Reklama

Reklama

Co zabilo Maradonu?

  • Velká Británie What Killed Maradona
všechny plakáty
Velká Británie, 2021, 44 min

Hrají:

Diego Maradona (a.z.)

VOD (1)

Obsahy(1)

Diego Maradona ohromil svět svou neuvěřitelnou fotbalovou kreativitou. Ale jeho dlouhý boj se závislostí si vybral svou daň na jeho duševním i fyzickém zdraví. (Discovery Channel)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o Maradonovi jsem viděl víc, ale tento je zaměřený na hráčovi závislosti a přináší mnoho detailů. Linka klíčových  fotbalových zápasů je notoricky známá, ale zde funguje jako ilustrační dokument. Když někdo vyroste v chudinském ghetu jako tento fotbalový velmistr, už se s tím prostě nedá v životě nic dělat. Zaráží mě, jak mohly kokainové a alkoholické několikadenní večírky s mafií a babami procházet s profesionální smlouvou fotbalisty ve špičkové soutěži. Vzpomeňme na našeho talentovaného fotbalistu Šimáka, který kvůli démonu alkoholu oželel kariéru a mnohamilionový plat v německé Bundeslize. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak keby sme si urobili prieskum na ulici a spýtali sa ľudí otázku, ktorá je názvom tohto dokumentu, myslím, že nad 90% by odpovedala, že drogy. Aj babka z kostola predsa vie, že to bol kokaínový konzument takého rangu, že tú koku nestíhali pre neho pestovať. Dokument z neho ale robí neprekonateľného futbalistu, ktorý fetovať vlastne musel, lebo trpel zraneniami. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No čo. Kokain, chlast a mediálny tlak. Fetoval prvú ligu 25 rokov, mal toho stále v sebe viac jak cundra na technopárty v Stropkove a nevedel sa z toho dostať. Každému to bolo jasné, že to príde, nikto to ale nečakal. Ale aspekty jeho príbehu sú jak cez kopirák s vybieleným zberačom Džeksonom. Podpora rodiny, únik z reality a podobne. Snáď sa o Messim o 20 rokov nedozvieme nejaké pikošky. 3 z 5 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jen dvě hvězdy. Hlavně proto, že, ono to ani tak nedává odpověď na tuhle všem jasnou otázku. Spíš je to tady marná snaha nacpat do 40 minut plnohodnotný Diegův životopis a zároveň zpovídat Diegovy známé. Dohromady to prostě moc nefunguje. 4/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Životopis Maradony z hlediska jeho zranění ( včetně toho prvního v deseti letech ) a závislostí. Několik info opravdu zajímavých, ale nějak mne iritovalo to vyznění, že chudáček Maradona vlastně musel fetovat, když se dostal tak vysoko a jako původem chudý chlapec z plechové boudy to přeci logicky nemohl unést. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Známe, víme. Nic nového pod sluncem. Připomnělo mi to Posledního skauta. Začneš brát demerol, protože máš v prdeli kolena! A než se naděješ už žvýkáš k snídani kodein:) Určitě je zajímavé a nepochybně je to pravda, že byl hodně okopávaný od útlého věku. To přináší vleklé zranění, které řešili injekcemi. Tehdy to byl prales, zákroky na něho byly likvidační. Já osobně ho považuji za génia, nikdo už nepřekročí jeho stín. Nikdo nevytáhne provinční tým na vrchol, nikdo neporazí nenáviděný okupační stát milované Argentiny "Boží rukou" na MS. Po fotbalové stránce nejhezčí pohádka ze všech. Dokument průměrný, až slabý. ()

Reklama

Reklama