Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos slavnostního vyhlášení jedenáctého ročníku cen udělovaných předními českými filmovými kritiky a publicisty. Ti ocení nejlepší celovečerní hrané i dokumentární filmy roku 2020, ale také herecké výkony nebo mistrovství v různých filmařských profesích. Letošní novinkou bude cena Krátký film. Průvodcem večera bude Světlana Witowská a Ondřej Cihlář. Nebudou chybět ani ankety na téma o aktuální situaci v domácím filmu či pohled na výročí Barrandovských studií. V souladu s tradicí se bude slavnostní večer konat opět v Divadle Archa. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Trapní moderátoři, nudné předávání, sice se to snažilo vyhnout politice, ale to zase "zachránil" Zelenka který nám opět sdělil svoji jedinou myšlenku, kterou už pár let má... Sice i ten Hanuš stál jako moderátor za prd, ale rozhodně byl o dost lepší, než tihle dva (a hlavně Cihlář). A k tomu, jestli se kritici správně rozhodli, se asi nemám moc jak vyjádřit - Diviš Marek si cenu zasloužil a nedostal ji, ale aspoň bylo oceněno hned několik filmů a ne jako u Českých lvů, kdy už se párkrát stalo, že všechno sebraly jeden dva filmy. A vlastně mi i bylo tak nějak jedno, jak to dopadne, když ani jeden z těch filmů není víc jak průměrný (ale Modeláře jsem ještě neviděl, nutno podotknout), ale rozhodně by si cenu za nejlepší film zasloužil víc Šarlatán než Krajina ve stínu... 1* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy doslovný a zbytečně uhlazený Šarlatán versus chlupatí salámoví pupci, kteří se zasekli V síti. Nakonec se smál třetí v řadě, který vyprávěl o divokém pohraničním odsunu po druhé světové válce. Přitom Slámovy postavy působily oproti dvěma zmíněným kouskům hrozně neživotně a bylo mi šumák, zda ten nebo tamten chytne kulku. Pokud byl někdo jiný a nápaditý, tak tým okolo Petra Zelenky (Modelář). Dopadlo to tak, jak si sdružení českých filmových kritiků „přálo“ a já to respektuju. Prostě zase každý něco, nikdo nevyčníval. Určitě bych ocenil ceny za vedlejší herecké role. Bylo fajn vidět po čase nějakou společenskou událost bez roušek, duo Světlana Witowská a (překvapivá volba) Ondřej Cihlář mi nevadilo. Naopak. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, užili jsme si pořvávání na kotároch stylu "Paseš, Janko, paseš? - Čo hovoríš?!" a ačkoliv někoho v produkci ČT kupodivu a hodně překvapivě konečně napadlo, že jde o kulturní počin, takže doporučil nepronášet oceněným politické projevy, stejně se na politické projevy dostalo. Navíc ve stylu dost nehezkém, protože přát někomu takto vyloženě a veřejně smrt, i když je to můj nepřítel, to se myslím moc s etiketou neslučuje. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Netuším sice, v jakých jiných pořadech se projevuje pan Ondřej Cihlář, ale volba jeho osoby do role spolumoderátora byla krajně nevhodná, a ani paní Witowská se v této úloze necítila úplně ve své kůži. Na těchto přenosech jsem vždycky oceňovala, že neobsahují téměř žádné kulturní vložky, které mají za cíl pouze prodloužit přímý přenos. Dnes večer se ale minuly účinkem všechny moderátorské výstupy i drtivá většina projevů předávajících i vítězů. Neměla jsem daleko k jedné hvězdičce (a moje maminka prohlásila, že to byl nejhůře strávený sobotní večer za posledních několik let). ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jako největší plus přenosu vnímám, u Cen české filmové kritiky již obvyklé, ukázky z děl a výkonů a k nim komentář s odůvodněním té které nominace. Naopak největší mínus byli jako obvykle moderátoři, jmenovitě arogantní neznámá nula Ondřej Cihlář, který pokládal jak předávajícím, tak oceňovaným stupidní a někdy až urážlivé dotazy. Světlana Witowská by to s přehledem utáhla sama a bylo by to daleko více na úrovni, než v páru s tímto individuem. Jinak bych uvítala klidně daleko delší medailonky s nominacemi na úkor "nevím, na co se vás mám zeptat" rozhovorů s předávajícími. ()

caba 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak ubohé,moderátoři byli trapní.Také technika pokulhávala,co ten mikrofon!!!!Uritě se budou po zhlédnutí svého výkonu všichni stydět... ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Pustili jsme si ze záznamu...A neměli jsme to dělat. Česká televize se snad nikdy nepoučí z předchozích přenosových trapasů a stále dokola organizuje předávací večery cen filmařům v duchu připitomělých komunistických estrád a nedokáže jim vtisknout alespoň snesitelně důstojnou úroveň. Přiznávám tedy, že jsme záznam s pocitem silného studu vypnuli a připravili jsme se tak – a rádi - o další trapné výstupy moderátorského dua Witovská/Cihlář. Zejména ON byl pískem v soukolí potencionálně důstojného večera. Kdo ceny dostal jsme se dočetli na webu české televize za dvě minuty a s obavami vyhlížíme předávání Českých filmařských Lvů. Je to za 10% a moc by mě zajímalo, jak by tento televizní počin ohodnotili kritici. https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/3266184-v-primem-prenosu-ct-se-v-sobotu-vecer-rozhodne-o-cenach-ceske-filmove-kritiky ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

TRAPNÁÁ moderace obou . Witowská si to spletla s nějakým diskusním pořadem . Štěkala, komandovala , byla siilněěě afektovaná a trapnááá. Sorry . Dost ubohé . Jen Ivan Trojan měl úrovenˇ . Odposlechy na ho..o , tedy na prd a mikrofon pro oceněné - to škoda mluvit . ()

Reklama

Reklama