Reklama

Reklama

Masakr v údolí oddechu

  • USA Memorial Valley Massacre

Film, ve kterém sekera hraje hlavní roli. Tento akční horor je o poustevníkovi, který žije v lesích okolo nového populárního kempu, a o tábornících, kteří záhadně zmizeli během svátečního víkendu. Když se policie snaží vyřešit tyto záhadné vraždy, nachází spoustu překvapujících skutečností, ale žádná z nich je neposunuje ve vyšetřování kupředu. Nakonec je to David Sangster, který odhalí tajemství okolo zabijáka v závěrečném šokujícím vyvrcholení celého filmu. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (12)

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších camp slasherů, co jsem zatím viděl. Jako správný spolupracující slasherový fan, nad to absolvující v dětství a pubertě řadu táborů a pobytů v kempu, jsem dalek žehrání na v tomto subžánru tradiční absenci napětí a naopak přítomnou záplavu klišé, nelogičností, nechtěně komických dialogů, dřevěných hereckých výkonů a skriptových chyb (nemluvě o tom, že ten explodující karavan bylo jen několik stlučených pomalovaných desek). Co ale neodpustím, je trestuhodná nenápaditost vražd soustředěných do poslední třetiny filmu a minimum krve. Hvězdičku za netradičního zabijáka, vzhledově připomínajícího divoké dítě z druhého Mad Maxe a rovněž netradiční, pesimistický konec. Další slashit do mé sbírky. Známé také jako Valley od Death. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film Memorial Valley Massacre mě svýho času v éře videopůjčoven úplně minul. A dnes už poslouží spíš jako kousek pro pobavení než jako regulerní horor. A když už tak na Memorial Valley Massacre lze pohlížet jako na Béčkovej slasher. Vrah se ukáže už v 10minutě a strach opravdu nenažene. Jeden z nejtrapnějších killerů. Vyhryz přebývající v jeskyni skrývá sice tajemství) ale je opravdu k smíchu. První vražda přichází po půl hodině. Pak je zase půl hodiny klid. Jak je uvedeno e zdejší zajímavosti. Ve filmu umře 14lidí. Takže zbylých 13 stihne vyhryz v poslední necelé půlhodince. Zdejší obsah uvádí, že hlavní roli hraje sekera. Ta sice odstartovala(po hodině) vybíjenou ale pokud se nemýlím tak jí killer použil jen jednou. Jinak mordy jsou různorodý ale nečekejte žádný hektolitry krve ani gore. Vše je povětšinou mimo záběr. 2hvězdy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

To,že to není kdoví jaký horor by se dalo překousnout,ale ten vrah,který by měl být hvězdou tohle filmu a měl by na něj bejt stavěnej celej film vypadá ze všech nejhůř. Je malý,štíhlý a umělé zuby dělající velkrý předkus vypadají jako dětské umělé zuby a tak dodává na trapnosti. Možná,že byl netradičný,ale pro mě zklamání. Počet obětí je tak asi 14 to vypadá dobře ne?. Ale vraždit se začíná ke konci,kdy režisér jakoby chce z filmu vyřadit zbytek herců tak na ně klidně shodí auto,které převrhne puštěný buldozée,který na ně pustí vrah. Ten žil celou dobu v lesích,ale ví,jak auto vyřadit sprovozu,nechat vybouchnout karavan a pustit buldozér,hm? Tak je blbej nebo chytrej? A hodně vraž ztrácí na účinku,protože je jich hodně přes den a nijak originální. Nelogičností je tu daleko více. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem ani hodnocení na CSFD ani IMDB. No a jak to dopadlo. Tenhle film opravdu nemá daleko k nejhoršímu lesnímu slasheru v historii. Vše je tu špatně. Žádné gore, žádné vraždy na kameru. Směšný vrah který nevyděsí jenom rozesměje. A navíc ani žádná atmosféra, kde jsou časy kde u jezera vraždil Jason? V době kdy to u nás vyšlo na VHS to bylo asi solidní ale dnes to je směšné. A zase se mi potvrzuje že Cameron Mitchell nebude pro mě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V době kdy ještě frčela éra videopůjčoven, byl Masakr v údolí oddechu jedním z prvních filmů, které jsem si tehdy přinesl domů. V té době jsem ještě moc slasherů neviděl, takže jsem byl z tohoto kousku docela na větvi. Přičítám to i svému tehdejšímu nízkému věku, protože když se mi nedávno dostal znovu pod ruky, míra nadšení citelně ochabla a já musím dát zapravdu nízkému hodnocení napříč internetem. V porovnání s Pátkem 13, nebo Halloweenem je tohle jen jejich chudý příbuzný. A to doslova po všech stránkách. Příběh samotný je zcela bez pořádných ingrediencí, které by zachutnali alespoň určité skupině diváků, přestože se zde objeví celkem slušný počet zavražděných. Jenže na vůbec první oběť si musíme počkat bezmála třičtvrtěhodinky a do té doby si musíme vystačit s nudným seznamováním se všemi hlavními i vedlejšími postavami, z nichž většina je naprosto nezajímavých (prostě jen do počtu). Poté měl nastat zvrat v podobě vyprávění smutného příběhu o uneseném chlapci. Jenže ani v tomto případě nenarazili tvůrci na úrodnou půdu, protože ten pobíhající magor z jeskyně stejně moc sympatií nepobral. Vzhledem k tomu že byl pohřešován snad sedmnáct let a choval se jako naprostý primitiv, jako mávnutím kouzelného proutku se z něj stal expert na moderní techniku, pasti ve stylu Rambo, výbušniny a hlavně byl zřejmě obdařen uměním teleportace. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit všechny ty nelogické prvky a scény, kterými jsme ve druhé polovině obdarováni. Mrtvoly sice začnou přibývat enormní rychlostí, ale žádné opravdu dobré vraždy se tu nedočkáme. Snad jen té se sekerou. Tím pádem samozřejmě trpěla i samotná atmosféra. Spíš mi to v mnoha směrech připomínalo jakousi parodii na slashery, než abych v tom viděl plnohodnotný hororový kousek. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Typický béčkový VHS slasher, s klávesovou hudbou, ktorá sa už dnes snáď ani nerobí. Je tu očividný aj solídny rozpočet, škoda, že sa nepridalo viac na nejakých gore efektoch, ktoré tu prakticky absentujú. Žiadny masaker sa rozhodne nekoná, cheesy charaktery pobavia, príroda nádherná. Killer je skôr slabší, ale aj tak je tento film nostalgickou časovou kapsulou, poteší a pripomenie VHS kazetu, čo bola aj u nás. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Americká verze českého večerníčku O človíčkovi. Odfláknutá a nechtěně legrační kravina, jejíž tvůrci zřejmě ani nevěděli, co točí. V dětství mě to minulo, což je zřejmě zásadní chyba, protože z dnešního pohledu jde o jeden z mnoha právem zapomenutých brakových slasherů. Jediné, co je cool, je ten plakát. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Slasher, ktorý kombinuje asi dva najzaužívanejšie stereotypy, málovravný maniak totiž najradšej vraždí v nejakom kempe alebo na nejaký sviatok. Jazero je obohraté, chata v lese tu už bola, tak čo tak nejaký národný park. Halloween je v slasheroch použitý pomaly častejšie ako pokutový blok v rukách slovenského policajta, Vianoce, Veľká noc, či Nový rok, to všetko tu už bolo, tak prečo neskúsiť Memorial Day? Sviatok venovaný všetkým tým, čo zomreli v armáde v službe za demokratickú vlasť oslavovaný posledný pondelok v máji je jednou z prvých príležitosti si niečo v prírode ugrilovať a tak sa rôznorodá skupinka Američanov v rôzne pokročilom štádiu demencie rozhodla vybrať do nového kempu, ktorý akosi ešte nestihli dokončiť. Polhodinu sa nič nedeje, akurát sa postavy predvádzajú, kto z nich je top retard a potom to príde, smrť jedného z nich (ak sa budete pozerať, od 20. minúty je vám jasné, ktorý hnusák to bude). A potom? zas pol hodina nudy, ktorá je zaplnená rozoberaním pohnutého života miestneho rangera a jeho životnej tragédie. A potom to príde, v rýchlom slede 13 mordov, z ktorých je jeden odfláknutejší ako ten druhý. A k tomu vám vyhráva syntezátorová hudba, ktorá sa ani náhodou nehodí do hororu, lepšie povedané, tá sa nehodí totálne nikde. A tak celú tu nudu zachraňuje zopár podivných scén (replika ohľadom speed metalu) a účasť obľúbenca Williama Smitha ako veterána - generála Mintza a Jimmyho Justica ako charizmatického rozprávača odhaľujúceho rangerovú minulosť. S veľkou, preveľkou námahou a ešte väčším sebazaprením tomu dávam hviezdičky. Mimochodom, ak by sa to volalo Smrtiaca invázia totálne sprostých kemperov, názov by povedal totálne všetko... ()

Reklama

Reklama