Reklama

Reklama

Všechno nejlepší, pane Beane!

(TV film)
  • Velká Británie Happy Birthday Mr. Bean

Obsahy(1)

Na Nový rok 1990 se zrodila svérázná hvězda aneb tři neuvěřitelné dekády Rowana Atkinsona... Nedá se říct, že by jméno Rowan Atkinson bylo ve Velké Británii do 1. ledna 1990 neznámé. Herec a autor měl za sebou nejen úspěšné televizní projekty, jako byl seriál Černá zmije, ale také účast v bondovce Nikdy neříkej nikdy. Už od studií na Oxfordu tvořil nerozlučnou dvojici s Richardem Curtisem, kamarádil se i s dalším spolužákem, Howardem Goodalem, v Černé zmiji řádil s dnešními hvězdami jako Hugh Laurie či Stephen Fry. A pak na Zemi přistál pan Bean. Odkud? Možná z vesmíru, ale spíš z Curtisovy a Atkinsonovy minulosti. Bean byl totiž hlavní postavou původně divadelních skečů. V televizi ITV ale jednoho dne zatoužili po půlhodinové komedii, která by doplnila jejich tehdejší hit číslo jedna, nekonečný seriál Coronation Street. Nikdo tehdy nepředpokládal, že skeče o potrhlém chlapíkovi, který je magnetem na katastrofy, budou brzy daleko slavnější a obletí celý svět. Jak se pouhých 14 epizod jednoho seriálu stalo celosvětovou senzací, která dodnes rozesmává stále další a další generace diváků? O tom vypráví dnešní dokument, v němž nebudou chybět Richard Curtis, Howard Goodal, Robin Driscoll a samozřejmě Rowan Atkinson, ale dozvíme se také, jak dnes vypadá představitelka Beanovy snoubenky a zároveň královny matky. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean je v první řadě úžasný svět skečů a neuvěřitelných grimas a vizuálního mimického umění Rowana Atkinsona. A tím víc ještě smekám klobouk když vím, že si většinu věcí vymýšleli na place za pochodu. Asi ani není co dodat. Znovu a znovu si pouštíme na Vánoce hlavně Vánoční epizody, které prostě nestárnou, ačkoli známe pointy. Já viděl i záznamy některých Atkinsonových improvizovaných představení a on je prostě komik, má to v sobě a má úžasné schopnosti hned něco vymyslet. Škoda, že Mr. Bean nepokračuje. Jistě by i dnes, když je dob a zase jiná a posunula se, vymysleli něco nového a neotřelého. Na druhé straně třeba Prázdniny pana Beana už působily spíše jako recyklace starých nápadů v novém prostředí...takže...těžko říct. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Opakovanie je matka múdrosti alebo tie najlepšie scénky z Mr. Beana v jednom a okomentované samotným Rowanom Atkinsonom alebo tvorcami, ktorí sa na projekte podieľali. Ale inak prínos dokumentu dosť malý, pár zaujímavostí, inak nič. Skôr také nostalgické zaspomínanie. Ale príjemné. https://dokumenty.tv/vsechno-nejlepsi-pane-beane-dokument/ ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Atkinsonova genialita mě dostala a dodnes považuju Beana za nejlepší komediální seriál a nejvtipnější postavu ever. Není nic lepšího a hlavně ani nic lepšího být nemůže. Důkazem budiž to, že Bean má jen 14 dílů. To je až neuvěřitelný. Dokument je to ale vlastně dost špatný. Většinou tam nemluví Rowan, dokument je příšerně rozkouskovaný scénkami, které znám nazpaměť a tak se vlastně dozvídám hodně málo zajímavého, nebo nového. Dejte Rowanovi hodinu na vzpomínání a povídání. A nese*te tam scénky, které jsou sice dokonalý, ale fanouškovi, který na tohle bude koukat, nic neřeknou. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Báječný dokumentární snímek, který si bere na mušku 30-leté působení Mr. Beana na  seriálovém/filmovém poli. Dokument se vrací k působení této pozoruhodné komické postavy, která nemá snad na světě obdoby. Od jeho vzniku, kdy Rowan Atkinson a Richard Curtis vymysleli několik divadelních skečů, které se stali námětem pro budoucí díly seriálu, přes vytváření jednotlivých epizod a provázaností některých postav s panem Beanem, až po přesunutí Beana na stříbrné plátno, potažmo animovaný seriál. Ve filmu promlouvá hlavní tvůrčí duo, Atkinson a Curtis, další spolupracovníci na seriálu, tak i představitelé vedlejších postav. Mezi rozhovory sledujeme slavné scény z daných dílů, které prostě potěší a znovu rozesmějí, ačkoli je třeba znáte nazpaměť, alespoň u mě to naprosto fungovalo. V závěru zazní myšlenka o comebacku dětinského, cynického a důvtipného chlápka známého také pro svůj typický oblek, což by mohlo být zajímavé jej pozorovat v postarším věku. Za mě rozhodně povedený dokument, který je povinností pro všechny fanoušky pana Fazolky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Průřez Atkinsonovou tvorbou s mnoha pěknými ukázkami scének a filmů. Herec si takovýto festival a medailonek zaslouží. Nechoďte s mistrem Beanem na večeři. "Mistr Bean s vámi na večeři dokáže udělat napětí mezi konvenčností a nekonvenčností" dozvíte se. Ke shlédnutí na https://dokumenty.tv/vsechno-nejlepsi-pane-beane-dokument/ ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama