Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina dánských horníků objeví zmrzlý kus ocasu velkého prehistorického tvora. Ten je dovezen do výzkumné laboratoře, kde však v důsledku nehody rozmrzne a obří příšera pak díky bleskové regeneraci doroste do původní podoby. Dánská armáda se ji musí pokusit zničit dřív, než dorazí do Kodaně, zpustoší ji a zaneřádí zeleným svinstvem... (Filmmaniak)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Mnoho dějových prvků tohoto filmu bylo původně zamýšleno pro zrušený film scenáristy Iba Melchiora „The Volcano Monsters“. (Marek06)
  • Producent a režisér filmu Sidney W. Pink chtěl v roce 2001 natočit pokračování, které by se odehrávalo o 60 let později, aby vydělal na úspěchu filmu Godzilla (1998). Bohužel však zemřel v roce 2002 ještě předtím, než mohla začít příprava na pokračování. (Marek06)
  • Brožovaná novelizace tohoto filmu, kterou napsal Dean Owen, je pozoruhodná tím, že zahrnuje bezdůvodné sexuální scénáře, které s filmem vůbec nesouvisely. Producent a režisér filmu Sidney W. Pink byl tím rozzuřen natolik, že zažaloval společnost Monarch Books, která román vydala. (Marek06)
  • Jediný film o obřím monstru, který byl natočen v Dánsku. (Marek06)
  • Existujú dve verzie - 1. natočená v dánštine dánskym režisérom Poulom Bangom, 2. natočená takmer s rovnakým tímom, v angličtine americkým režisérom Sidney W. Pinkom. (Mihail123)

Reklama

Reklama