Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Deväť ludí sa prihlasilo na 10-dňový pobyt v tajomnom Tranquillium House rezorte, ktorý vedie tajomná Masha (Nicole Kidman). Pobyt sľubuje úplnú transformáciu života. Každým dňom sa však na povrch dostávajú tajomstvá nielen o hosťoch, ale aj o tajomnej Mashi. (tahir)

Recenze (33)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajn ale strašne vidieť, že sa to hrá na HBO a napriek áčkovému castingu, predlohe, producentovi i prvoligovému režisérovi to nie je ono. Je tu pomerne dosť vaty (dalo sa to osekať na cca 5 častí) a napriek veľkej stopáži nie všetky postavy majú adekvátny priestor (o zamestnancoch "sanatória" skoro nič nevieme a pozeral som to kvôli Samare a tá tam mala malý priestor). Dobrá oddychovka ale nie je to nové Big Little Lies. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Až na nechutně zbotoxovanou Kidmanku, která prostě už moc nezahraje, super casting, a to jakože moc, rozjezd víc než slibný, jen škoda, že se to v půlce začne lámat v celkem plochou banalitu, která vytasí jeden slabší twist a nijaký závěr. Sedmilhářky jsou někde úplně jinde. Škoda, ale i tak se na to příjemně koukalo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Táto miniséria trošku dopláca na to, že sa snaží divákov navnadiť na mysteriózni thriller. Nič z toho sa tu nenachádza. Nine Perfect Strangers je o bolesti, psychohygiene a psychoterapií a o vnútorných démonoch, ktoré si každá z postáv ťahá od prvého dielu po posledný, len preto, aby sa s nimi snažila úspešne popasovať. Ak je niečo takéto pre vás zaujímavé, choďte do toho. Charaktery pôsobia uveriteľne a má to znova plejádu hercov, ktorý chcú ukázať, že hrajú prvú ligu. Najviac potešila McCarthyová a Cannavale. Ale ani ostatní nezaostávajú. Atraktívne prostredie, postupná dramatizácia a aj tajomstvo fungujú v prospech naratívu. Čo trošku nefunguje je finále, ktoré aj napriek tomu, že ho vnímam pozitívne, nedokázalo priniesť potrebnú katarziu. Tu sa do určitej miery ukazujú limity Jonathana Levina ako režiséra. Niektoré dejové línie vyšumia do prázdna - ustúpia tým dôležitejším, čo tiež považujem za chybu. Buď ich tam nedávať, alebo ich treba nejako uzatvoriť. Ale mimo toho, sa mi na to pozeralo dobre. A hoci som nedostal mysteriózni thriller, určite nie som sklamaný. Páči sa mi, ako si David E. Kelley vyberá ľudské látky. Niektoré sú čitateľné. Iné nie až tak celkom. Ale stále je to cítiť človečinou a snahou aj niečo vypovedať. A to sa mi ráta. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

celkem chápu,že Nine Perfect Strangers hodně lidem nesedly.Tempo je spíš pomalejší,docela dlouho není moc jasné o co jde a kam se to celé bude ubírat a navíc je tu ještě onen lehce mysteriózní prvek.Já se nicméně bavil celou dobu,bavilo mě odkrývání všech těch kostlivců místního osazenstva i finální poznání,že je to celé primárně o bolesti a ztrátě,se kterou se každý (ne)vyrovnává po svém.Z obsazení je nejpříjemnějším překvapením Melissa McCarthy,pro kterou je to nejlepší role za celou její dosavadní kariéru a pak Samara Weaving,která je tu obsazená proti typu co běžně hraje a svojí instagramovou celebritu si dost užívá...70% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Ten typ seriálu, který namísto gradace rozbředává, až nakonec zůstane jen úleva, že jste to konečně dokoukali. Na začátku se zajímavě profilují postavy, utvářejí vztahy a buduje napětí, přičemž už od poloviny je třeba přeskakovat, jak jsou scény roztahané. Ve výsledku pak nezůstává žádný zajímavý motiv a jen pramálo sympatií  pro jednotlivé postavy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První epizoda je trochu pomalejší, ale od druhé se to krásně rozjíždí. Postupně se setkáváme s postavami a jejich problémy. Některé postavy jsem si zamilovala hned, jiné později a některé vůbec. Nicole Kidman mi přišla trochu prkenná a nemyslím, že to bylo postavou. V poslední době mi její styl hraní úplně nesedí. Ale když seriál budu hodnotit jako celek, tak je to povedený mysteriózní kousek, který mě bavil. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nine Perfect Strangers je dosť zvláštna a miestami úplne crazy miniséria. Začala som to pozerať hlavne kvôli Nicole Kidman. Celé to hodnotím na také slabšie 4*. Prvé tri epizódy ma bavili, neskôr tam už bolo priveľa halucinácií. Myslím si, že to možno mohli skrátiť na 5 hodín. Vrátim sa ešte k Nicole Kidman. Masha z Ruska? To nebolo nevyhnutné, mohla byť napríklad z Wisconsinu, tam tiež majú snehové vločky. Ten jej ruský prízvuk mi dosť vadil a aj tak bol iný. A celý vzhľad Mashe aj účes a štýl obliekania, jej gestá, konanie, vzťahy, všetko na nej bolo maximálne čudné a prapodivné. Asi to bol zámer tvorcov. Pripomínala lesnú žienku a miestami vyzerala ako z iného sveta. Ostatné postavy boli sympatické, najmä Tony a Frances, ale aj Zoe a Jessica. Najnesympatickejšia mi bola Carmel, to bola vlastne jediná nesympatická postava pre mňa. Casting podľa predpisov dnešnej doby, 100% diverse. Je to miniséria o tom, že každý človek sa musí vyrovnať so svojou minulosťou, či už so stratou blízkej osoby, s utrpením rôzneho druhu, s neúspechmi a musí odpustiť sebe aj druhým, ak chce ísť ďalej. Len si celkom nie som istá, čo s tým majú spoločné drogy. Veľmi sa mi páčilo prostredie, hlavne exteriéry, zaujala ma aj hudba a kamera. Herecké výkony tiež veľmi fajn. SPOILER: Čo sa mi nepáčilo, bolo až priveľa halucinácií, snov, predstáv, mŕtvych duchov a nakoniec sa nikomu ani nič nestalo, hoci od začiatku to vyzeralo tak, že niečo zle sa stane. Ešte dodatok alebo taká zaujímavosť: Nakrúcalo sa to v Austrálii, mne sa zdalo, že to príliš nevyzerá ako California. Update: Slabšie 4* som sa rozhodla zmeniť na lepšie 3*. 70%. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Tranquillu. Osmidílný pobyt v tomto exkluzivním letovisku vám nabídne mnoho příležitostí k relaxaci, ke hrám, a niterným prožitkům. Zhmotní se vám tu traumata, nejistoty a vzpomínky. To vše pod dohledem enigmatické Mášy, která má vše pevně pod kontrolou. Všetně dávkování psychedelik (zejména psylocybinu). Nicole Kidman oprášila paruku z Aquamana a první část seriálu se záhadně usmívá a pomalu a klidně hovoří. V té druhé už se jí začne drolit fasáda znovuzrozené korporátní šéfky, která pomáhá lidem a nutno říct, že ji to sice polidšťuje, ale na úkor atmosféry (a hlavně mi přišla její dvojitá motivace vesměs naprosto zbytečná). Na Tranquillu je totiž od začátku něco jenom trošku špatně a ono rozkrývání mohlo být mnohem výraznější i podstatnější. Titulních devět cizinců je pak zastoupeno homosexuálním novinářem Larsem (Luke Evans v jeho první gay roli od coming outu, pokud vím), rodinou Marconiových (z nichž je velmi výrazný Michael Shannon, jehož postupný útlum je jen ku prospěchu), spisovatelkou romancí Florence (Melissa McCarthy ve velmi civilním provedení), "prostě" Tonym (skvělý Bobby Cannavalle), influencerkou Jess s manželem Benem (Samara Weaving by si zasloužila víc prostoru) a konečně Carmel (Regina Hall). Zvlášť Carmel se mi dostala pod kůži a celou dobu mi byla příjemná jako tříska pod nehtem. Partička to není náhodně poskládaná a velmi postupné odkrývání jejich problémů vás buďto bude nudit nebo bavit. Mně to i přes pomalejší tempo sedlo. Zcela zásadní výtku mám ale k "terapeutickým" metodám. Chápu, že posledních pár let jsou psychedelika trendy (obzvlášť mezi různými self-dostaďte slovo -či), jejich způsob prezentace mě tady minimálně překvapil a ne zrovna pozitivně. Také mi přijde nevyužitá linka kolem Delilah a Yaa (Manny Macinto v docela jiné roli než v the Good Place). Jejich motivace a společná minulost s Mášou se dala rozebrat mnohem více do hloubky. Celkově bych seriál nedoporučila nikomu v akutní psychické nepohodě (ačkoli není vůbec tak trýznivý jako třeba Ostré předměty) a tomu, kdo má rád rychlejší tempo. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Overcasted! Mizerná předloha od Liane Moriarty se tu díky vysokým produkčním hodnotám tváří jako seriál dekády. O to víc se ale po slibným úvodu skví matná pointa a nedotažený charaktery, který nejsou dostatečně sympatický na to, abyste si s nima ten trip dali s chutí. Michael Shannon je tu ale výtečnej. Jako vždycky všude. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Asi je to tím, že mám veliké výhrady k celkovému vyznění příběhu...Já moc nevěřím na všechny ty "zaručené" návody, jak změnit svůj život k lepšímu, a "kontrolované" užívání drog mi připadá více než riskantní. K mé smůle se zde s nadsázkou pracuje velice ledabyle a štve mě, že většina postav je tak zkarikovaná, že tam tu původní lidskou bytost jen těžce hledám. A to se někteří herci, sakra, snažili. No a na konec ještě přihodím Nicole Kidman, jejíž mrtvý výraz a vzhled špatně nalíčeného transvestity mě po celou dobu strašně rušili. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě ještě před začákem seriálu se okolo něj, a hlavně okolo Kidman rozjelo docela velká halo, že jaká to bude jízda, nejlepší role kariéry.... No nic z toho se nedostavilo. Člověk si první díly říká, že se to přece musí nějak rozjet, že to nebude jen o tom, že ti lidi maj nějaký problém, který většinou není moc zajímavý, a že výsledkem bude nějakého jeho vyřešení... No a ono to o tom fakt je, a kolikrát se ten problém ani pořádně nevyřešil. Kidman a její role nejsou ničím novým, její výkon sice nijak neurazí, ale zároveň to není nic, za co by měla sbírat hromady ocenění. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Toto bola strašná blbosť! Ale zase nezahadzovala by som to úplne do koša, už iba pre herecké (zbytočne dobré) výkony. Nicole Kidman vyzerá ako biela sviečka s očami a v ošklbanej parochni. Keby mne miešala do drinkov to, čo tej podivnej partičke, tak by asi nedopadol dobre nik z nich. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Ak cieľom tohto bolo, že som mala týždeň depku, tak potom v poriadku, účel splnený. Nedá sa tomu moc vytknúť, ale ani moc čo chváliť. 3* ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Vsetko ostrielani serialovi herci, napriek tomu pre mna beckovy serial, z ktoreho sa ani zdaleka nevytlklo to, co sa mohlo. Stylom mi to velmi pripomenulo serial Homecoming, ktory mal ale trochu hlbsiu myslienku a lepsie sa s nou vyhral. Niektore casti ma vyslovene nudili, to obcasne nezmyselne nekonecne pobehovanie a stale dookola omielane problemy a traumy ma mierne otravovali. Mozno by to lepsie fungovalo ako film. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazené i zahrané, nicméně ke konci zbytečně překombinované a chaotické. První polovina série by pro mě zpětně vzato byla na pět hvězd. Bavily mě jednotlivé postavy a zajímaly jejich příběhy. Ještě s mikrodávkami to bylo zajímavé. Pak už se to ale změnilo v jeden dlouhý trip a příběhově to šlo do kopru. Druhá polovina zkrátka byla výrazně slabší. Nicméně pořád to patří mezi topku dramatických seriálů posledních let třeba spolu s Little Fires Everywhere, Big Little Lies nebo White Lotus. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidmanová hraje Mášu, Rusku, která prošla jakýmsi psychospirituálním probuzením a od té doby léčí nešťastníky zlomené zběsilým životním tempem. Všichni tu mají své tajemství. Mě tenhle seriál oslovil a mnohé mi i připomněl. Jak poznat sám sebe. ()

Reklama

Reklama