Reklama

Reklama

The Plague of the Zombies

Trailer

Obsahy(1)

V malej anglickej dedine v anglickom Cornwalle sa rozšírila tajomná pliaga. Bezmocný miestny doktor Thompson požiada o pomoc profesora Jamesa Forbesa, ktorý prichádza do dediny spolu so svojou dcérou Sylviou. čoskoro sa začnú diať strašné veci: mŕtvi ľudia ožívajú. Profesor zisťuje, že hrôzy spôsobuje čierna mágia, ktorú praktizuje lord Hamilton. Ten sa nedávno vrátil z Haiti, kde sa naučil magické rituály voodoo. Prostredníctvom nich dokáže mŕtvych prinútiť, aby ožili a slúžili svojmu pánovi. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne tolik profláklý žánrový kousek jako I Walked with a Zombie (1943), ale minimálně stejně působivý. A to se stále vymyká trendu nastoleným Romerovým kultovním debutem o dva roky později. Tudíž žádný radioaktivní spad, nýbrž černá magie vyvolává nebožtíky z hrobů, aby započaly svou kariéru jako zneužití otroci. Snímek se může pochlubit pestrým technicolorem a pěknou hammerovskou atmosférou, takže ani na chvíli vám nedovolí se nudit. No a samozřejmě obsahuje již zmíněnou scénu Fulciovských rozměrů, kdy zombie vylézají z hrobů na mlhou zahaleném hřbitově. Vskutku parádní záležitost. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Predromerovska zombie zalezitost z produkce Hammeru predstavuje zombies jako nemyslici otroky a ne jako mozkozrave prisery. Nastesti to vubec neni na skodu, precijen kostymni horror z sedesatych let... Herecky je to zvladnute moc pekne, zombies samozrejmne souvisi s voodoo, ale to vsechno neni dulezite. Uzasna v tomhle filmu je jedna konkretni snova scena, kde zombies lezou z hrobu, obklopuji hlavniho hrdinu a tvari se pri tom velice Fulciovsky. Mistr musel tenhle starej kousek urcite parkrat videt, protoze napriklad v pripade detailnich zaberu na hlavy klaticich se nemrtvych tady a v Zombi 2 bych se nebal mluvit o prime citaci. Uz kvuli te jedne pasazi to stoji za zhlednuti. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak ty zombie vlastně vznikly? Toužíte mít domácího mazlíčka, který neotravuje a má minimální nároky na venčení? Chcete mít zaměstnance, kteří nezakládají odbory a výkonnostně jsou na úrovni soudruha Stachanova? V tom případě si zajeďte na Haiti a absolvujte několikatýdenní kurs "How to make very own zombie" pod vedením našich nejlepších voodoo šamanů! ...Další z povedených téměř gotických hororů, tentokrát s nemrtvými. Zajímavý je hlavně tím, že vychází z původních zdrojů o tom, kde vznikají a jak fungují zombie (celý proces opravdu není výmysl filmařů, na rozdíl od Romerovských zombie). Povinnost pro všechny nadšence do zombie tvorby. Pátá hvězda tomu chybí především kvůli táhlému ději, ale to je u filmů z této doby standardní problém. Proto neočekávejte akční řežbu ala Úsvit mrtvých (2004). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další kostýmní hammer v podstatě identický s Gillingovým Reptilem. Někdo přijíždí do komunity, pátrá po místním tajemství, odhaluje zlo a ničí ho. Spád to má ale o ždibíček lepší, postavy sympatičtější, zombíci zde mají slušné masky a hřbitovní scéna je super. Zombíci jsou ale ve finále stále jen nemyslící otroci a nikoliv krvežníví mozkožrouti a to na co je hlavní záporák potřebuje je vysloveně k smíchu. Se zavřenýma očima 4*. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Když jsem film spustil poprvé a hned zkraje viděl bubnující domorodce, dost jsem se zděsil a film vypl, protože tenhle styl není asi to pravé ořechové. Po čase jsem se k filmu vrátil, přiznám se, z nedostatku ničeho lepšího, a ejhle jaké bylo moje překvapení. Je to velice dobrý atmosférický horor s opravdu zajímavou myšlenkou. Pravda je, že masky nejsou nic moc, ale přece jen, po tolika letech se to dá akceptovat. Rozhodně velice zajímavý film, vymykající se žánrovým klišé. 80 % ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama