Reklama

Reklama

Leonardo DiCaprio, nejžádanější celebrita

(TV film)
  • Německo Leonardo DiCaprio: Most Wanted! (více)

Obsahy(1)

Na stříbrném plátně je doma už přes třicet let, ale nestárne... Jako dítě měl Leonardo DiCaprio sen: chtěl zazářit ve světle reflektorů Hollywoodu a zapsat se do historie kinematografie. Kromě snu měl ovšem i talent, vůli a píli a neúnavně spěl ke svému cíli. Dnes už to všechno dokázal, dávno už není jen Jackem z Titanicu, získal vytouženého Oscara, zklidnil se. Ale s tím, čeho dosáhl, se spokojit nehodlá. Miluje nové výzvy a zraje jako víno. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

mira007 

všechny recenze uživatele

Obsahově jen takový přehled jedné veleúspěšné kariéry, ale info, že s ním točila Agnieszka Holland a obsadila ho do role homosexuála, který se muchluje s jiným homosexuálem, bylo celkem překvapivé. Možná, že v období jeho přelomové hitovky Titanic si lidi mysleli, že to je jen hezká tvářička alá Backstreet boys, ale ten kluk je fakt jedním z nejlepších herců a to tento dokument prostě ikdyž suše dokládá. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Mohlo se jít jistě více do hloubky, rozebrat více filmů, ve kterých Leonardo DiCaprio hrál a výkony, jakých v nich dosáhl, ještě více přiblížit jeho osobnost. Některá sdělení o herci se zase naopak zbytečně opakovala. Přesto dokument stojí za zhlédnutí. Ať již jste DiCapriův fanoušek nebo jen "náhodný kolemjdoucí", herce vám film dokáže (alespoň v nějakém základu) představit, předat některé důležité informace o něm, díky kterým ho lépe poznáte, uděláte si o něm nějaký obrázek. Ozvláštňujícím prvkem, který se mi osobně hodně líbil, jsou ilustrované pasáže, kterými je povídání proložené. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na Český televizi opět ČT Art předvedla své možnosti umění.Když jsem to náhodou pustil,tak tento dokument je z Francie,nikoliv z Německa.Když se podíváte na stránky Ivysilání,stále Francie.Zvláštní.Buď mají opět jinou verzi,u ČT Artu už jsem si zvykl,kdy i v jednom italském filmu chyběl konec!Píšu to proto,protože frantící dokumenty vážně umí.Bohužel tenhle je spíše průměrný,který vlastně nic moc neřekne.Kromě režiséra,který ho obsadil,tu nosná hodnota rovná nule.Se samotným Leošem tu skoro nic neproběhne.Tak víte jen to,co už dávno většina stejně ví.Není tu nic navíc,než jen,že ten kluk měl talent už od mala.55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Občas zachraňuje svět/přírodu, sbírá herecké ceny (třeba nominací na Zlaté glóby má hned třináct) i plavovlasé krásky (vkus na partnerky má opravdu neobyčejně konzistentní) a předkládá nám celou škálu emocí. Prakticky v každé generaci se objevil nějaký slibný mladý herec. Chytil nálepku, ale vesměs nevydržel. DiCaprio byl od počátku jiný. Jeho nevídaná kombinace hereckého nadání a hvězdného potenciálu se datuje už od první poloviny 90. let, kdy s naprostou spontánností a přirozeností šokoval ve smutné komedii Co žere Gilberta Grapea. Mohl kývat na romantická dramata nebo nějaké teenagerovské látky, které by vedly k davovému šílenství, on si však od začátku vybíral silné kusy. Na startu nového tisíciletí spojil své síly s Martinem Scorsesem a už se to s hereckými překážkami, které chtěl zdolávat, příjemně vezlo. Dokument jako takový plošší a nijak objevný. Navíc o něm hovoří ve filmové branži „nezajímaví“ lidé. PS: Tiskovka k Pláži vtipná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokument chcel za 50 minút obsiahnuť o Leonardovi všetko a nič. Vyzdvihol jeho výnimočné herecké schopnosti, to všetko správne, ale prierez jeho kariérou nie je vôbec kompletný a mnoho veľkých kúskov ešte chýba. O jeho osobnom živote sa nedozvedáme v podstate nič, asi len chytá modelky, tak to nestojí za pozornosť. No a samozrejme sa musí spomenúť jeho strašne silná zelená agenda, ktorá má aj niečo do seba, no na druhej strane on sám túto agendu permanentne porušuje slnením sa na jachtách a lietaním si v najdrahších lietadlách, kde spolu so spomenutými modelkami výrazne zvyšuje uhlíkovú stopu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama