Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy kraj zachvátí mor, navštíví karanténní vesnici záhadný kočovný cirkus. Brzy začnou mizet malé děti a místní obyvatelé mají podezření, že cirkusový soubor možná skrývá děsivé tajemství. (JasonCZ)

Recenze (18)

POMO 

všechny recenze uživatele

Námetom konvenčný, no dejovým vývojom celkom osobitý malý Hammer horor. Pekná staromódna atmosféra, rozumná stopáž, zopár originálnych scén vrátane finálnej popravy hlavného záporáka. Fanúšik žánru a starej školy nemôže byť sklamaný. Vampire Circus má ďaleko k rutine a klišé-nude väčšiny iných Hammer produkcií. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělá upírská hammerovka! Samozřejmě především pro milovníky starých gotických hororů, kteří ocení všechny klasické ingredience tohoto žánru. Na počátku stojí kletba, již vyřkne před svou smrtí upírský hrabě Mitterhaus. Po patnácti letech přijíždí do vesnice, jejíž obyvatelé kdysi hraběte zabili a hrad vypálili, tajemný Cirkus noci. Protože ve vsi, vlivem kletby, lidé záhadně umírají, je izolována od okolního světa, aby nikdo nemohl do ní ani ven. Přesto cirkus bez problémů přejede střežené hranice. Obyvatelům veze potěšení, rozptýlení a smrt.... Nechybí sex, nahota, dravé šelmy, rozsápaná těla, utržené hlavy, probodnuté hrudníky ani ostré upíří zuby, co se s chutí zakusují do obnažených krků. Tedy mladík Anton se povětšinu času choval jako hovado, ale nakonec na něj štěstí sedlo. Pěkné barvy, klasická strašidelná hudba.Povedené. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Cigáni, trpaslík, cimbal, krivé zrkadlá, upíri, gróf, veľké tesáky, trochu erotiky, krucifixy, prežehnávanie sa, dedinčania s fakľami, gotický zámok, ruiny, hrobka, vstávanie z truhly... Ide síce o relatívne menej známy no vynikajúci gotický Hammer, kde človek dostane všetko, čo čaká od filmu s názvom "Vampire Circus". ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Stále ještě doznívající hammerovský styl, ale v 70. letech už s překročením mezí vkusu a mravních mantinelů. Mimochodem zcela nesmyslný byl happening úplně nahé pomalované tanečnice, který by byl v 19. stol. naprosto nemožný. Robert Young si evidentně chtěl zajistit sledovanost vložením erotických scén a přílišným množství krve. Tedy dryáčnické béčko. Nicméně, jednoduše naznačené cirkusové prostředí se zvířaty (které zde nahradilo obvyklé milié starých zámků a zřícenin) bylo celkem působivé a též je třeba ocenit respektování tradičních principů starých vampýrských hororů (zrcadla, křížek, ostrý kůl) či hudební doprovod korespondující s určitými fázemi napětí... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to měl srovnat s ostatními Hammery ze 70. let, tak tento patří k těm lepším a zajímavějším. Není to bůhví jaký zázrak, ale v porovnání třeba s To Devil a Daughter nebo Legendou o sedmi zlatých upírech to vítězí na celé čáře. Buď měli tvůrci k dispozici větší rozpočet, anebo zlevnili v té době v Anglii benzín, protože už si konečně mohli dovolit vyjet za město a natáčet v lese, čímž se film sice posunul trochu někam jinam oproti svým předchůdcům, ale tu kouzelnou atmosféru z dob Terryho Fishera bohužel ztratil. Absence velkých hereckých hvězd společnosti Hammer (Cushing, Lee, Bates, ...) není ani nijak znát. Příběh o vesničce terorizované partou rómských spoluobčanů je aktuální i dnes :-D :-D :-D ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajne drsný a temný hammer horor, ktorý na prvý pohľad vyzerá, v tom dobrom zmysle slova, ako keby sa nejaká konkurenčná produkcia snažila napodobňovať štýl tohto štúdia. Naozaj chutné sústo. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Snaha jakž takž držet zažitý styl, leč inovovaný pro léta sedmdesátá, což se projevuje přitlačením ve věci otevřenějšího sexu a hnusu. Ale bohužel to nefunguje. Ke gotickému viktoriánskému horroru tenhle druh dryáčnictví nesedí. V rámci produkce Hammeru úpadkový film, kterému nepomůže ani inovace jinak atraktivním prostředí cirkusu. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Necele 4 hviezdy.Posledna "fatalita" bla stylova to treba uznat ale trochu ma sral prihluply emilov(nie ten z lunebergy) look,hlavne ked siel niekoho zakusnut. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Céčkový snímek vyprávějící příběh cirkusáků, kteří jdou zachránit svého druha z dávné smrti a zároveň se pomstít. 35% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jasne ze beckovej, ale ne uplne spatnej "upiri" filmek. Pokud na to mate naladu, muzete ho zkusit. Uvidite podivny tygri tanec nahe zeny, obcas nejakou urizlou hlavu nebo upiri zuby, roztomilou Lynne Frederick, ktera jakoby vypadla z nejakeho gialla, vesnicany s vidlema atd...proste, da se to zkousnout. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že už jsem od hammerů moc nečekal, ale tenhle film mě neobyčejně příjemně překvapil. Parta vesničanů se na začátku naštve a zabije jednoho upírského hraběte. Ten z posledních sil vyřkne kletbu nad jejich dětmi. O 15 let později je vesnice kosena morem, kolem jsou vojáci hlídající aby nikdo neutekl a ještě ke všemu přijíždí cirkus plný upírů a zrůd, aby naplnili kletbu a hraběte oživili. Pěkně to odsýpá, upíři ani vesničani se s tím moc nepárají a mrtvol přibývá na obou stranách, přičemž ani na krvi se nešetřilo. Režisér se nebojí ani zabít pár dětí, to by dnes určitě neprošlo. Romantika je na pozadí, erotických scén jen pár, zato vzrušujících (výstup tanečnice) a holky jsou zde jednoduše nádherné. Nejde o žádnou klasiku, ale je radost se na takový film koukat. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Když se něco jmenuje Vampire Circus, nemůže to být špatné. Každopádně v tomhle případě není. Cirkus a jeho osazenstvo přináší do schématu „venkov sužovaný upírem“ osvěžující prvek, ženy v ohrožení i milenky zla jsou patřičně vnadné a nechybí působivé momenty. Oku náročného diváka jsou nabídnuty erotické scény (třeba nečekané představení hadí tanečnice před zírajícími vesničany) i pěkný interiér pravoslavného kostelíčka. Škoda, že služebník ďábla cikán Emil působí spíše slaboduše – což je problém, když máme věřit jeho uhrančivému kouzlu působícímu na místní dívky._________Celkově poctivý hammerovský horror. *** a půl. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nie je najlepší Hammerácky film, mali by ste si ho pozrieť aspoň raz, ak ste fanúšik týchto filmov. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, ale podle mě další skvělá Hammerovka i když na první filmy typu Horror of Dracula samozřejmě ztrácí. Tyhlety upířiny z 60. a 70. let já prostě miluju a i když pro většinu to už jsou jen směšné nestrašidelné filmy tak já jsem při jejich sledování téměř vždy spokojen. Rozhodně mi jsou milejší než dnešní krvavé digi hovadiny, kde se dává přednost litrum krve před atmosférou. Vampire Circus je prostě další kvalitní upířina ze staré prověřené školy a fandům žánru by rozhodně neměla uniknout. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Za morové epidemie do karantény uzavřená vesnice je navštívena mysteriózním cirkusem. Brzy se začnou ztrácet děti a místní obyvateleé podezřívají cirkus, že skrývá strašné tajemství....Temný horor s erotickými prvky. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená Hammerácká gothická upířina. Slušný efekty, něco málo krve a koziček. Drámotická hudba. A jako bonus Darth Vader. 82% ()

Elisson odpad!

všechny recenze uživatele

neuveriteľná sračka od začiatku až do konca, každý by hneď všetko pochopil, len hrdinovia filmu sú beznádejne blbí a beznádejne likvidovaní ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Jedná se bez pochyby o velmi brakovou záležitost doplněnou značně nedokonalými hereckými výkony... ale vůbec mi to nevadí. Hromadný souboj nebohých vesničanů s vampírským osazenstvem nemá jednoznačnou hlavní postavu a od unášení krasotinek se náměť jaksi nenápadně přesouvá ke krvavostem páchaným na dětech, ale atmosféra je zvládnutá dokonale a přestože člověk ví, jak vše skončí, napětí se dostavuje ve vrchovaté míře. Jediné, co filmu opravdu škodí, jsou zbrklé střihy a zkratky v závěru, kdy je potřeba vybít až příliš vysoký počet hrdinů i jejich protivníků. ()

Reklama

Reklama