Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Lehké komediální drama o Didieru Mathureovi, geniálním vesmírném inženýrovi, jehož ambice se zhroutí, když raketa, kterou deset let stavěl, při startu exploduje. (Canal+)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (3)

nonick1 

všechny recenze uživatele

OVNI(s) = francouzská zkratka pro UFO(s). Neskutečně povedený, zábavný i napínavý, lehce bizarní žánrový mix, oscilující mezi sci-fi, komedií a thrillerem. Děj je zasazen do reálného období francouzských sedmdesátek a existence institutu GEPAN, zabývajícího se výzkumem neidentifikovaných jevů v letectví. Tedy fenoménu UFO, kolem kterého bylo a je třeba našlapovat velmi opatrně. Seriálem se jako ona příslovečná červená nit táhnou vztahové eskapády či všudypřítomná atmosféra tajemna, kterému se celý tým snaží přijít na kloub. Jak jinak, než vědeckými metodami, které ovšem jsou na některé jevy krátké. Všechny tři řady si drží laťku nastavenou na stejně vysoké úr(ovni) jak scénáristicky, tak režijně i herecky, navíc s perfektním retrovizuálem. Myslím, že OVNI(s) má našlápnuto k tomu, stát se kultovní záležitostí. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Francouzská odlehčenost k AktůmX. Parta nadšenců a jeden neúspěšný raketový inženýr přejímá zaprášenou agendu nevyřešených stížností lidí, které se ukážou jako přesně to co definuje výraz UFO. Dnes již UAP. Moc hezky zakomponovali i mini příběh o nápadu na slavného E.T mimozemšťana. Doufám, že se někde dostanu i k druhé řadě, protože to co tvůrci nastínili v posledním díle dodává další špetku tajemna ve stále neprobádaném vesmíru. ()

Reklama

Galerie (28)

Reklama

Reklama