Reklama

Reklama

Ďáblice z Marsu

(neoficiální název)
  • Velká Británie Devil Girl From Mars

Sci-fi film, ve kterém v odlehlé skotské vesnici přistane velitel mimozemšťanů. Dostal totiž za úkol sehnat chlapy, kteří by posílili upadající mužskou populaci na Marsu. (Netflix)

Recenze (19)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: FANTASTICKÁ NOC TERRORU, KTERÁ OHROZILA OSUD SVĚTA!!! OBRAZY PŘÍLIŠ BIZARNÍ, ABY BYLO MOŽNÉ JE POPSAT!!! DESTRUKCE PŘÍLIŠ MONSTRÓZNÍ, ABY BYLO MOŽNÉ UTÉCT!!!____Zde, více než jinde, se potvrzuje nepsané pravidlo, že čím lákavější a exaltovanější nápisy na plakátech, tím blbější film. Divadelní předloha (žena Marsu terorizuje spolu se svým smrtonosným robotem malý hotýlek kdesi ve skotských horách, za účelem polapení mužské rasy, která na Marsu vyhynula) je jak z pera Eda Wooda, ale potenciál guilty pleasure zábavy je tu značný, proto bych nebyl v hodnocení tak přísný, jako kolegové zde. Ať jde např. o scénu představování schopností robota, který nechá pomocí laserových paprsků vypařit strom, traktor a stodolu, nebo scénu hypnózy a vlastně všech momentů, kdy herečka v roli ´marťanky´s vážnou tváří předříkává své hrozby. To, jak se film bere strašně vážně, jak herci zaníceně pronášejí své repliky, jaká smrtelně vážná témata se zde řeší (touha po rodině, strach o bližní, ochota sebeobětovat se pro dobro celku) - to vše na pozadí „hrozby“ jedné ženské v koženém plášti a robota, který se šine pomalu jako šnek a vypadá jako lednička s žárovkou místo hlavy – tak tahle skutečnost s představou, že to před šedesáti lety lidé v kinech opravdu prožívali, nabývá až jakéhosi dadaistického rozměru. A přesně to mě na těchto filmech baví. Navíc vizuálně to bylo docela roztomilé, model létajícího talíře byl k zulíbání, jeho přistání trikově celkem povedené a celková divadelní stylizace (jeden dům, pár stromků kolem a svítící vesmírná loď) mě nevadila, naopak docela bavila. Tedy dávám milosrdné 3*, i když se za to možná budu po smrti smažit v „kritickém pekle“ :o) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Zem priletí vo vesmírnej lodi Nyah, diabolská žena z Marsu. Jej misiou je priviesť na červenú planétu mužov, pretože marťanskí chlapi sú kaputt. Ich miesto by mali nahradiť inseminátori zo Zeme. Nyah s pomocou podivného robota sa pokúsi za každú cenu transportovať potencionálnych oplodňovačov na Mars. S buranmi zo zapadlej škótskej dediny to však nebude mať také ľahké ako predpokladala. Mám rád staré čiernobiele nízkorozpočtové sci-fi filmy, no ale tento ma nezaujal. Miestami som musel len nechápavo krútiť hlavou a čudovať sa sám sebe, že prečo pri tom strácam čas. Snímok "Diablica z Marsu" (Devil Girl From Mars) vznikol v roku 1954 v produkcii Veľkej Británie. A to mi asi nesadlo, omnoho viacej sa viem pobaviť pri podobných tituloch, ktoré boli v tom čase natočené v USA. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický představitel nízkorozpočtových sci-fi na hranici braku. Nyah (P. Laffanová), obyvatelka Marsu, přiletí na Zemi, aby si z ní s sebou odvezla muže, jelikož na Marsu vymřeli. Většina příběhu se odehrává v noci v zapadlém hostinci na samotě, kde se sešlo pestré osazenstvo. Nekonečné žvanění naruší přílet létajícího talíře s Nyah v latexovém oblečku s pláštěm, až si jeden pomyslí, že Mars bude nejspíše jeden velký BDSM salón. Jinak Laffanová vypadá více jako umělá žena s nenápaditým líčením než jako ďáblice. Kdyby jí dali rohy, působila by tajemněji. Její společník robot se postará o záchvaty smíchu, byť to jistě nebyl záměr tvůrců. Chodící krabice s majáčkem místo hlavy demonstruje svoji sílu na suchém stromu, autě a kolně, vyděšeni jsou však jen herci. To paprskomet v akci, kdy po nebožákovi zbudou jen brýle, vypadá o něco zlověstněji. V závěru se mužské osazenstvo dohaduje, kdo s Nyah odletí a při tom se obětuje, když zničí létající talíř. Vetřelkyně totiž během své návštěvy nešetří hrozbami zničení lidstva i Země. Místy napínavá hudba, hlavně když zaduní bubny. Největším kladem je krásná Hazel Courtová, známá především z Cormanových filmů podle E. A. Poa. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Marse sú síce z hľadiska vedy o dosť ďalej, môžu cestovať úplne všade do vesmíru, majú silnejšiu zbraň ako atómová bomba, dokonca vymysleli aj perpetum mobile. Ale čo z toho, keď ich muži v boji so ženami rezignovali a prestali mať chuť na sex. Záchranou by mohli byť pozemskí kanci. Námet ako stvorený pre skvelú medziplanetárnu paródiu, avšak je z toho vďaka extrémnej vážnosti "iba" pozoruhodné guilty pleasure. Riešia sa tu závažné dilemy a obetovania, len sa neťahajú zápalky, ale karty. Najväčšou "bombou" je samozrejme robot, oko ale viac potešia tri pekné herečky. Briti sa snažili kopírovať americké scifíčka čo to išlo, ale to nám môže byť z dnešného hľadiska jedno. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je to film špatný, skoro až tak špatný, jak napovídá zdejší hodnocení, ale přesto mě celkem bavil. A to hlavně ty nesmyslné momenty s mimozemšťankou, jejím robotem a létajícím talířem. Druhá linie příběhu - jak už to tak bývá, tak samé vztahy, vztahy, vztahy - je strašným způsobem nezáživná, předvídatelná a nudná. Ale ta mimozemšťanka! Lépe si dominu v sado maso oblečku ani nejde představit! Už vůbec nemluvím o jejím létajícím stroji a jeho efektním konci. A moment, kdy z talíře za doprovodu extrémně dramatické hudby poprvé vyjede onen "hrozivý robot", co vypadá jako krabice s žárovkou a spálí strom či auto, je k nezaplacení. Vlastně jediným skutečně potěšitelným momentem snímku je hezoučká Adrienne Corriová v roli Doris ze skotské hospody. Musím v tomto komentáři souhlasit s Limou, je to šílený film a hodně, hodně špatný, ale vzhledem k té nesmyslné zábavnosti nějaké hvězdy přidělit musím. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je možno trochu nadnesené, ale o žiadnu filmársku tragédiu nejde. Príbeh je zaujímavý, zasadený do škótskeho hostinca, výber hostí, ktorí sú atakovaní mimozemskou civilizáciou, obstojný, dokonca hudba prevyšuje všetko. Treba si uvedomiť rok výroby a takto vnímať aj triky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od tejto sci-fi produkcie z 50. rokov? Titulná ženská si tu rieši marsovské problémy neustálym sa smrteľným vyhrážaním skupinke ľudí v opustenom hostinci, či už vlastnými schopnosťami, alebo ( trapkovským ) robotom. A hlavne má rada čerstvý vzduch a neustále prechádzky, pričom sa ukazuje, že na tom Marse to pre ňu asi nebude príliš zábava. Podpriemerná porcia zo žánru, ktorý mal v polovici minulého storočia množstvo zástupcov, z ktorých ale máloktorý uviazol v pamäti. A tak aspoň táto diablica z červenej planéty nemusí byť smutná, že je jediná svojho druhu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavní záporačka je správně naivně béčková, robot je super ... jinak zbytek příběhu a ostatní postavy jsou hodně průměr. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní komentář...Lima. Já jen smutně dodám, že škoda, že dotyčnou ´´nehrála´´ větší sexy kočka. Páč ve srovnání s ostatními a míním tím i mužské osazenstvo, vypadala jako chlap. A s tím jejím koženým outfitem, si též mohli více vyhráti. Vzdych. Prý... Ďábelská dívka z Marsu...kéž by.  :-/ ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Některé scény mají šanci stát se mezi skalními fanoušky sci-fi kultovními, obzvlášť ty, ve kterých se objeví zabijácký robot. Jinak je to samozřejmě bída, ale mám pocit, že dno je ještě o kousek dál. ()

p6qwre odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že by to mohlo být trochu na způsob Cat-Women of the Moon (1953) nebo Queen of Outer Space (1958). Společné tyto filmy mají však pouze jedno: žena/y z cizí planety nutně shánějí muže, v této kritické situaci nepohrdnou ani těmi ze Země. Devil Girl from Mars je po všech stránkách špatný film, nejhorší je ale scénář přepracovaný z divadelní hry. Skoro vše se odehrává v jediné místnosti a všichni mluví, mluví a mluví – samé nesmysly. Kují pikle proti Ďáblici z Marsu, ale jejich nápady nemají hlavu ani patu. Jak by taky mohly, když se tu v jednom hostinci sešli: profesor (opět??), novinář (opět??), uprchlý zločinec s dobrým srdcem, modelka (do koho se zamiluje?) , majitelé hostince, jejich dcera (do koho se zamiluje?) a asi 8letý vnuk (ten jediný si nedělá žádné starosti). Nakonec z toho je spíš děsně naivní a patetická lovestory naředěná trochou klišovitého sci-fi. Kladně bych hodnotil pouze latexový fetish obleček slečny z Marsu a legrační vzhled jejího pomocníka robota, který vypadá jako chodící lednička. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela zabavne scifi becko, ktere se na nic nehraje a chvilemi je az komicke. Navic, kolik scifi ze skotska jste videli, ha? Misto psa baskervillskeho tu mame letajici talir a robota. :)))PS: Prislo mi, jakoby se herci/herecky v nekterych scenach ptali v duchu sami sebe "co tady sakra delam"... :))) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový sci-fi snímek se řadí mezi plejádu obdobných z let padesátých, avšak vymaňuje jednou jedinou věcí. Není zde zohledněna politická, toho času zuřící, studená válka, jak je jinak obvyklé. A není to ničím, než že se nejedná o snímek USA, ale pro změnu Velké Británie. Jinak to má naprosto stejný potenciál. Celý koncept příběhu je především konverzační, což je způsobeno předobrazem divadelní hry. Při přepisu divadelního scénáře na filmový se zkrátka scenárista moc nenadřel. A je to skutečně hodně znát. Aby nebyla dějová linka z mimozemšťankou, a až tak moc přímočará, jsou přidány dvě kraťounké milostné scény, které však spíše překáží. Snímek jako takový je samozřejmě špatný, ale pro televizní obrazovku akorát. Když porovnáme zde přítomného robota s českým robotem Emilem… no nic. V jistém smyslu to prostě určitou zábavnost má. Každopádně, co funguje na divadelních prknech či literární povídce, nemůže fungovat zároveň i ve filmu a tento snímek je jen dalším takovým důkazem. Absurdních věcí a patosu je více než dost, ale nad tím není třeba vůbec přemýšlet. Filmy prostě takový, jaký je. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Jeden z "klenotov" kinematografie, ktory by nikomu nemal ujst. Na Zem totiz prichadza nevidana navsteva - martanka Nyah v latexovom kostyme s plnou narucou hi-tech hraciek! Prichadza, aby zabezpecila zasobu muzskeho pohlavia, pretoze kvoli vojne pohlavi na Marse muzi vyhynuli. Nejak sa vsak prepocitala a namiesto Londyna pristala v skotskych horach pri hostinci. Nastastie v tomto obydli prave pobyva vykvet ludskej inteligencie, osadenstvo, ktore ked pochopi ake nebezpecenstvo mu hrozi, rozhodne sa len tak nevzdat. Napriek tomu, ze im Nyah ukaze voci akej vyspelej technologii stoja - najma smrtonosny robot stoji za vsetky drobne - sa im podari po niekolkych pokusoch ju prelstit. Popri tomto hardcore science-fiction je v podstate cely dej filmu o chodeni mimozemstanky hore-dole od lietajuceho taniera do hostinca. Tu sa miestnym trosku povyhraza a ide naspat, oni jej na oplatku k buducej navsteve pripravia nejaku infantilnu pascu, a takto to ide dookola. Aby sa nepovedalo, obcas to domaci okorenia nejakou "intelektualnou" debatou, love-story, ci utapanim zialu v alkohole. Najma to posledne im ide velmi dobre. Ach jaj... v tych rokoch 50-tych sa v reziserskych kruhoch asi hulilo vo velkom :) ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Sexy emzačka. Jinak spíš divadelní produkce, ale strašně příjemně se na to kouká a odsýpá to. Létající talíř předjímá dost přesně talíř z Četník a mimozemšťané. Když jsem viděl robota, pochopil jsem, odkud byli všichni roboti ze Čtyřlístků mého dětství. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Alespoň že je zde ta snaha dělat to jako sci fi a ne jak někde, kde se to jen okecává. Triky na svou dobu ujdou, jen robotovi jsem se neurvale chechtal. Přesto pro příznivce žánru mohu doporučit. Ale jen jednou. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

No teda... Devil Girl je asi stejně ďábelská jako její lemroidní "robot" ale celkem zajímavej je výběr obětí - je dost "třídní" - první vykuká podivnej nosič dříví (nebo co to je), prostě spodina. Nikdo z ostatních si toho vlastně ani nevšimne. Klíčovou obět provede po uváženým rozhodnutí uprchlej trestanec - vlastně je možná nevinnej, ale v base holt byl, takže taky nic moc - ostatním to rozhodně radost z "vítězství" nezkalí. A celý to asi bylo myšlený vážně - tím hůř. (1,5/5) ()

Reklama

Reklama