Reklama

Reklama

Šéfredaktor Heraldu pozoruje dalekohledem prázdné houpací křeslo na verandě staré rezidence obklopené vysokými budovami Hoyt City. Obvykle tam sedává Hannah Sempler Hoyt (Barbara Stanwyck), stoletá vdova po zakladateli města. Dnes ale přijímá novináře při příležitosti odhalení sochy Ethana Hoyta (Joel McCrea). Mladé reportérce pak vypráví svůj příběh. Byla jednou jedna mladá dívka, která v roce 1948 potkala mladého Ethana. Začali spolu žít (není už podstatné, jestli měli svatbu) a měli jeden sen – vybudovat v divočině město, kde by lidé pohodlně a spokojeně žili. Žili na Divokém západě, prohráli a získali peníze v kartách, v Sacramentu za zlaté horečky, ve Virginia city ve stříbrných dolech. Utajila před Ethanem dvojčata, aby se mohl věnovat svému cíli a pak o ně přišla tragicky, když spadla s dostavníkem do divoké řeky. S pomocí přítele Steelyho (Brian Donlevy) se ale oba znovu sešli po požáru San Francisca v roce 1906. Ethan založil své vysněné město, kde dnes dožívá Hannah. Poprvé se dozvíme, jak to vlastně bylo a jaký byl jejich další osud. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

ani nie western, skor konzervacka, ke Barbara spomina, jaxa vydala, zila v chudobe ale v stasti ........ani inak slusny Joel Mc Crea tu nic nepredviedol, Samotna Stanwyck ma daleko lepsie filmy, tu sa len prechadzala tarala piate cez deviate : 52 % ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh o žene, ktorá si v živote prešla ťažkými etapami, no aj napriek všetkému nikdy neprestala milovať jedného muža. Barbara Stanwyck zvláda úžasne všetky vekové obdobia, či ako mladé pochabé dievča, ktorému učaruje Joel McCrea, alebo ako smútiaca matka, ktorá prišla o dvojičky, aj ako stará žena, ktorá spomína na svoj život. ()

Reklama

Reklama