Reklama

Reklama

Ruce vzhůru!

  • Česko Nevyrovnaný účet (více)

Obsahy(1)

Robert Cunningham (Frederick Stafford) vášnivě rád hraje v kasínu a ne vždycky vyhrává. Kromě toho býval policistou, ale během vyšetřování přepadení banky přišel za nevysvětlitelných okolností o paměť. V rozpomínání mu vydatně pomáhá i jeho krásná přítelkyně Judy (Nathalie Delon), daleko větší jasno ale přinese poněkud tvrdší střet s minulostí v osobě gaunera Dugginse (Marcel Bozzuffi), jenže se domáhá podílu na uloupených penězích. Robert ke svému údivu zjišťuje, že to zřejmě on vykradl banku! (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů, které tu za bývalého režimu byly uvedeny, jak v kině tak později v televizi, jedno z těch pravých nefalšovaných a ostrých taliánských krimi, které byly mnohdy navíc zastoupeny v mezinárodní koprodukci (hlavně Francie, nebo Španělsko či Turecko) a které tu ve své době vždy musely mezi diváky vyvolat pořádný poprask a vášnivou ranní diskuzi v práci. Na internetu jsem se dozvěděl že v kinech byl film uveden pod názvem "Ruce vzhůru!", a to s titulky samozřejmě, kdy to bylo ovšem nevím. V televizi v českém dabingu, pak jako "Nevyrovnaný účet" a bylo to v roce '85, jak píše anderson. K filmu; Film začíná opravdu nadějně, parádní surovou loupeží a rychlou přepadovkou, ale poté jak film plyne, se tempo značně zpomaluje a film působí spíše unaveným a někdy až příliš zmateným dojmem, ne vše tu funguje tak jak má nebo by mělo být. Je tu jedná velká dechberoucí automobilová honička třech aut, překvapivé finále, ale jinak nic pamětihodného na tomto filmu, krom výtečného řekl bych že přímo impozantního Micalizziova hudebního doprovodu (který bych si dovedl představil v daleko větší pecce v žánru), který vyšel samostatně jako soundtrack, tu není. Daleko lepší film na téma "ztráta paměti" zpracoval a natočil režisér Tessari ve filmu "Puzzle" z roku '74. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přesně, začátek je akční a pak to umře. Robert hraje v kasínu a rozpomíná se, kam schoval love z loupeže. Micalizziho hudba dominuje od začátku do konce, škoda, že to nelze říct také o ději. Nathalie dost pěkná, ve filmu je i trochu erotiky. Uznání českému dabingu, v němž respektují geniální spojení Marcel Bozzuffi - Jan Teplý. ()

Reklama

Reklama