Reklama

Reklama

Black Space

(seriál)
  • Kanada Black Space (více)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pravidla moc neřeší a využívá dost nezvyklé prostředky. Teď vyšetřuje masakr na izraelské střední škole, který má na svědomí parta zabijáků v maskách jednorožců. (Netflix)

Recenze (32)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Izraelci mi v poslední době přinesli nejeden super kousek,díky čemuž sem se těšil i na Black Space a bohužel tohle je celkem zklamání.Prostředí je sice stále víceméně neokoukané,ale jinak jde o klasickou detektivku,která mě nijak zvlášť nechytla,některé postavy mi splývaly a hlavní "hrdina" mi k srdci taky zrovna nepřirostl.Korunu tomu nasadí pistole z 3D tiskárny,jejíž tisk by v téhle podobě trval hodiny (ne minuty jak je tu ukázáno) a její funkčnost by rozhodně nebyla stejná jako funkčnost klasické pistole...60% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobrá minisérie, která mohla být i přes své nepopiratelné vlastnosti mnohem lepší. Scénář je nakonec s těmi vraždami na střední škole velmi klasický, ale herci mi připadali vynikající a ten hlavní policajt, kterej měl celou sérii stejnej výraz, tak ten byl nejlepší. Co mně přišlo málo uvěřitelný, byla ta 3D zbraň. Ovšem stejně jsem se díky napětí bavil seriálem až do konce, jen ta druhá série bude snad víc realistická. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Věk dospívání není jenom obdobím ochutnávání zakázaného ovoce a prvních sexuálních experimentů, ale i životní etapou, kdy se ještě necítíte být vázáni dospělou etikou, pokušení moci nad druhými je příliš lákavé a k projevení soucitu schází odvaha, obzvlášť když vaši kamarádi považují laskavost za slabost. Ceněného vyšetřovatele izraelské policie stála kdysi šikana levé oko. Když ho několikanásobná vražda po letech znovu zavede na střední školu, kde zažil tolik příkoří, ožijí démoni minulosti a je rozhodnutý vést vyšetřování bez ohledu na předpisy a následky. Seriál umí výborně pracovat s charaktery, je nepředvídatelný a plně využívá atraktivní školní prostředí s jeho nadrženými puberťáky holdujícími všem neřestem vážícím se k věku. Po celou dobu mé hodnocení oscilovalo mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale jak šel čas, jinak kvalitní scénář začal někdy pracovat s málo uvěřitelnou psychologií postav a poslední díl byl po skvěle rozehrané partii zřetelně zkratkovitý a nedotažený, takže nakonec jsem se přiklonil k nižší nadílce. Celkový dojem: 85 %. Izraelská produkce nicméně znovu ukázala pozoruhodně vysokou úroveň. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Upozornění v úvodu hovoří o znepokojivosti a znepokojivé to vskutku je, ve všech ohledech. Taky je to napínavé, a když s dalšími díly roste pocit znechucení, není znepokojivé to, že takové seriály a filmy vůbec vznikají a že se na ně dívám? Protože, i když dobře natočený, napsaný i zahraný, je to pro mě jen seriál o násilí a odpadu od morálních hodnot. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kdo koukne na popis a čeká trapné izraelské béčko, je na omylu - kdybych si to nepřečetl, tak kromě dabingu ani nepoznám rozdíl od americké tvorby. Na štřední škole dojde k vraždě 4 studentů, a tak začíná detektivní vyšetřování - je třeba najít 4 vrahy mezi 400 dalšími studenty a celý seriál je vlastně taková detektivka ve formě výslechů a vylučování možných pachatelů, s tím že se do hry postupně přidávají další tajemství a temná minulost některých zúčastněných. Takhle na první dobrou je to velmi dobrý nápad podán filmařsky kvalitní formou, která si drží pozornost až do posledního dílu. Herecky je to takový průměr, ale rozhodně žádná "izraelská tragédie", jak by si jeden mohl myslet. Celou dobu divákovu pozornost vlastně drží celkem osobitý detektiv, rozmanitá banda studentů (ačkoliv někteří vypadají fakt podobně, takže místy se v tom člověk trochu ztrácí...) a hlavně otázka "Kdo a proč to celé vlastně udělal". Tempo seriálu je slušné, příběh postupuje dopředu, postavy se vyvíjejí a dostávají se do popředí jejich pravé povahy, postupně se tasí zvraty i hlavní motivy vrahů a celé si to drží svoje kouzlo. Poslední díl byl na mě možná trochu moc zkratkovitý a nedotáhnutý, ale i tak jsem z celého průběhu spokojený a ačkoliv to není žádný filmový převrat, jde ze série cítit kvalita. Netflix neudělal vůbec špatný krok. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama