Reklama

Reklama

Vetřelci na Zemi

  • Česko Kontaminace: Vetřelci na Zemi (více)

Z vesmíru přichází bolestivá smrt. Pořádná sci-fi řezničina! Do newyorského přístavu připlouvá opuštěná nákladní loď, původně určená k převážení kávy. Tým vyšetřovatelů nalezne v podpalubí pouze několik zohavených těl členů posádky a krabice plné zvláštních předmětů, vypadajících jako obří vejce. Ty, jak se při bližším ohledání ukáže, nepocházejí z naší planety a při explozi způsobují strašlivou smrt všech v dosahu. Vyšetřovatelka Stella Holmesová musí s kolegy vypátrat nejen zdroj tajemných vajec, ale i důvod, proč jsou expedována do světa zdánlivě obyčejnou obchodní společností. Zdá se, že stopa vede ke dvěma astronautům, kteří jako první před lety vstoupili na povrch Marsu... (Řitka video)

(více)

Recenze (44)

JFL 

všechny recenze uživatele

Až strašidelný příklad VHS dreku a nafouklé bubliny jménem video nasties. Onen proslulý seznam i celé snažení blouznivé aktivistky Mary Whitehouse se nabízí vidět jako nejdůmyslnější PR kampaň v historii kinematografie, protože dodnes přináší nesmyslné zisky distributorům a producentům zoufalých dreků. "Kontaminace" disponuje asi třemi vpravdě impozantními a efektními splatter záběry explodujících hrudníků, ale jinak tahle parafráze na padesátková třetiřadá béčka o mimozemských invazích představuje jen nehorázně natahované úmorné nic. Ostatně na filmu je více než patrné, že vznikal jako typická VHS šmíra, kde jedinou podmínkou bylo natočit hrstku atraktivních záběrů, aby bylo z čeho splácat lákavý trailer. Zbytek filmu pak stačilo vyplnit libovolnou vatou. Což je přesně případ "Kontaminace", která z převážné většiny sestává jen z nezáživného žvanění a cestování někam. Důstojnice speciálního oddělení (náležitě dominantní, ale také dle požadavků žánru předpisově zmatená a v klíčových situacích pochopitelně totálně slepičí) za doprovodu náhodně rekrutovaného poldy (taťkovský štramák oscilující mezi póly nabíječ a humorná figurka) a bývalého astronauta (jakože troska, ale pochopitelně totální bourák) se totiž vydávají, jak jinak než na vlastní pěst pátrat po původu mimozemských vajec na Zemi. Esencí filmu je rádoby napínavá sekvence, kde důstojnici někdo do koupelny šoupne vejce, což je roztahané na děsivých !12 minut!, které pocitově působí jak polovina stopáže celého bijáku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu podivný film ... Jednak ho předchází jistá "sláva" z důvodu umístění na seznam "videonasties" kvůli údajné brutalitě. Dále pak čerpání z klasického "Vetřelce". Ani jedno však nevychází z opravdové skutečnosti a podstaty filmu ... Jako gore-scény jsou ve filmu opravdu slušné, to se musí uznat. Výbuchy těl jsou na svoji dobu perfektně, dramaticky a nechutně zpracované (používá se skutečné maso a vnitřnosti zvířat). Ve srovnání ale s většinou ostatních "hnusáren", které byly na "videonasties listu" je to spíše takový dobrodružný film o pátrání po původu podivných vajec (ano vypadají jako ta vetřelčí), které při rozpadu způsobují kontaminaci organismů a jejich následný výbuch. První třetina filmu je velmi slušná a má našlápnuto na tajemný a řádsky brutální horror. Pak se ale rychle a plynule změní ve výpravu třech hlavních postav na "plantáž" těchto "vajec" někam do jižní Ameriky ... a to už je vážně dějově slátanina a nuda. Bohužel, z filmu se dalo vytěžit mnohem víc... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle italský kousek láká hlavně na svou auru brutálního trashe, díky němuž se ocitnul na nechvalně proslulém listu Videonasties. To, že dobrá polovina filmů z jeho obsahu tak úplně nesplňuje předpoklady extrémně násilných hororů, je věc druhá. Contamination je navíc zajímavý jen ve své první půlhodině, protože ta pulzující vejce a vybuchující těla vyvolá trochu toho mrazení a hnusu. Jenže pak se film promění v dlouhou, ukecanou nudu, ve které se hrdinové přesouvají z místa na místo jen proto, aby diváka úplně otrávil. Závěr s hladovou mimozemskou obludou tak vyzní dost rozpačitě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak pro pořádek, tohle určitě nemá nic společnýho s Alienem od Scotta a jestli přece jenom něco málo by se tak dalo označit, tak jsou to akorát vzhledový maličkosti, jako ty koule a nebo chcípání ve stylu, co v závěru vypadá jako by z člověka právě vylez vetřelec. Nicméně k filmu, ten se zprvu jeví docela solidně, hned ze začátku Cozzi na diváka vytáhne pár osvědčených gore efektů, takže všude lítaj vnitřonsti a vypadá to moc dobře, jenže to je bohužel všechno co Cozzi z gore scének nabídne, dál se už jedná akorát o hodně slabý vyšetřování ala "kdo za tim všim stojí", který dosti nudí a ještě s nic moc vyvrcholením. Rozhodně sem čekal víc, přinejmenším po tý gore stránce ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Lacný sci-fi horor (či sci-fi alebo horor sú tu však využívané vo veľmi malom množstve) o zelených “mango” vajíčkach, ktoré sa podivným spôsobom dostali na Zem, aby tu ľudom prskali do ksichtu a následne im trocha zdvihli žalúdok a iné orgány. Jednoduchý taliansky VOTRELEC za málo peňazí a bez serióznej vízie, hodiaci sa skutočne skôr do poobedňajšieho vysielania než na tmavé večery. Pravé béčko oplývajúce bohužiaľ malým množstvom vyvrhnutých vnútorností/deštrukcií, s množstvom vyšetrovania a pátrania. Ako keby to niekoho zaujímalo, kde, prečo, začo. Hlavne tu malo byť AKO a to veľa a názorne v rozmanitom množstve. ........Zelenáči :) ### Vo Veľkej Británii "Contamination" Luigiho Cozziho distribučne zastrešili na začiatku hneď dve štúdia, konkrétne “ViP“ a “European Creative Films“. Vydanie oboch Uncut verzii bolo sprevádzané aj neoficiálnym Cut zostrihom od BBFC skrátenom o 2 minúty a 40 sekúnd (Rated: 18). V októbri roku 1983 bolo ale všetko inak. Kazety sa na príkaz cenzorov z BBFC začali sťahovať z predajní a kompletnej video distribúcie zásluhou banu, vyplývajúceho zo zaradenia filmu na zoznam tzv. "Video nasties". Ten trval až do januára 1985. Uncut verzia filmu sa dočkala svojho opätovného vydania v Británii v roku 2004 zásluhou distribučného štúdia “Anchor Bay“ (Rated:15). ### Zmena hodnotenia: 17.10.2008 - 2*, 2.8.2012 - 3*. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s očekáváním levné, ale zábavné vykrádačky Vetřelce. A v prvních několika minutách má očekávání byla naplněna - začátek má dusnou atmosféru, zkoumávání útrob opuštěné lodi upoutá a velmi brzy se dostaví pro tento snímek příznačné vybuchování lidských trupů, což film dostalo na seznam „video nasties“ a vytvořilo pár opravdu povedených scén. To ovšem mluvím o první čtvrthodině filmu - vše, co následuje, už se utápí v nemohoucnosti scénáře vystavět aspoň trochu napínavý a smysluplný příběh, a tak ve zbytku času dostaneme kriminální zápletku, která téměř připomíná stupidní a utahanou parodii na bondovky s nesnesitelnými postavami, a po hororové atmosféře už není ani vidu ani slechu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže za 1) srovnávat tohle s kultovníma Vetřelcema je ubohost, i když zato nemůžou diváci spíše jako společnost šitka, za 2) tenhle film je takovej kvalitní Italskej matroš. Cozzi je zručnej režisér a nebojí se krve. Tady si jí užijeme plno. Vybuchující lidé jsou tu často a i když příběh je dost průměrnej tak to vyrovnává hudba od Goblinů(všechno co udělají je paráda). Já se slušně bavím a užívám si začátek 80 let. Jo a BTW McCulloch je sympaťák. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátkem proudí skvělá atmosféra s hudbou od The Goblin, kterou strašně zeru. Pak to začne byt hrozne utahany a malokdy se něco dejici. V americe to ani zakazovat nemuseli, leč sem tam sice vybouchne nějaký to tělo s lehkým vyprskem krve, ale nic tak extra gory se nekonalo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal mnohem lepší scifi podívanou, než mi Italové tentokrát nabídli. Film má bezesporu několik velmi pěkných bodů, které musím pochválit ( hudba, gore efekty, úvodní pětiminutovka, laboratorní myš), ale po většinu filmu sem se dost nudil. Tyto světlé okamžiky však určitě stojí za vaší pozornost a příznivci scifi hororů by si tento film neměli nechat ujít. Rychlé přetáčení se dá přece vždycky použít a tak proč toho v pár případech nevyužít. Hodnotil bych ho jako čistý průměr , na který se určitě ještě někdy mrknu. Nejlepším na celém filmu je opravdu hudební doprovod, který má na svědomí legendární skupina Goblin. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Contamination je svojským pokusom talianskej brakovej kinematografie natočiť pozoruhodný sci-fi horor, ktorý samozrejme zďaleka nevyšiel podľa predstáv a plánov jeho tvorcov, no aj tak tento film žánrového diváka určite neurazí a miestami ponúka (častokrát nechcene) slušnú zábavu béčkového razenia. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vyplýtvat nejlepší potenciál během prvních cca 15-ti minut? A pak se k němu trošku bizarním a podivuhodně komickým (a snad proto tak zvláštním, až mu to vlastně prominete) způsobem vrátit v závěru? Možná to je recept, jak natočit zvláštní film. Protože zvláštní tenhle podivuhodný mix Vetřelce a Jamese Bonda opravdu je. Neznamená to, že je (nějak extra) dobrý, ale zvláštní opravdu jo. Rozjezd je na dané poměry a rozpočet fajn. Triky jsou průhledné, ale nahrazují to litry krve a snaha nevypadat ani nějak zvlášť realisticky. Prostředek je čisté jihoamerické bondovské krimi dobrodružství s padouchem toužícím zničit celý svět. Opravdu, jako levná verze sedmdesátkových bondovek. Ne, že by se na to nedalo koukat, ale od sci-fi horroru čekáte alespoń trošku něco jiného. V tomhle ohledu je film trochu nevyvážený. Naštěstí to všechno alespoň trochu zachraňuje charismatická Louise Marleau. A vlastně i závěrečný Kyklop, pro tvůrce bod minimálně za tu odvahu a bezostyšnost. 2,5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když čtu některé komentáře ve kterých je smutek, že to z Vetřelci od Scotta nebo od ilustrátora Marka A. Nelsona, nemá nic společného, musím se zasmát. Víte, všechno co je nebezpečné, panovačné nebo nepřátelské, zvlášť když u toho umírají lidi, se nazývá vetřelec nebo predátor. A tak myšlenka, že když dám do filmu název vetřelec, se sama vtírne, že to bude ten a ten konkrétní vetřelec. Tento film má sice nějaká vajíčka a ty dovedou z lidského těla udělat pěknou paseku, ale to je vše. Sci - fi prostředí je dost ubohé, hudba skoro nulová a hlavní aktér je nevýrazný. Jedno se však musí nechat, i když se film odehrává v New Yorku je Italský. Tak že žádné Hollywoodské "zženštilosti", ale spousta masakru a krve. A jak již bylo řečeno je to Italský, tudíž se v tom filmu strašně moc mluví, někdy i zbytečně...inu Italové. Ale je to i tak trochu komedie a tak se možná i někdo zasměje. Třeba : CITÁT - ....ne všichni cestují jen z hřebenem na vlasy a pyžamem...ale já pyžamo nemám, spím nahý..... Cesta za poznáním, co se vlastně na Marsu stalo, může začít. A až film skončí položte si otázku....co nás ve " filmovém " vesmíru ještě čeká? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoho talianských brakov, ktoré na prelomu 70. a 80. rokov zaplavovali svet. Nič nové, stále tá topornosť, gore a trash príbeh. Má svoje kúzlo. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ak bol tento film v minulosti zakány, kvôli tomu, že sa tam občas vyskytli nejaké ultra lacné gore prvky a pár ľudí v taliansku, alebo v europe dali tomuto nudnému paškvilu nálepku s názvom video nasties tkz. zakázaný film, museli byť totálne zmagorený, alebo len si predstavovali, že sa pozerajú na horor. A Samozrejme ak vynecháme dobrý úvod, pár dobre nakrútených chuťoviek, nemusím ani dodať, že v nasledujúcich minútach sa tento brak totálne tiahne a celý ten čas myslíte len na to, aby ten gumený, preoblečený maskot všetkých pozabíjal a zvíťazil nad ľuďmi. Keď si k tomu pripíšeme ešte nezaujímavých hercov, čo boli vybratý len na to, aby niečo raz za čas vyslovili, aj takú debilinu, čo vôbec nedáva zmysel a čo s dejom, nemá nič spoločné. Ľutujem, ale táto nudná sprostosť namňa nezapôsobila, radšej sa pustím do intelektualnejšieho a lepšieho Votrelca 60 percent... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Italové to mají v paži. Vykradou co se jim hodí a přetaví to do béčkové podoby. Film mě pobavil svou naprosto pohodovou atmosférou. Lidstvo je ve smrtelném nebezpečí, ale hlavní hrdinové se válejí po hotelích, neustále žertují a hláškují a nic je nerozhází :-) Gore je ovšem parádní, bavil jsem se. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První čtvrtina filmu byla velice dobrá a brutální, pak příběh sklouzl do dobrodružné roviny a vyklubala se z toho hrozná slátanina. Škoda, kdyby se film vyvíjel úplně jinak, bavil by mě určitě mnohem víc. I Goblini se zde moc nepředvedli. A Kyklop na konci byl fakt " hrůzostrašnej ". ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 31/72☠. Fúúúh, je to nuda. Ako sa táto kravina mohla dostať na zoznam zakázaných filmov Video Nasty je mi záhadou. Diváka môže v podstate zaujať úvod v ktorom sa miesi celkom vydarená mysteriózna atmosféra akoby vystrihnutá s Votrelca (1979) Samozrejme v lacnejšom kabáte, no na Taliansku produkciu prekvapivo dobré a slušné gore vybuchujúcich tiel. Keď sa na scénke objavia záhadné slizké vajíčka, čakal som čo za monštrum sa z nich vykľuje. Čakal som a čakal____ čakal a čakal. A nič, tie vajíčka neobsahujú organizmus. Snímka sa do konca. Postavy prechádzali z bodu A do bodu B a videli nudné dialógy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cozziho odpoved na Aliena 1979. Tam bol vesmirny korab, tu priplavala do pristavu lod s mrtvou posadkou  a s uz notoricky znammi vajcami. Akurat Fejshagr tu chybal, Votrelcovi sa tu tiez nechcelo sa dotrepat  50 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Úvod nás krásně navnadí, opuštěná lod v přístavu bez posádky, po vstupu na palubu se nejdou všude roztrhaný těla posádky a sposuta podivných zelených vajec. Z nich jedno díky trubkám dozraje a vybuchne což má za následk , že potříštěním lidem okamžitě explodují vnitřnosti. Opravdu velice husté. Jenže to je jen první půl hodina a pak už se nic podobného nekoná. Vyšetřovatelka né zrovna moc pohledná a sympatická, spolu s poldou co první vstoupil na onu lod a kosmonautem co byl první na Marsu se snaží přijít na to kde se tu ty vejce vzala a kde se líhnou. Což je zavede doJižní Ameriky na plantáže. Celé to už pak opustí onu hororvou atmosféru a je z toho jen dobroružný film o pátrání. Pak najdou líheň a vetřelce, který mimochodem vypadá hrozně lacině s reflektorem místo oka. Je až příliš jednoduché ho zabít. Tohle další příklad toho jak se může s dobře rozjetého hororu stát nuda. ()

Reklama

Reklama