Reklama

Reklama

The Plague of the Zombies

Trailer

Obsahy(1)

V malej anglickej dedine v anglickom Cornwalle sa rozšírila tajomná pliaga. Bezmocný miestny doktor Thompson požiada o pomoc profesora Jamesa Forbesa, ktorý prichádza do dediny spolu so svojou dcérou Sylviou. čoskoro sa začnú diať strašné veci: mŕtvi ľudia ožívajú. Profesor zisťuje, že hrôzy spôsobuje čierna mágia, ktorú praktizuje lord Hamilton. Ten sa nedávno vrátil z Haiti, kde sa naučil magické rituály voodoo. Prostredníctvom nich dokáže mŕtvych prinútiť, aby ožili a slúžili svojmu pánovi. (sochoking)

(více)

Recenze (23)

obitus 

všechny recenze uživatele

Predromerovska zombie zalezitost z produkce Hammeru predstavuje zombies jako nemyslici otroky a ne jako mozkozrave prisery. Nastesti to vubec neni na skodu, precijen kostymni horror z sedesatych let... Herecky je to zvladnute moc pekne, zombies samozrejmne souvisi s voodoo, ale to vsechno neni dulezite. Uzasna v tomhle filmu je jedna konkretni snova scena, kde zombies lezou z hrobu, obklopuji hlavniho hrdinu a tvari se pri tom velice Fulciovsky. Mistr musel tenhle starej kousek urcite parkrat videt, protoze napriklad v pripade detailnich zaberu na hlavy klaticich se nemrtvych tady a v Zombi 2 bych se nebal mluvit o prime citaci. Uz kvuli te jedne pasazi to stoji za zhlednuti. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne tolik profláklý žánrový kousek jako I Walked with a Zombie (1943), ale minimálně stejně působivý. A to se stále vymyká trendu nastoleným Romerovým kultovním debutem o dva roky později. Tudíž žádný radioaktivní spad, nýbrž černá magie vyvolává nebožtíky z hrobů, aby započaly svou kariéru jako zneužití otroci. Snímek se může pochlubit pestrým technicolorem a pěknou hammerovskou atmosférou, takže ani na chvíli vám nedovolí se nudit. No a samozřejmě obsahuje již zmíněnou scénu Fulciovských rozměrů, kdy zombie vylézají z hrobů na mlhou zahaleném hřbitově. Vskutku parádní záležitost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Měl jsem tě utopit hned po narození!" ,,Děkuji, otče, věděla jsem, že to pochopíš. Jdu nám sbalit." Nu, děvenka sama pozdě pochopí, že někdy je lepší dát na radu starších... Hammer má řadu kvalitnějších horrorů, minimálně mezi Draculy a Frankensteiny se najdou perly, avšak pro fanouška gothické temnoty je to pořád výborná volba. Jak přivést zombie do staré dobré Anglie? Stačí nějakou dobu výletnit po Karibiku, zajet na Haiti a tam si osvojit praktiky voodoo. Úvodní rituál nenechá diváka na pochybách, že zvolil správně. Vyděšení obyvatelé vesnice, která nemá ani starostu, záhadná úmrtí a do toho příjezd slovutného profesora a jeho mladé dcery. Odhalit strašlivé tajemství může stát někoho i život. Drobná negativa jsou - nedostatek mlhy (u Hammeru s ní většinou nešetří), kobek, pavučin a stálý nešvar studia - točení nočních scén ve dne přes filtry, kdy snadno poznáte, že točili ve dne přes filtry. Ke čtyřem hvězdám jedna navíc za parádní hřbitovní scénu! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No jo, Hammer... aj zombie horor sa odohráva na anglickom vidieku v 19. storočí. Príjemný starý horor so skvelou scénou prebúdzajúcich sa zombies, ale inak pomerne nudným neobjavným príbehom. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Toto sa musí vidieť , pretože to je nenormálne úsmevné ! Nechcem povedať , že to postráda napätie , práve naopak , je to napínavé až dosť na tie časy , ale ked začali vyliezať zombíci z truhiel a tie ich prstíky sa plazili po tých náhrobných kameňoch , tak to som odpadával . Alebo , ked boli odení do vriec od ' zemákov ' ... Buhaháááá ! A dosť je tam takých vecičiek , napr. ked otvorí šuflík a tie truhličky na rituál... tak najprv som myslel, že to tam má vložky do topánok . Alebo , človek by neveril , koľko sa dá vytlačiť z jednej kvapky krvi , až za pol deci :) Vravím , to sa musí vidieť . ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zombies, vyvolávání rituálem woodoo, se množí na anglickém venkově. Obvyklé ingredience od Hammeru, gotizující prostředí i kostýmy, ale v celkové atmosféře jen mírně nadprůměrné. Kdyby tam hrála alespoň Barbara Steele, bylo by to za čtyři. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zombie po hammerovsku. A vůbec ne špatně! Kladiváři nepřichází s nemrtvými na způsob moderního epidemiologického pavýkladu, ale nabízí jejich základní mýtus, tedy temné rituály voodoo. Anglický venkov 19. století a záhadná úmrtí, která vyšetřuje pravý anglický gentleman. Tady si neodpustím poznámku k českým titulkům, s nimiž jsem měl čest, "kurva" či "osrávat" příliš do slovníku těchto mužů nezapadá. S filmy od Hammeru teprve začínám, tak nemám moc s čím srovnávat, ale pokud se točí v podobném duchu, těším se na další průzkum. Plague of the Zombies má své opravdu silné okamžiky, třeba hřbitovní scéna či první zjevení nemrtvého a jen málo těch slabých, finále v dolu působí trochu směšně a netečnost manžela při pitvě své manželky řekněme poněkud zvláštně. Poslední zmíněné však nedokážu posoudit, svou ženu jsem ještě nepitval. Kulantní čtyřka. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Velmi slušný horor se vším, na co jsme v parádních atmosferických bijácích od kladivářů zvyklí: napětí, tajemno, spousta mlhy ze suchého ledu, nádherný studiový anglický venkov, který je daleko zajímavější než venkov reálný, kostýmní podívanou (tradičně se film odehrává v 19. století, konkrétně roku 1860). Tentokrát jde o staré dobré vúdú zombie, které mám mimochodem radši než ty postromerovské, živící se lidským masem či vybranými orgány. Námět a vůbec celý příběh tak trochu připomene White Zombie s Belou Lugosim. Jasně, logika někdy musela ustoupit příběhu (postavy jdou prostě náhodou tam, kde se něco stane, nebo že místní vikář má bohatou okultistickou knihovnu, což hlavní hrdina bůhvíjak zjistil), už vůbec nemluvím o tom, jak ochotně všichni hned začnou na zombíky prostě bez ptaní věřit, ale to k těmhle starým filmům patří. Důležitý je, že se divák baví - a já se bavil hodně. André Morell v roli ironického, cushingovského Van Helsinga pod jménem sir James Forbes stojí za sledování, chyba je, že to neplatí o dalších figurách. Michael Ripper se mihne jen tak epizodně, což je škoda. Ani dámská část ansámblu tentokrát - na Hammer - není povedená, i když potěší náznak vilnosti hlavního padoucha, který se hrne do olizování připoutané krásky na obětním stole. Škoda, že kamera cudně sjela pryč, docela by mě zajímalo, zda ji zprznil, či jen políbil. Nicméně - kvůli parádní atmosféře především hřbitovních scén patří tenhle film v hammerovské produkci rozhodně k těm lepším a hodně povedeným. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a priamočiary zombie horror, kedy potvory nežerú ale pracujú ako otroci. V tom je posun a určite pozitívny. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Profesionálne ponúknutý zombie horor, ktorý aj napriek tomu, že sa natáčal zároveň s iným Gillingovým eposom - THE REPTILE - rozhodne nevyznieva druhotne. Krásna, hammerovsky strašidelná atmosféra a jedny z technicky najbrilantnejších zombies pred prelomovým rokom 1968, kedy na plátnach po prvý krát vystúpili Romerovi miláčikovia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kvalitní zombie horor z produkce Hammer Studia. Moc povedená atmosféra, kostýmy i herecké výkony. Snová scéna, o které mluví obitus je bez debaty úplně nejlepší z celého filmu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Woodoo je z haiti, to jo, a ma vo svete  extremne negativne meno. Cim viac chcem takychto filmov, ktore robia woodoo zle meno : 77 % , ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak ty zombie vlastně vznikly? Toužíte mít domácího mazlíčka, který neotravuje a má minimální nároky na venčení? Chcete mít zaměstnance, kteří nezakládají odbory a výkonnostně jsou na úrovni soudruha Stachanova? V tom případě si zajeďte na Haiti a absolvujte několikatýdenní kurs "How to make very own zombie" pod vedením našich nejlepších voodoo šamanů! ...Další z povedených téměř gotických hororů, tentokrát s nemrtvými. Zajímavý je hlavně tím, že vychází z původních zdrojů o tom, kde vznikají a jak fungují zombie (celý proces opravdu není výmysl filmařů, na rozdíl od Romerovských zombie). Povinnost pro všechny nadšence do zombie tvorby. Pátá hvězda tomu chybí především kvůli táhlému ději, ale to je u filmů z této doby standardní problém. Proto neočekávejte akční řežbu ala Úsvit mrtvých (2004). ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vytecne odpoledne diky tomuto britskemu kousku. Diane i Jacqueline jsou puvabne, Morell je pravej "sir", padouch je perfektni a zombie taktez. Svizna a skvela vec prodchnuta britskou gracii. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další kostýmní hammer v podstatě identický s Gillingovým Reptilem. Někdo přijíždí do komunity, pátrá po místním tajemství, odhaluje zlo a ničí ho. Spád to má ale o ždibíček lepší, postavy sympatičtější, zombíci zde mají slušné masky a hřbitovní scéna je super. Zombíci jsou ale ve finále stále jen nemyslící otroci a nikoliv krvežníví mozkožrouti a to na co je hlavní záporák potřebuje je vysloveně k smíchu. Se zavřenýma očima 4*. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

První část filmu je velmi dobrá a dokonce je v tom i humor. Postupně se však humor vytrácí, děj se čím dál víc stává nepřesvědčivým a ke konci už hraničí s nechtěnou komičností. Navíc to vypadá, jak kdyby scénář psali dva lidé a občas se někde nepotkali. Každopádně na horor je to nadprůměrné, 3,5*. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Když jsem film spustil poprvé a hned zkraje viděl bubnující domorodce, dost jsem se zděsil a film vypl, protože tenhle styl není asi to pravé ořechové. Po čase jsem se k filmu vrátil, přiznám se, z nedostatku ničeho lepšího, a ejhle jaké bylo moje překvapení. Je to velice dobrý atmosférický horor s opravdu zajímavou myšlenkou. Pravda je, že masky nejsou nic moc, ale přece jen, po tolika letech se to dá akceptovat. Rozhodně velice zajímavý film, vymykající se žánrovým klišé. 80 % ()

Reklama

Reklama