře rozjetého hororu stát nuda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak pro pořádek, tohle určitě nemá nic společnýho s Alienem od Scotta a jestli přece jenom něco málo by se tak dalo označit, tak jsou to akorát vzhledový maličkosti, jako ty koule a nebo chcípání ve stylu, co v závěru vypadá jako by z člověka právě vylez vetřelec. Nicméně k filmu, ten se zprvu jeví docela solidně, hned ze začátku Cozzi na diváka vytáhne pár osvědčených gore efektů, takže všude lítaj vnitřonsti a vypadá to moc dobře, jenže to je bohužel všechno co Cozzi z gore scének nabídne, dál se už jedná akorát o hodně slabý vyšetřování ala "kdo za tim všim stojí", který dosti nudí a ještě s nic moc vyvrcholením. Rozhodně sem čekal víc, přinejmenším po tý gore stránce ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film byl překvapivě nějaký čas umístěn na seznam zakázaných filmů v UK, tzv. "videonasties", což byly filmy, které se nesměly promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, násilí a krve. (Flipnic)

Reklama

Reklama