Reklama

Reklama

Recenze (7)

scroochy 

všechny recenze uživatele

Nový seriál od člověka, co se podílel na fajn seriálech Fringe a Almost Human. První díl rozehraje spoustu zajímavých sci-fi záhad o úlomcích mimozemské lodě, které jsou rozesety na mnoha místech na Zemi a mají neuvěřitelné vlastnosti. Akorát teda touchy-feely vyústění první záhady mi moc velkou radost neudělalo. Snad to bude později lepší, protože jinak je to koncept s dobrým potenciálem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý nápad, solidní zpracování, atraktivní téma. Tak proč to není stejně přitažlivý seriál, jako Hranice nemožného, se kterými má Debris společné tvůrce? Nejsou mi ani trochu sympatické hlavní postavy, což se může změnit; hlavní potíž je ale v tom, že tyto postavy nejsou zajímavě napsané, resp. jejich konání a dialogy působí vyumělkovaně. Citové výlevy ...ani nevím jak se jmenuje agenta, byly hodně mimo. Navíc se s fenomenem Debris zachází trochu podivně. Na to jak nevyzpytatelné vlastnosti ony úlomky mají, nechává scénárista jednat všechny postavy docela hloupě. Pilot má navnadit. To se v mém případě zrovna nepovedlo, ale přesto tomu dám šanci a ještě pár dílů zkouknu. Ale nějak si myslím, že to bude stejné zklamání, jako Tales from the Loop. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wymanovo životní dílo. Dost čerpá z Hranice Nemožného, ale Debris chtěl evidentně povýšit na umění. Problém je, že je to pro dnešního diváka pomalé a postavy málo jednoznačné. Zároveň je těžké vymyslet ve sci-fi seriálu něco novátorského, ale tady se to IMHO povedlo. Základní premisa seriálu je jednoduchá. Technologie má obrovskou moc podle toho, v jakých rukou se nachází. Ta samá technologie se dá použít pro věci zlé i dobré. Technologie je jako zrcadlo, jak sám Wyman prohlásil v rozhovoru. Jenže co je dobré a co je zlé? Je to jen otázka pohledu. A seriál neustále předkládá nové a nové perspektivy, jak lze na to, co se děje, nahlížet. Maximálně jsem si ho, jako celek, užil. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Sic píšu k pilotu... ale sečkal jsem až do šestého dílu. Wyman je zde přítomen, ale to je vše. K Fringe to má hodně daleko. Herci a jejich herecké výkony nezajímavé, špatně rozkreslené klíčové prvky příběhu, nudně se opakující epizodní hledání úlomků mimozemské lodi. BTW proč to proboha pojmenovali Debris?? Ani nebyli schopni v jednom z oněch šesti dílů vysvětlit proč úlomky nejsou roztavené/ohořelé, či proč jsou všechny funkční či nějakou teorii proč mají tolik schopností - ani letmý dotek - sci-fi prvek tu v tomto hodně pokulhává a pár efektů to nezpraví. Hlavní příběhová linka napříč epizodami je nemastná a nic výrazného/zajímavého nenabízí - prostě vše se v tomto seriálu hrozně pomalu rozkrývá - člověka hned napadá, že tvůrci nemají co nabídnout i po téhle stránce. Dle mého tomu tak je a tudíž mi došly důvody proč pokračovat ve sledování. Toto se prostě s Fringe srovnávat nedá. Je škoda, že se o něj tvůrci vůbec otřeli a tím ukradli můj drahocenný čas - asi tak o dvě epizody navíc než bych tomu dal normálně. ()

Reklama

Reklama