Reklama

Reklama

John and the Hole

  • Velká Británie John and the Hole
Trailer

Obsahy(1)

Pri skúmaní neďalekých lesov objaví 13-ročný John (Charlie Shotwell) nedokončený bunker, hlbokú dieru v zemi. Zdanlivo bezdôvodne omámi svojich majetných rodičov a staršiu sestru drogami a potom, čo stratia vedomie, odvlečie ich telá do diery, kde ich drží v zajatí. (Arsenal83)

Recenze (18)

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn námět na psychologickou studii vykolejení dětské mysle ve vztahu k vlastní rodině. Ale tvůrce ho podává v nejvyprázdněnější možné podobě. Formát 4:3 a minimalistická hudba vzbuzují artové ambice (spolu s hlavním představitelem film připomene Gus van Santova Slona) a snahu vzbudit v divákovi otázky a debatu, ale na ně by musel film obsahovat alespoň nějaké smysluplné sociální podněty, motivy chování. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Funny Games USA s pubertálním adolescentem. Znepokojivý art. Michael Haneke by měl jistě radost. Meritem je právě ona puberta hlavního hrdiny...revolta proti rodičům a autoritám dotažena do extrému... Po formální stránce navíc skvělá kamera a práce s hudbou, ruchy a zvuky... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doporučuji rozhodně nečíst zdejší obsah, který vyzrazuje to hlavní. John je divný. No, divný, je to pošahaný parchant. Jenže tak jednoduché to není. Na film lze nahlížet z různých úhlů, nabízí se třeba podobenství. A velmi důležitou roli hraje druhý příběh. Konec je tak naprosto logický a uzavírá započatý kruh. Nemalou roli hrají hudba a ruchy, ale i ticho. Snímek vyloženě pro menšinového diváka. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy u kterých divák neví co čekat a musí u nich přemýšlet. Jedním z takových filmů je právě John and The Hole. Film, kterej pro někoho může být sračkou bez většího významu a s neuspokojujícím koncem. Za sebe už jen dodám, že je potřeba "číst mezi řádky". ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi tu chýbalo! Absolútne fantastický filmový zážitok, aký tu dlho nebol! Mal som pocit, že pozerám kríženca Hanekeho a Lanthimosa. Krása! P.S.  Je veľmi dôležité nečítať obsah k filmu. Ten totálne vyspoiluje celú zábavu podľa mňa. Ja osobne som do toho šiel naslepo. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv jednoduchý je to z hlediska filmařiny, z toho příběhovýho už je to něco, nad čím se dají vést překvapivě zajímavý polemiky. Ať už psychologický, nebo mysteriózní. Přestože příběh sám o sobě se zdá být vyloženě primitivní, neni! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba v prechodových mĺkvych pasážach, psychologická jednohubka, ktorá sľubuje možno až thrillerový náboj, ale ostane len pri psycho rovine, bez vysvetlenia a podľa mňa s veľmi neuspokojivým záverom. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dost možná, že je v téhle komorní menšinovce zakódováno nějaké poselství, že její tvůrci skrze ní chtěli sdělit něco ještě hlubšího, než jen pocity odcizení, prázdnoty či počínajícího šílenství, že obsahuje spoustu symbolismů a alegorií, ale popravdě já v ní nic závažného nenašel, žádný vyšší nebo hlubší smysl v ní nevidím a chápu ji jen jako zajímavou, ale povrchně psychologizující filmařskou hříčku o problematickém dospívání jednoho náctiletého svéráze, která mi svým filmovým jazykem i svou "energií" připomněla nějaké ty nekomerční nízkorozpočťáky z filmových klubů. A nebo se pletu? Možná budu zítra moudřejší, ale teď už usínám, takže snahu o hlubší rozbor vzdávám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi budu spoilerovat. John je nesympatický výrostek na hraně puberty. Jednou takhle v lese najde díru, hodí do ní rodiče se ségrou a dělá tak nějak všechno, co by dělal puboš bez dohledu a s pinem k bankovní kartě. A to je vlastně všechno. Na nějakou psychologii, o které to asi mělo být, jsem moc velký ignorant, herecky žádná hitparáda a nejvíc mě naštvalo, že když jsem se tím nakonec prokousal a čekal na vysvětlení, které to mohlo alespoň částečně zvrátit, nepřišlo vůbec nic. Pár momentů z díry bylo oukej a technicky to taky nevypadalo zle, ale jinak mi to neříkalo vůbec nic. 30% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Piata hviezdička je za korektnosť ktorá tam nie je a hneď má človek lepší pôžitok z filmu. Dá sa to aj bez nej a napriek tomu že dej nie je príliš náročný jeho spracovanie je veľmi dobré. Ťažký psychologický kaliber v štýle Lars von Trier, podobných filmov nie je veľa a záver ostal tak trochu na divákovi aby si našiel svoje prečo. Myslel som že občas na film pozriem popri sledovaniu zápasu hokejistov z môjho mesta pri návrate do najvyššej súťaže po 11 rokoch, napokon som občas pozrel na zápas. Možno ak by mal film nádych trileru mal by vyššie percentá, rozhodne si však svojich fanúšikov aj vďaka vynikajúcej hudbe nájde. Mladý iné psycho... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Poriadna bizarnosť, ktorá je rozhodne originálna, ale akosi mi tam chýbala poriadna pointa a odpoveď na otázku "Prečo?". A určite som nebol jediný, kto čakal na to, keď sa dozvie čo tým vlastne ten "milučký" chlapec sledoval. Myslel som si, že v určitej fáze filmu príde nejaká retrospektíva, ktorá by nám to ozrejmila. Nuž, bizarný dej napokon ide úplne do stratena. Nemám nič proti filmom s otvoreným záverom, ale aspoň nejakú pointu by som bral... ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzbytečnějších filmů co tento rok vznikl snad někdy někdo natočí film i koukání dvě hodiny do prázdné zdi věřím tomu, že na csfd by to mělo minimálně 70 procent. Kluk, který už na první pohled vypadá narušeně zdroguje své rodiče a sestru a zavře je do jámy proč to udělal nevíme  chtěl zkusit jaké je to žít bez rodičů nevíme nebo mu snad něco udělaly nevíme   a nic se ani nedozvíme. Tak, že si jezdí otcovým autem vybírat peníze a nikomu to nevadí (podotýkám jsme v Americe kde jsou všude kamery a každý bankomat má kameru , ale to tu nikdo neřeší) to, že zhruba 5 dní ty rodiče chybí tu taky nikdo neřeší celkově to vypadá jako natočené v nějakém paralélním vesmíru jelikož zde umře zahradník a o pár minut později je v pořádku (možná je nesmrtelný nevím) .  Rodina co je v jámě je absolutně v pohodě vtipkuje tam zpívá si tam a otec si chce dokonce i zasouložit nakonec se z tama dostanou a vůbec jim to nevadí, že tam mohly umřít však pohodička radši si pojím s vlastním synem co mě tam uvěznil a nebudu mu nic vyčítat. 0 procent jediné co zde jde pochválit je hudba. ()

Wancohoff odpad!

všechny recenze uživatele

Samozrejme som si to pozrel iba koli dexterovi, no taku nudnu blbost som teda necakal. Film bez napatia, bez pointy... proste nic ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Myslim si,ze Charlie Shotwell je vychadzajuca superhviezda,tento chalan nie po prvykrat dokazal,ze ma talent,chvalim jeho presvedcivy herecky vykon,taktiez aj namet je zaujimavy ci fajn hudobny doprovod,skoda len toho zaveru,film skonci a vy rozmyslate,ze preco to vsetko,ale styri hviezdy udelim...:-) ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dospívající chlapec dopraví zdrogovanou rodinu do podzemního bunkru shora přes díru, odkud se nemohou dostat ven a drží je tam...Chladné, pečlivé komponované obrazy a dedramatizovaný děj kladou otázky bez odpovědi. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Jako neodborník bych řekl, že se vzala slabomyslnost, přidal slabší autismus a vrchovatě dolilo psychopatií, aby vznikla postava hlavního hrdiny. Taková dětská zrůdička. Film nejde víc moc komentovat, prože když napíšu, že kluk dal rodiče do díry a oni byli v díře a on nebyl v díře, tak prozradím děj celých prvních 90 minut. Prostě v téhle debilitě se opravdu za celou dobu nic nestalo. Vůbec nic. Koukat z okna je 100x zajímavější než sledovat tenhle "film", zcela nedívatelný, hypernudný, ubohý škvár. (1%) ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Hodně otázek ale žádné odpovědi, mohl by to být i dobrý thriller, ale oni,ho najednou ustřihli a nic. ()

Reklama

Reklama