Reklama

Reklama

Godzilla tai Space-Godzilla

  • Japonsko ゴジラVSスペースゴジラ (více)

Obsahy(1)

Z kosmu přilétá na Zemi Space Godzilla, monstrum vzniklé z buněk Godzilly, které nasála černá díra. Lidé zatím připravují dva obranné projekty. Program jejího telepatického ovládání a robota Mogueru na její zničení. Když začnou obě Godzilly bojovat a ničit Japonsko musí se lidé rozhodnout, na kterou stranu se přidají. (Ertai)

Recenze (21)

Lima 

všechny recenze uživatele

22) GODZILLA vs SPACE GODZILLA (1994)___HEISEI SERIES 1984-1995___Za ta léta se role Godzilly poněkud změnila. Zatímco na začátku série byla jednoznačně nebezpečím pro svět, v tomto díle naopak přebírá roli jakéhosi ochránce světa. Část vědců vypracuje projekt, který má umožnit Godzillu kontrolovat pomocí telepatie. Armáda naopak sestrojí stroj s názvem MOGERA, který vypadá jako robotická hračka ze série Power Rangers, který má Godzillu zneškodnit. Do toho se ještě přimotá k posrání roztomilé godzillí mládě, a hlavně nová příšera, tzv. Space Godzilla, která vznikla zmutováním godzillích buněk, zapřičiněné zářením hvězd a působením hvězdného prachu. Karty jsou rozdány a vše směřuje k záverečnému půlhodinovému vyvrcholení na zbořeništi metropole Fukuoka. V samém závěru Godzilla opět odchází do moře, poté co za sebou zanechá půlku zničené země a hlavní postavy filmu se s ní láskyplně loučí, za doprovodu tklivých tónů, jakoby říkali "Děkujeme Godzillo, že si nám zase zbořila půlku Japonska“.......Japonci jsou prostě krásní blázni :o) Tenhle vizuálně zdařilý díl pro mě naplňuje význam slovního spojení "guilty-pleasure". ()

woody 

všechny recenze uživatele

Super odpadový film.Tak proč pět hvězd.Protože série Gojira VS...patří k vrcholům filmové stupidity.Ale takhle se nezasmějete u ničeho možná tak u dalšího zápasu Gojira VS... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už jsem nevěřil, že by na téhle planetě mohl existovat Godzilla, který by to dotáhnul ke čtyřem hvězdám. Asi ne, ale ve vesmíru jeden je! Space Godzilla má nečekaně podařený vizuál, po hódně dílech mi přišlo, že film je výrazně ozvláštněný. Pořád je to šílené béčko, ale tentokrát s nespornými kvalitami, které dovolují, aby to pleasure nebylo zase tak guilty. Nicméně poučení "If we keep polluting space... I'm sure we'll face another SpaceGodzilla, someday" nemá daleko k genialitě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

6+/10 Moment, keď sa Godzilla ženie Japonskom na bojisko vo Fukuoke (cestu si pravdaže veľmi nevyberá a berie to naprieč jednotlivými mestami), je jednoznačne doteraz najlepšia scéna novej série. Je tam epické hrdinstvo Godzilly ako aj bezhlavé ničenie (konečne kvalitné prelínačky na bežiacich ľudí a ničiacu Godzillu). Aj Spacegodzilla je fajn (inšpirácia Doomsdayom zo Supermana je nesporná) a všetko to speje do megaepic záveru... ktorý ale opäť raz pochováva tupá línia s ľuďmi. Zábery do kokpitu Megara a dialógy hlavných ľudských hrdinov zaberajú viac času ako samotný súboj Godzilla vs. Spacegodzilla a to je prosím pekne nepochopenie konceptu Godzilly a fail monštróznych rozmerov. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem tady zhruba před dvěma roky avizoval, že napíšu recenze na kompletní sérii, netušil jsem, jak mě po čase začnou přibývající díly znavovat. Jejich kvalita byla opravdu různorodá a bylo na čase si dát menší pauzu. To jsem však netušil, že ta pauza bude trvat víc než rok. Konečně jsem se však zase rozhoupal a tak přišel na řadu jednadvacátý díl s příhodným názvem Gojira VS Supesugojira (americkou předělávku Godzilla, King of the Monsters! (1956) původního snímku za důstojný díl série nepovažuju a tudíž ani neoznačuju ve své recenzi). Fandové Gojiry již z předešlých dílů ví o „koketování“ s DNA zmutovaného kultovního monstra, což jsme mohli vidět v díle Gojira tai Biorante (1989). Jak se však dostala do vesmíru, jsme měli šanci shlédnout až v následujícím Gojira tai Mosura (1992) respektive na jeho konci. Toto zakončení nezůstalo bez povšimnutí a Toho Company tak dalo možnost vzniknout dalšímu obávanému monstru.Diváci tak mají opět šanci vidět celou přehlídku laserových přestřelek, ničení maket baráků a modelů válečných lodí a poskakování herců v legračních kostýmech. Nelze si nevšimnout režisérovu snahu vše zachovat v zavedeném humorném duchu, ale občas mi to bylo trochu na obtíž. Přece jenom by si atmosféra a především chování jednotlivých postav zasloužilo jisté dekorum, jenže tady si scénárista počínal dost chaoticky. Snažil se sice zápletku okořenit o co nejvíc zajímavých prvků (nášlapné miny, japonská mafie, atd.), ale tentokrát se nevyvaroval zbytečnému natahování děje, což se nemile podepsalo především na závěrečném boji a finálním „happyendu“. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno si mali machri z Toho Co. dať väčšie pauzy medzi godzilláckymi dobrodružstvami, pretože tempo jedna Godzilla za rok ( 1991 - 1995 ) znamená prežranie diváka a strata originálnych a zmysluplných námetov. Ešte, že nám spoločnosť aj v tejto časti nadelila neskutočný ´´tokusatsu´´ nášup. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jó tohle je zase v pohodě. 90.léta až na vyjímky Godzillovským filmům docela svědčily. Odstartovala to parádní Biollante a táhne se to až k SpaceGodzille nebo Destroyahovi. Parádní vizuál, oldschoolové triky s lehkou podporou "nejmodernějších" technologií, šílené scénáře plné telepatie a bizarních zápletek-prostě luxus a pohlazení po duši každého fanouška těchto filmů. Jediný zádrhel tentokrát vidím v tempu a dynamice závěrečné řežby, kdy to občas prostě vázne. Ale není se čemu divit-viděl jsem krátký dokument o natáčení tohodle filmu a je to šílený blázinec-fakt respekt všem zůčastněným, protože tohle točit je hrozná makačka-zábavná ale náročná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je nesmírně béčkový a má v sobě dost, co by mohlo ty, kteří chtějí nějakou inteligentní podívanou, odradit. Jsou zde triky, kterým už nejsem moc nakloněn, nevypadají moc hezky. Ale v konečném důsledku je to opět příjemná akční zábava, kde si tvůrci s designem Supesugojiry skutečně vyhráli a ukázali, že souboje pořád mohou být nesmírně nápadité a zábavné. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení číslo tisíc sem si chtěl nechat něco spešl, tak to padlo na Spacegodzillu. Ohledně tohodle příspěvku do Heisei série nutno říci že se jedná o takový průměr - jednak se tu dlouho nic neděje, MOGERA se Mechagodzille z předchozího dílu nemůže rovnat a taky chybí Ifukubeho hudba, i když se Hattori celkem snaží. Jako mínus rovněž beru ty trestuhodně nerozvinuté dějové linie - Mothra, jakuzníci, Little Godzzila i to telepatické ovládání Godzilly. Na druhé straně tu jsou ovšem dvě velké plus a)Spacegodzilla, nepřátelské monstrum jak má být; přičemž když nepočítám Biolante jedná se o první pořádný přírůstek do Kaiju rodinky po dvaceti letech b)Závěrečná bitka trvající přes půl hodinky, obzvlášť scénka kdy Godzilla odráží ty letící krystaly pobavila :) Celkově za čtyři. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Hm, kdyby toto nebyl japonský film s Godzillou a nehemžil by se japončíky, klidně by ho mohli vysílat v sobotu odpoledne na TV Prima. Podle mne se totiž jedná o naprosto klasický produkt masové filmové produkce, bez špetky originality, se 100x provařeným jednoduchým scénářem, bez jediného překvapení a nápadu. Telepaticky ovládaná Godzilla? Už jsme viděli dříve. Monstrum z vesmíru bojuje proti Godzille? To tu taky bylo. A mechanická Godzilla? Kolikrát už? Malá Godzillka má smutné oči a z huby pouští malé modré obláčky? No jéje...Takže scénář je vlastně recyklován z už použitých nápadů, navíc oproti starším Kaiju filmům z 50. a 60. let už mi přijde tak "hollywoodsky uhlazený", prostě nemá to tu správnou atmosféru. Podle normálních měřítek bych proto tento film hodnotil klidně i jako Odpad, ale v rámci Kaiju filmů dám 2,5*, přeci jenom některé souboje jsou povedené, explozí a zničených budov je taky dost... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt poriadne žrádlo ktoré nedokáže pokaziť ani to stupídne Godzillíča čo sa tu obšmieta a krúti veľkými očami. Z vesmíru prilieta monštrum ktoré podľa istej šialenej teórie vzniklo z Godzillých buniek čo Mothra náhodou zavliekla do kozmu, tie potom prešli čiernou dierou, vyšli bielou dierou a vplyvom žiarenia z vybuchujúcich hviezd zmutovali do podoby príšery s obrými kryštáľmi na pleciach. Na zemi sa medzitým japonci stále pokúšajú zabiť alebo aspoň ovládnuť Pozemskú Godzillu, zatiaľ s nevalným úspechom. keď na zem konečne dorazí Spacegodzilla a všade začnú rašiť obrovské kryštály, nebude na podobné sprostosti čas, treba to do nej našiť všetkým čo je po ruke. Finále Godzilla vs. Spacegodzilla je naozaj veľkolepé ( samozrejme s prihliadnutím na fakt že sa stále pozeráme na chlapov v gumových kostýmoch čo sa prechádzajú medzi modelčekmi budov ), príšery po sebe pália ako besné, gigantické kryštály lietajú vzduchom a z mesta napokon ostane len kráter plný dymiaceho popola. Godzille tu helfne aj robokura Mogera s vrtákom miesto nosa. Našľapaná, explozívna Godzillovina, vo svojom žánri extratrieda. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film, hlavne keď si odmyslím mini Godzillu, mini Mothru, mini víli, opätovné používanie telepatov a ich neuveriteľných schopností vo veľkom a ďalšieho obludného mecharobota, ktorý je proti kaiju potvorám nefunkčný. Konečne na Godzillu idú trochu inak a okrem nekonečného strieľania všetkými tankami, delami, raketometmi a stíhačkami sme sa dočkali stealth prístupu špecializovanžch jednotiek. Ale nelogickosť je opäť prítomná a zjavná - v minulosti im nestačili všetky delové granáty sveta a teraz na ňu odhodlane mieria dokonca aj pištoľou, jednou jedinou.... :D Na druhej strane sme sa dočkali celkom vymakaného nového protivníka, ktorý je s prehľadom desivejší ako pôvodná Godzilla (tú by už trebalo faceliftovať) a nekonečnej, ale relatívne originálnej bitky. Keď sa budem snažiť ignorovať veci, ktoré sú mi proti srsti, nakoniec to nie je tak strašné. PS: G. sa nám posúva do neutrálnej roviny. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Space Godzilla bola príjemným oživením godzillej série 90tych rokov a jedna z najvydarenejších častí. Aj keď mňa vždy niečím tvorcovia vedia prekvapiť. Tá sladučká hudba na konci filmu v pozadí s odchádzajúcou Godzillou a Mothrou ma úplne odrovnala, niekedy mám pocit ako by režisér a celá produkcia sem-tam húlili trávu. Inak ale slušná podívaná v rámci svojho žánru. 65 % ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Spacegodzilla je pěkný hajzl, neváhá využít nevlastního syna Godzilly ke své výhře nad světem.V tomto dílů jsou dvě hlavní postavy hnány pomstou, aby se nakonec dali do týmovky i když stojí proti sobě.Ovšem co zamrzí je odkazování na události, které s filmem G vs. KG by neměli vzniknout, dělá to lehký guláš v hlavě diváka.Soundtrack je skvělý, souboje taktéž vždy jsem chtěl do ozbrojených složek po tomto filmu bych chtěl do G-Force. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

21 / GODZILLA VS SPACE-GODZILLA (1994) HEISEI ERA 1984-1995. Na Heisei sériu som sa veľmi tešil ale sklamala. Dizajn Space-Godzilly trocha nudný pretože ako v minulosti naznačovali teasre na návrh SpaceG tak vyzerali celkom podarene, ale toto? To bola Godzilla s veľkými čudami na ramenách. Vizuál podarený aj špeciálne efekty boli dobré len zasa trocha nudné. Dizajn BabyG stále detinský ale stále lepší ak Minilla. Súboje sa tu aj celkom vydarili len keby ich tu bolo viac tak by to bolo super, ale čo sa dá čakať od Godzilla filmu. Bohužiaľ celkom nudná časť ale zas SpaceG je dobrý záporák. A čo dodať ku robotovi M.O.G.U.E.R.A, tešil som sa naň ale skoro nič tam neurobil. HODNOTENIE: 6/10 ()

Reklama

Reklama