Reklama

Reklama

Debris

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 2021, 9 h 17 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Riann Steele, Jonathan Tucker, Norbert Leo Butz, Thomas Cadrot, Jennifer Copping, Julia Benson, Sarah Desjardins, Alisha Newton, Rowan Schlosberg (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

K Zemi se přiblíží a padnou na ni trosky mimozemské lodě. Některé kusy jsou jen kusem cizího materiálu, jiné ovlivňují své okolí. Kdo vyhraje závod a posbírá jich co nejvíce? (cerdax2)

Recenze (9)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

„Ja v tom chcem mať Vensána Onofreja!“ zvrieskol producent seriálu a zlostne tresol päsťou do stola, zatiaľ čo druhou rukou si nervózne uvoľňoval kravatu okolo spoteného krku. Vensán však po prečítaní prvých dvoch strán scenára tento patrične načechral, požmolil, aby si s ním bez ujmy vytrel riť po vysraní a tak producentovi neostalo nič iné, ako hľadať medzi „hercami“ jeho dvojníka do úlohy... záporáka? Nič také ani omylom. Náznak konceptu z Fringu je tu zrejmý, ale hoci Fringe rovnako v niektorých dieloch klesol na úroveň žumpy, aspoň mal zaujímavé a sympatické postavy a často krát aj originálne storky. Debris je očividný rýchlokvas, kde najzaujímavejšie scény vidíte v úvodnej niekoľkosekundovej znelke a zvyšok včítane castingu, hereckých výkonov, soundtracku a dialógov je poloamatérska trápnosť pár exceláns. Po piatom dieli kopírujem Vensána. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Seriál od tvůrce skvělého Fringe, to jsem si nemohl nechat ujít. A že má Debris fakt parádní námět. Zároveň působí jako takový ten tradiční mysteriózní seriál z nultých let, který má rozhodně co vyprávět a především překypuje potenciálem do budoucna. Zároveň je ale hodně pomalý a dost dlouho trvá, než se posune k věci, což se v dnešní době plné obsahově nadupaných minisérií už moc nenosí. Kvalit klasických mysteriózních sci-fi seriálu to ale asi úplně nedosahuje. Ač má série pár zajímavých momentů a příjemné zasazení do krajiny východního pobřeží, podobně jako první řady Akt X, chyběl tomu paradoxně nějaký dosud neviděný wow moment. A samozřejmě i konec. Seriál byl po první sérii zrušen, což je trochu škoda, protože adaptace Pikniku u cesty jsme se nakonec nedočkali a tahle jeho variace, skoro by se dalo říci až rip-off, ještě mohla ukázat mnohé. Koneckonců, všichni víme, jak dalekou cestu ušel zprvu také pomalejší a spíše epizodický Fringe. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v prvních dílech,kdy se řešily jednotlivé případy mi Debris hodně připomínaly moje oblíbené Fringe (to že za tím stojí stejní tvůrci sem zjistil až později) a opravdu mě bavily.Když se to ale postupem času začalo zamotávat a byla tady snaha o něco víc už to taková sláva nebyla a závěr mě upřímně nechal chladným.Před pár dny oznamené zrušení seriálu tak není nic co by muselo mrzet,i když určitá šance,že by se vše pořádně rozjelo tu byla.To už se nicméně nedozvíme...60% ()

h0n24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wymanovo životní dílo. Dost čerpá z Hranice Nemožného, ale Debris chtěl za každou cenu povýšit na umění. Problém je, že je to pro dnešního diváka pomalé a postavy nejednoznačné. Zároveň je těžké vymyslet ve sci-fi seriálu něco novátorského. Tady se to IMHO povedlo, základní premisa seriálu je jednoduchá. Technologie má obrovskou moc podle toho, v jakých rukou se nachází. Ta samá technologie se dá použít pro věci zlé i dobré. Technologie je jako zrcadlo, jak sám Wyman prohlásil v rozhovoru. Jenže co je dobré a co je zlé? Je to jen otázka pohledu. A seriál neustále předkládá nové a nové perspektivy, jak lze na to, co se děje, nahlížet. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Škoda seriálu, mal totiž okrem slabých chvíľok aj tie lepšie, napríklad dvojčasť s časom a dimenziami bola fajn. Na konci predstavili zaujímavého záporáka, ktorého predstaviteľa poznáme už z The Fringe, takže naozaj škoda ukončenia. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi díl od dílu líbil víc a víc a pak do toho poslední díl hodí atomovku...v podstatě nic nevysvětlí, ale nastolí dalších milión otázek s tím, že seriál je ukončen... Tohle nebylo ve finále moc povedené...vše, co vás zajímalo můžete vyhodit do koše, nikdo vám to již nevysvětlí... Škoda... ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Celkem mi vadí, že když už se rozhodne o zrušení, že se nenajde pár chechtáků na to, aby tvůrci mohli udělat nějaký smysluplný "závěrečný závěr". Že se to prostě nechá tak nějak vyšumět. Přitom zas takový ranec by to určitě nestálo. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem první díl. Užvatlaná nuda. Zkusil jsem druhý. To samé, ale horší, už nedívatelné a neposlouchatelné. Tak jsem rychle zkoukl už jen díl poslední. Chtělo to přeskakovat ty kecy a nudu a kecy, furt ty samé, žádný děj, žádné napětí, prostě nic a ani konec nic. (6%) ()

Hexx 

všechny recenze uživatele

Téměř až do půlky seriálu jsem "tápal", resp. to bylo takové plytké, nedokázalo to probudit v divákovi ten správný zájem, a to i přes velmi solidní námět. Poté se to tak nějak konečně slušně rozjelo, dvojdíl s cestováním v čase byl asi to nejlepší co seriál nabízí. Stále však v celkovém hodnocení nemůžu být zcela pozitivní. Škoda, tohle mělo velký potenciál! ()

Reklama

Reklama