Reklama

Reklama

Godzilla tai Space-Godzilla

  • Japonsko ゴジラVSスペースゴジラ (více)

Obsahy(1)

Z kosmu přilétá na Zemi Space Godzilla, monstrum vzniklé z buněk Godzilly, které nasála černá díra. Lidé zatím připravují dva obranné projekty. Program jejího telepatického ovládání a robota Mogueru na její zničení. Když začnou obě Godzilly bojovat a ničit Japonsko musí se lidé rozhodnout, na kterou stranu se přidají. (Ertai)

Recenze (22)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je nesmírně béčkový a má v sobě dost, co by mohlo ty, kteří chtějí nějakou inteligentní podívanou, odradit. Jsou zde triky, kterým už nejsem moc nakloněn, nevypadají moc hezky. Ale v konečném důsledku je to opět příjemná akční zábava, kde si tvůrci s designem Supesugojiry skutečně vyhráli a ukázali, že souboje pořád mohou být nesmírně nápadité a zábavné. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt poriadne žrádlo ktoré nedokáže pokaziť ani to stupídne Godzillíča čo sa tu obšmieta a krúti veľkými očami. Z vesmíru prilieta monštrum ktoré podľa istej šialenej teórie vzniklo z Godzillých buniek čo Mothra náhodou zavliekla do kozmu, tie potom prešli čiernou dierou, vyšli bielou dierou a vplyvom žiarenia z vybuchujúcich hviezd zmutovali do podoby príšery s obrými kryštáľmi na pleciach. Na zemi sa medzitým japonci stále pokúšajú zabiť alebo aspoň ovládnuť Pozemskú Godzillu, zatiaľ s nevalným úspechom. keď na zem konečne dorazí Spacegodzilla a všade začnú rašiť obrovské kryštály, nebude na podobné sprostosti čas, treba to do nej našiť všetkým čo je po ruke. Finále Godzilla vs. Spacegodzilla je naozaj veľkolepé ( samozrejme s prihliadnutím na fakt že sa stále pozeráme na chlapov v gumových kostýmoch čo sa prechádzajú medzi modelčekmi budov ), príšery po sebe pália ako besné, gigantické kryštály lietajú vzduchom a z mesta napokon ostane len kráter plný dymiaceho popola. Godzille tu helfne aj robokura Mogera s vrtákom miesto nosa. Našľapaná, explozívna Godzillovina, vo svojom žánri extratrieda. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jó tohle je zase v pohodě. 90.léta až na vyjímky Godzillovským filmům docela svědčily. Odstartovala to parádní Biollante a táhne se to až k SpaceGodzille nebo Destroyahovi. Parádní vizuál, oldschoolové triky s lehkou podporou "nejmodernějších" technologií, šílené scénáře plné telepatie a bizarních zápletek-prostě luxus a pohlazení po duši každého fanouška těchto filmů. Jediný zádrhel tentokrát vidím v tempu a dynamice závěrečné řežby, kdy to občas prostě vázne. Ale není se čemu divit-viděl jsem krátký dokument o natáčení tohodle filmu a je to šílený blázinec-fakt respekt všem zůčastněným, protože tohle točit je hrozná makačka-zábavná ale náročná. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení číslo tisíc sem si chtěl nechat něco spešl, tak to padlo na Spacegodzillu. Ohledně tohodle příspěvku do Heisei série nutno říci že se jedná o takový průměr - jednak se tu dlouho nic neděje, MOGERA se Mechagodzille z předchozího dílu nemůže rovnat a taky chybí Ifukubeho hudba, i když se Hattori celkem snaží. Jako mínus rovněž beru ty trestuhodně nerozvinuté dějové linie - Mothra, jakuzníci, Little Godzzila i to telepatické ovládání Godzilly. Na druhé straně tu jsou ovšem dvě velké plus a)Spacegodzilla, nepřátelské monstrum jak má být; přičemž když nepočítám Biolante jedná se o první pořádný přírůstek do Kaiju rodinky po dvaceti letech b)Závěrečná bitka trvající přes půl hodinky, obzvlášť scénka kdy Godzilla odráží ty letící krystaly pobavila :) Celkově za čtyři. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Hm, kdyby toto nebyl japonský film s Godzillou a nehemžil by se japončíky, klidně by ho mohli vysílat v sobotu odpoledne na TV Prima. Podle mne se totiž jedná o naprosto klasický produkt masové filmové produkce, bez špetky originality, se 100x provařeným jednoduchým scénářem, bez jediného překvapení a nápadu. Telepaticky ovládaná Godzilla? Už jsme viděli dříve. Monstrum z vesmíru bojuje proti Godzille? To tu taky bylo. A mechanická Godzilla? Kolikrát už? Malá Godzillka má smutné oči a z huby pouští malé modré obláčky? No jéje...Takže scénář je vlastně recyklován z už použitých nápadů, navíc oproti starším Kaiju filmům z 50. a 60. let už mi přijde tak "hollywoodsky uhlazený", prostě nemá to tu správnou atmosféru. Podle normálních měřítek bych proto tento film hodnotil klidně i jako Odpad, ale v rámci Kaiju filmů dám 2,5*, přeci jenom některé souboje jsou povedené, explozí a zničených budov je taky dost... ()

Zajímavosti (2)

  • Původně se měla proti SpaceGodzille po boku Godzilly postavit Mechagodzilla. Byla však nahrazena robotem M.O.G.U.E.R.A., jehož oživení se u fanoušků setkalo s velikým zájmem. (dawe04)
  • Gigantický robot M.O.G.U.E.R.A. se poprvé objevil ve sci-fi snímku Chikyu Boeigun (1957) společnosti TOHO. (dawe04)

Reklama

Reklama