Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Pan Samochodzik (Stanislaw Mikulski), historik umění, amatérský detektiv a majitel neobvyklého historického automobilu, hledá skryté templářské poklady. Skupina místních skautů mu hodně pomáhá a společnými silami se jim podaří vyřešit pět záhad v pěti samostatných příbězích. (sator)

Recenze (7)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V 70. letech byly příběhy o panu Auťákovi a jeho dětských přátelích v Polsku stejně populární jako u nás příběhy o panu Tau. Vycházely jednak knižně, jednak se natočily tuším tři a možná i více filmů resp. seriálů v polské televizi. Těžko říct, jak by obstály v dnešní době, protože je to už dlouhá řádka let a vzdávám se tedy procentuálního hodnocení, ale ve svém dětství jsem je měl rád. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pamatuji... 😊 Pan Samochodzik, (Stanislaw Mikulski), historik umění, amatérský detektiv a majitel neobvyklého historického automobilu, hledá skryté templářské poklady. Skupina místních skautů mu hodně pomáhá a společnými silami se jim podaří vyřešit pět záhad v  pěti samostatných příbězích. Seznam epizod Po dobrodružství Falešný vousatý muž Tajemství Bahometu Podzemní bludiště Pokladnice templářů Auto z filmu VW Schwimmwagen, se v současné době nachází v „Panzer-Farm“, v Chrcinně u Nasielsku, v soukromém muzeu vojenské techniky. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Pomatuji si na to že to tu chodilo. Jen nevím zda pod tímto názvem. Ale asi ano. Co mi v paměti zůstalo tak šlo pěkný film pro děti, Kde snad dvě skupiny pátraly po templářském pokladu. Soutěžily která bude u něj první. Až se u něj sešly téměř zároveň. U nápisu : Kde je poklad tvůj tam je srdce tvoje. Nebo to bylo naopak? A samozřejmě jeden vedoucí(klos) se zamiloval do druhé vedoucí) Co mě tenkrát fascinovalo, že Kloss používal se svým oddílem obvojživelný auto. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Není to jenom nostalgie, je to také knížka, která se od seriálu poněkud liší (například pan Auťák/Samochodnik má ve svém autě motor Ferrari), ale to na efektu nic nemění. Poláci tyhle věci zkrátka uměli - viz Prsten kněžny Anny - a nepůsobili ani příliš infantilně či nevěrohodně. Seriál už v češtině nejspíš nelze sehnat, ale i v polštině je mu celkem obstojně rozumět. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Jako malému chlapci se mi to moc líbilo. Zda by se mi to líbilo i teď nevím, ale knihu jsem nedávno našel, přečetl a nebyl jsem zklamán. ()

Reklama

Reklama