Reklama

Reklama

Ewa Bonecka (Barbara Lass), mladá studentka, která má nastoupit do školy na novém místě, se ocitne bez střechy nad hlavou poté, co jí byl odmítnut pokoj v hotelu pro ženy. S pomocí příjemného policisty Piotra (Stanislaw Mikulski) se snaží najít ubytování v podivném městě plném zlodějů a drobných výtržníků. (sator)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jestli sator ten film viděl, nebo jen přeložil obsah odněkud jinud, protože ten děj je poněkud jinak. Popravdě řečeno mám problém film zařadit do žánru, ale asi nejblíž by byla surrealistická absurdní satirická komedie. Surrealistická snovými výjevy, špičkovým snímáním nočního města, hrou světla a stínu (a to i na policejní stanici), skvělou perspektivou. Absurdně komická svými náhodami, záměnami, omyly, které jsou dále rozehrány (jen jsem teda čekal, že ten granát fakt bouchne a město bude zbaveno zločinu navždy, to by se mi líbilo víc než konečná hra na film ve filmu). A satirických je tu hodně hlášek (¨Policajt policajtovi: "Ty věříš na zloděje?") a nejvíce asi během noční inspekce na policejní stanici, kde mi to připomnělo francouzské četníky nebo raného Tatiho. A nejvíc si krade film pro sebe usměvavá a naivní Ewa v podání Barbary Lass, která tím zmateným nočním městem proplouvá se svou andělskou prostoduchostí (ale ne hloupostí!) jako Amelie Montmartrem. Nevyhne se to ale žel několika hluchým místům (třeba ten penzionát byl poněkud nedotažený), ale celkově to má přes to množství zlodějů a kriminálníků hrozně pohodový a příjemný nádech a moc rád se na to někdy znovu podívám. ()

sator

všechny recenze uživatele

Ewa Bonecka (Barbara Lass), mladá studentka, která má nastoupit do školy, na novém místě se však ocitne bez střechy nad hlavou poté, co jí byl odmítnut pokoj v hotelu  pro ženy. S pomocí příjemného policisty Piotra (Stanislaw Mikulski) se snaží najít ubytování v podivném městě plném zlodějů a drobných výtržníků. ()

babka

všechny recenze uživatele

Tento film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1983/84, bohužel bez mé účasti, takže bez hvězd. ()

Reklama

Reklama