Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patrick Sumner chce uniknout hrůzné minulosti a vydává se na osudovou cestu do Arktidy, která ho zavede k drsnému harpunáři Henrymu Draxovi. (HBO Europe)

Recenze (8)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi určitě půjdu proti proudu, protože mě první epizoda přišla zoufale utahaná, tmavá a příběhově nijak zvlášť atraktivní. Seriál celkově ilustruje dominující mužský svět, ve kterém mají ženy pozice prostitutek nebo služek. Postupně poznáváme jednotlivé postavy, zejména pak doktora Sumnera, který prošel náročnou službou v armádě a věří, že ho změna zbaví tíživých vzpomínek. Představuje ji pozice lodního lékaře na velrybářské výpravě do Arktidy. Bojuje s vlastními démony, postupně i s jednotlivými živly na palubě rybářské lodi. A divák může zatím dumat, zda je odpornější násilnický harpunář Henry Drax ztvárněný skvělým Colinem Farrellem nebo závěrečný lov tuleňů… ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned v úvodu mě potěšila krásně špinavá atmosféra Anglie někdy v polovině 19. století. Vynikající pilotní díl, který krásně vyložil karty na stůl a nastínil, kterým směrem by se seriál mohl ubírat. Taky se mi moc líbilo, že není úplně na první pohled vývoj čitelný. Seriál exceluje v syrovosti a brutálnosti. Scéna s tuleni mi bude hodně dlouho rezonovat v hlavě. Mimo to se člověk dozví spoustu zajímavosti z té doby. Kupříkladu, za kolik si bylo možné koupit nějakou tu kurvu v různých částech světa. Nejdůležitější postavy mi ihned padly do oka, a to nejenom díky velmi slušnému obsazení. [77 %] ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slusny otvarak do krutych casov medzi drsnymi irskymi velrybarmi. Nas "zavislak" je zrejme, na zaklade vidin indickeho chlapca z minulosti, ucastnik vojenskych svinstiev v Indii. Uvidime, ci Drax (Farrell) bude ucastny i na "poistnom" podvode s lodou, nie len na "vyuziti nehody" nasho chirurga. :) 75% Inak, staci parkrat sledovat "asian street food", alebo "fish cutting skills" od majstrov kuchyne a spickovych japonskych sefkucharov na YT a nerozhodi Vas ani v tejto epozode vyobrazeny vtedajsi jediny prirodzeny sposob, ako sa dostat k surovine na vyrobu kvalitneho oleja. ()

Reklama

Reklama