Reklama

Reklama

Psí kusy

(seriál)
USA, (2021–2023), 46 min (Minutáž: 6–9 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dogove dni od Pixar Animation Studios je séria krátkych filmov, ktoré opisujú humorné príhody milého psa Doga. Každý krátky film obsahuje každodenné udalosti, ktoré sa vyskytujú na Dogovom dvore, a to všetko prostredníctvom vzrušujúcich (a mierne skreslených) očí nášho obľúbeného hovoriaceho psa. (Disney+)

Recenze (14)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[76%] Solidní pětidílný „kraťásek“ nepřímo navazující na vynikající pixarovku VZHŮRU DO OBLAK. Jak už napovídá název, hlavní postavou je zde mluvící pes DUG, který se postará o většinu zábavy a vtipných momentů. Nechybí tu ani nevrlý dědula z výše jmenovaného filmu. Já jsem spokojen, sice se mi tyhle „kraťásky“ těžce hodnotí, ale 4 díly po 4* a 1 po 3*. Vidět oblíbené postavičky z toho filmu je super. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vzhůru do oblak dodnes patří mezi největší hity studia Pixar, na rozdíl od Toy Story či Aut se ovšem žádného pokračování nedočkalo. Tedy alespoň to platilo doteď. Tak trochu. Na film totiž navázala sbírka 5 krátkých filmů, které pojednávají o tom, co se s Carlem Fredriksenem a především mluvícím psem Dugem dělo po událostech animované pecky z roku 2009. A těchto pět krátkých filmů, které netrvají více než 10 minut si zaslouží diváckou pozornost.   Dug Days nedosahují kvalit mistrovského díla Vzhůru do oblak, přesto jsou rozhodně fajn. I kvůli faktu, že hlas Carla Ed Asner nedávno odešel na onen svět je vlastně Dug Days dojemnou tečkou za Asnerovým skvělým vokálním výkonem. Kromě Asnera se vrátil i hlas Duga Bob Peterson a opět se dokázal v této vokální roli stylově vyřádit a jako režisér a scenárista dokázal skutečně neudělat původní filmu (kde Peterson figuroval jako spolurežisér a spoluscenárista) ostudu. Vztah Carla a Duga se v podstatě nese v duchu původního filmu. Dug leze starému a nevrlému Carlovi tak trochu leze na nervy, přeci jen ovšem tyhle dva pojí čím dál tím silnější pouto. Kromě nich stojí za zmínku také výkon Simona Helberga (Howard Wolowitz) v roli veverky, který je naprosto fenomenální!   Dug Days jsou milé kraťasy, které mají povedenou animaci. Na rozdíl nedávného seriálu Monsters at Work tentokrát Pixar neobsadil jen producentskou židli a animace je díky tomu fenomenální, plná barev a vizuálních nápadů a eskapády Carla a Duga jsou plné energie a především zábavných situací.   V Dug Days se Carl a Dug nevydávají na tak epické dobrodružství jako v zdrojovém celovečeráku, jejich menší eskapády jsou ovšem zábavné a je milé po těch letech ty známé postavy vidět. I díky faktu, že jde o poslední práci Eda Asnera zahřejí Dug Days u srdíčka, protože i ve věku 91 let dal Asner do vokálního výkonu naprosto vše.   Dug Days nejsou zásadní záležitostí, jsou ovšem rozhodně fajn. Ze Vzhůru do oblak se ve finále vytěžil celkem slušný doplněk, který dokáže v jistých momentech probudit i nostalgii na původní animák. Jeho kvalit tahle pětidílná minisérie nedosahuje, přesto jde pořád o velmi fajn záležitost...... ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných minisérií vydaných jako bonus k populárnímu filmu (z hlavy mě napadne jen ten Groot, takže jsem možná nic jinýho neviděl) jsou Psí kusy (v originále Dug Days a ve španělštině La vida de Dug) velice zábavným kouskem, který sice popírá, že nature is metal, ale tuším, že mnozí pejskaři v tom své čtyřnohé miláčky poznají a budou si říkat, že přesně tohle ten můj Alík říká, když... Bromance s veverkou je zábavnější než ve filmu a Dugova pozitivní energie neomrzí. ()

MarekTulen 

všechny recenze uživatele

Za mě v pohodě blbůstka, když chcete narychlo něco zkouknout. Parádní animace, toho psa prostě musím pochválit, a nápady v jednotlivých epizodách rozhodně není nic, co by z tohoto dělalo něco špatného. Sice název Psí kusy mi fakt do hlavy nejde, tím mám namysli proč se to tak kurva jmenuje, ale okay, i tak to doporučuji. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tyhle kraťasy jsou parádní. Disney+ válí. Reakce dcery na díl se štěňátky se snad ani nedá popsat. Koncentrovaná radost. Samozřejmě je tam i nějaké to ponaučení, ale je to hlavně zábavné blbnutí pro děcka. Linka o výchově i o tom, že nejlepší kámoš člověka je pes výborně pasuje do celého konceptu Vzhůru do oblak. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama