Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V bytě tanečnice Roxie Hart (Ginger Rogers) najdou zavražděného muže. Ačkoli policie z vraždy podezírá jejího manžela, Roxie se nechá přemluvit, aby vzala vinu na sebe. Porota přece zřídkakdy pošle ženu na elektrické křeslo a pak: vhodná publicita by mohla rozjet její kariéru. A tak se Roxie nechá zavřít do věznice a najme si neohroženého právníka Billyho Flynna (Adolphe Menjou). Jenže dostat se do vězení je snadné, vyjít ven je už horší. (ilclassico)

(více)

Recenze (4)

classic 

všechny recenze uživatele

„A hľa, a ja napíšem vôbec prvý komentár, čo je naprosto skvelá vec” . Ako to tak pozorujem minimum hodnotení, čiže všeobecne panujúci nezáujem, a asi aj a najmä kvôli nedostatku poznania, inak nevedomosť je každého osobnou vecou, keď sa dostatočne nezaoberá klasickými filmovými poznatkami... Bolo to i moje „mínus” , a pritom viem, že spomedzi mojich obľúbených užívateľov, mám i ja takéto RESTY, ktoré zase nemajú oni... Videli taktiež málo známy film, ktorý som ja nevidel. Možno niektorý z nich, si tým pádom pozrie Roxie Hart, a taktiež trebárs napíše druhý, tretí, štvrtý komentár... ? Tak, to by som si úprimne želal. / Všimol som si, že môj mentor Stanley Kubrick má, či skôr lepšie povedané mal v obľube túto romantickú komédiu, výnimočného amerického klasika Williama Augustusa Wellmana, ktorý nakrútil napríklad i WINGS. Rovnakú nadšenosť so Stanislavom pravdepodobne zdielať nebudem, v skutočnosti je to na 70 %, čo je niečo na spôsob medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Dostal som sa k nej prostredníctvom Ginger Rogers, ktorá si zahrala túto „krásavicu v problémoch” . Nie je tu tentokrát jej odveký spoločník Fred Astaire, ale to absolútne neprekáža tomu, aby si aspoň na chvíľu nevyskúšala svoje typické filmové kreácie, t. j. tancovanie a stepovanie, ale bez spievania. Jej postava si užíva PUBLICITY vo väzení, kam ju zašili za obvinenie z vraždy. A na tom si chce postaviť kariéru... Ako sa to vlastne presne stalo, vyrozpráva novinár Homer Howard, čo sa odohralo v Chicagu pred pätnástimi rokmi ? Namiesto vyzývavej blondínky prichádza dlho očakávaná zmena v podobe kučeravej hnedovlásky, ktorej nechýba nič, čím ju príroda náramne obdarovala, že i POROTA si na nej môže pokojne nechať oči - vyočiť, čo aj činia. Zručne jej sekunduje obhajca Billy Flynn, s tvárou Adolphea Menjouea, a áno, zahral si v Cestách slávy, ktoré nerežíroval nik iný, ako mladý sopliak Kubrick, geniálna úloha pre tohto talentovaného herca. Opäť sa na filme zišli samí kvalifikovaní odborníci, a tak to nemohlo ani inak dopadnúť, tak si k môjmu hodnoteniu pokojne pridajte ďalších desať percent navrch, lebo si to bezpodmienečne zaslúži. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Opäť raz skvelá a neodolateľná Ginger. Roxie Hart so svojim obhajcom tu rozohrali fantastické predstavenie plné vtipných momentov a je úžasné a zábavné zároveň sledovať, akú moc už vtedy mali média... Naozaj vydarená komédia, ktorá miestami pôsobí až ako paródia. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU SAID SLUMP, DIDN'T YOU? BUT GENTLY, DELICATELY, LIKE A LADY. YOU WERE GOING ON LIKE SEA LION. K Roxie jsem nějak sympatiemi neoplýval, protože to prostě byla prvoplánová cuchta, ale bylo vtipné sledovat její scénky s obhájcem a její taneční kreace. Více méně k tomu již nemám co říct. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Má-li být kladný hrdina sympatický a akceptovatelný pro diváka, no přitom je přesným opakem, je tu problém. A takovým problémem je pro mě hrdinka, která pro svou kariéru a zviditelnění udělá cokoliv. A dopadne jako laciná, oportunistická blbka. Kvůli tomuto pomýlenému zobrazení povahy hrdinky nemohu výš. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama