Reklama

Reklama

Con Air

  • USA Con Air (více)
Trailer

Průzkumník americké armády Cameron Poe si odseděl osm let za zabití opilce, jenž ohrožoval jeho těhotnou ženu. V den svého propuštění na svobodu se ocitne ve vězeňském letounu spolu se zločinci nejhrubšího zrna. Ti se pod vedením inteligentního, ale psychopatického vraha Cyruse pokusí o hromadný útěk. Cameron, považovaný ostatními trestanci za spojence, je jediným mužem v letadle, který může celé akci zabránit. Kromě nastolení spravedlnosti mu jde především o to, aby se po letech odloučení shledal se svou ženou a s dcerkou, kterou ještě nikdy neviděl. Cameronovi se podaří navázat spojení s policistou Larkinem, ale souboj s vyvrheli toho nejhrubšího zrna musí podstoupit jen on sám! (TV Nova)

(více)

Recenze (784)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Naprostá BOMBA na kterou se můžu dívat pořád dokola ! Nicolasovi to s dlouhými vlasy fakt sekne ,-) A ta písnička na konci mě vždycky rozbrečí. Prostě perfektní film. West má/měl talent, nechápu proč už netočí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina, Trevor Rabin: 1. Con Air Theme ,2. Trisha ,3. Carson City ,4. Lear Crash ,5. Lerner Landing ,6. Romantic Chaos ,7. The Takeover ,8. The Discharge ,9. Jailbirds ,10. Cons Check Out Lerner ,11. Poe Saves Cops ,12. Battle in the Boneyard ,13. Poe Meet Larkin ,14. Bedlam Larkin ,15. Fire Truck Chase ,16. Overture , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tady vidíme tu spravedlnost, při obraně své ženy, která byla těhotná, neštastně usmrtil jednoho "hajzlíka" a dostal za to basu. Svůj trest si odseděl a těšil se až konečně spatří svou holčiku. Jenže při převozu (tedy při přeletu :o) letadlo zajmou spolutrestanci, který letěli jen do jiné věznice.. A co jiného Cage může udělat??? Celé to bojkotovat a vypadat u toho jako velkej frajer :o) Akční scény, kdy Cage s dlouhými vlasy a v sexy bílém tričku, dělá všechno proto, aby trestanci dostali co si zaslouží. Občas ukápla nějaká ta slina :-D Přidejte si k tomu skvělé herecké výkony a záporáka Malkoviche a musí se vám to zalíbit :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už na zemi boli smrteľne nebezpeční. A teraz dostali krídla.“ Nenormálny, absurdne nabúchaný akčný veľkofilm s jedným z najšialenejších kastingov desaťročia. Keď v r. 1996 zomrel Don Simpson, zažíval jeho dlhoročný kolega Bruckheimer ťažké chvíle. Všetci tvrdili, že bez Simpsona nemá šancu pritiahnuť do kín davy divákov tak, ako to dokázali spolu (Policajt v Beverly Hills, Skala). Už v r. 1997 však prišiel s trhákom Con Air. Do kokpitu posadil debutujúceho klipára Simona Westa a s fajnovým rozpočtom 75 miliónov zarobil na celom svete oveľa fajnovejších 224. Inak, rozpočet vlastne až taký vysoký nie je, ak uvážime, aké akčné zverstvá a orgie tu páni predvádzajú. pre porovnanie: len o rok starší komorný krimitriler s Melom Gibsonom Výkupné stál 80 (!). Hoci Con Air nie je dokonalý (trápne citové pasáže, strašne silácke dialógy, nezáživné nadstavbové finále v Las Vegas), už pred úvodnými titulkami (a počas nich: masakra v daždi, posilňovanie za mrežami) nasadzujú tvorcovia brutálne tempo, ktoré im vydrží takmer celé dve hodiny. Bombastické akčné scény (lietajúce auto, pršiaci Afroameričan), pôvabné kravinky (plyšový macko, origami) a adekvátny rozpočet, sa starajú o to, že máme dočinenia s jedným z najbombastickejších akčniakov desaťročia (Touchstone bola v 90. rokoch ostatne v plnej poľnej - Vesmírna pechota, Tvár toho druhého, Air Force One). Vrcholom monumentálnej snímky je neuveriteľná herecká paľba: Colm Meaney ako vyje*aný Ír v porsche („Keby som vedel, akí ste amatéri, dám mu samopal.“), John Cusack v bielych ponožkách v sandáloch („Je vám to jasné alebo vám to nakreslím?“), vlasatý Nicolas Cage („A teraz polož toho zajačika na zem, hajzel.“), Rachel Ticotin („Lady bola fena v Disneyho filme.“), mrazivý pedofil Steve Buscemi („Neváži ani 60 kíl, ale na východe rozrezal 36 ľudí.“), znásilňovač Danny Trejo („Keby vedeli o všetkých, som Johnny 600.“), John Malkovich („Si cvok?“ – „Ak veríš mojim posledným psycho testom... áno.“) či M.C. Gainey („Budeme tomu hovoriť havária.“). Akurát je (aj na Bruckheimera) absolútne zvrátené pustiť na slobodu sériového vraha detí a pokladať to za happyend. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Mr. Blockbuster Jerry Bruckheimer vyprodukoval bombastickou mocninu rčení "tak špatné až je to dobré". Con Air působí jako unikátní úkaz - film, který je současně neskonale debilní, řemeslně dokonalý a nese všechny znaky áčkového bijáku, ale v souladu s namachrovaností svého autora (Simon West byl pouze zručnou námezdnou silou) je ještě nesoudně hrdý a velikášský. Ale ono to na druhou stranu není unikátní, ale naopak zcela vlastní éře vzniku, protože vše řečené na úkor filmu platí o devadesátkách. Nadcházející dekáda z toho také těžila, jen dokázala absurditu svých konceptů sofistikovaněji maskovat. Ostatně Bruckheimer byl průkopníkem tendencí, na nichž v novém tisíciletí postavily úspěch vychytralí producenti marveláren. Ti také skvostně nabubřelé podívané legitimizovali angažováním charakterních herců, kteří čistě svou přítomností a hvězdnou aurou dodali zdánlivý rozměr dvourozměrným figurám. I když je na místě dodat, že marveláčtí showrunneři si počínají s větší důmyslností a nepřicházejí už s tak vyšňupanými nápady jako udělat z pompézního metodického herce Nicolase Cage akční hvězdu a jako parťáka na telefonu mu dát amorfního Johna Cusacka. V době dospívání jsem na Con Air (nahraný na video od spolužáka disponujícího HBO) koukal s otevřenou hubou a v souladu s dobovými texty v Cinemě to velebil jako příspěvek nového lepšího stylu akčňáků (vybavuju si článek avizující novou krev Hollywoodu v podobě režisérů odkojených na reklamách, který do jednoho pytle házel Michaela Baye, Davida Finchera a Simona Westa). Dnes se Con Air jeví jako grandiózní trash, který právě svou sveřepou bombastičností zavdává k ještě většímu pobavení, obzvláště v kině ;) Už se těším, až se za dvacet let budeme stejnou osvobozující optikou koukat na některé současné blockbustery. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Akcni mazec srovnatelnej s filmama Michaela Baye. Nechapu, jak to West dokazal, jeho ostatni filmy jsou spis podprumerny. Pribeh sice stavi na klasickym principu, kdy situaci muze zachranit jen jeden vyvolenej, ale vubec to nevadi. Cage vypada maximalne drsne, Cusackovi a Malkovitchovi role skvele sedli a navic tu jsou chutovky v podani Danny Treja a Stevea Buscemiho. Sice tu jsou v podstate jen dve poradny akce, prvni je ho hodince filmu na letisti a druha az na zaver, ale nevadi, to, jelikoz je film sviznej a dost napinavej po celou dobu a i kdyz se zrovna nestrili, presto se furt neco deje. I kdyz je scenar filmu docela jednoduchej, je v nem i sila, protoze si film nehraje na nic, cim neni. K tomuhle vsemu jeste prictete slusnou hudbu, pekny triky a obcas nejakou tu drsnou hlasku a mate cistokrevnej akcni narez. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Nebyť Buscemiho (prečo je vždy ten najväčší pošuk a jediný z toho vyviazne ? ) a Malkovicha asi by som Cagea za ten slzopudne rodinný prístup vlastnoručne zabil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Osud umí být pěkně krutý. Pošle Vás za "manželkoobranu" na 7 let za mříže. Jenže lidi s životopisem speciální výcvikové jednotky se nevzdávají, seženou si Španělštinu pro samouky, naučí se skládat zvířátka z papíru a když je třeba, poradí si i s bandou největších kriminálníků 20. století!!...v roce 1997 vypustil Simon West do světa snímek, ve kterém z velké části sledujeme dvě dějové linie - první odehrávající se v uneseném letadle, druhou, která nastává na zemi poté, co si Pinball vytáhne z jícnu ampulku s hořlavinou a sirky...taková koncentrace takových hereckých jmen na tak malém prostoru(paluba letadla) je nevídaná(snad s výjimkou stále se rozrůstajících Dannyho parťáků) a to ještě dole na základně do sebe rýpou John Cusack a Colm Meaney...obě linie svými dialogy, rozhodnutími a akčností nabírají rychlý spád a přitáhnou si Vás, jako byste byli na jejich vodítku!!...jenže co je moc, to je příliš a proto jsme v nepříliš povedeném závěru svědky toho, jak se vězeňský letoun snáší na hlavní ulici Las Vegas...Nicolas Cage zahrál Camerona Poea s lehkostí, přehledem a grácií jemu vlastní, navíc přidal své postavě akční tón a několik znamenitých hlášek...ostatní podávají dobré výkony(opravdu se nebudu rozepisovat, těch známých jmen je tu fakt hodně, snad jen Steve Buscemi - rulezzz), taktovka Trevora Rabina vykouzlila výborný soundtrack a podtrhla velmi dobrý filmový dojem...nechcete jet někdo se mnou na vyhlídkové lety strýčka Boba???:) 75 miliónů dolarů(rozpočet)/224 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená akční jízda (i když Skála se mi líbila více). Cage, Cusack, Buscemi, Malkovich, Trejo.... Především Buscemi je skvělý a scéna s holčičkou nemá chybu. Cage tímto filmem zakončil období tří let, kdy natočil samé výborné filmy(Leaving Las Vegas, Skála a Tváří v tvář). Výborné a mohu každému jen doporučit. Trochu mě zaráží pouhých 75%, protože tohle je prostě akčňák jak má být....... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Akční filmy, kde hraje Nicolas Cage, jsou na rozdíl od těch romantických, které jsem zatím viděla, v pohodě snesitelné. Zbytek ansámblu mu zdatně sekunduje. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

U Con Air se vždycky neuvěřitelně dobře bavím. Film má spád, napínavý děj, výrazné a zajímavé postavy, drama a zároveň hodně humorných scének. Nicolas Cage je přesně ten typ, co se hodí do role Camerona : chce jet domů a mít konečně od všeho pokoj, ale okolnosti ho prostě donutí hrát si na hrdinu, ačkoliv on to vůbec nechce. Naprosto nejlepší roli má ovšem Steve Buscemi. Při jeho scéně s malou holčičkou mi běhal mráz po zádech a to, jak to dopadlo, mě prostě dostalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rád se chvástá, že zabil víc lidí než rakovina." Uspořádat letecký výlet pro vrahy, pedofily a obdobné dobráky považuji za skvělý nápad. Zejména, pokud by se jednalo o bezpilotní let směrem na povrch Slunce. Jenže to by byl krátký film a hrdina by neměl moc šancí prokázat svou lásku k systému, který z něj nesmyslně udělal mukla. Mne tedy hodně bavilo sdílet stísněný prostor s nakrknutými týpky ve slušivých oranžových stejnokrojích, ale taťkovi Poeovi jsem ten jeho "super nejvíc speciální" výcvik nějak nedokázal uvěřit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Člověk ten film musí milovat. Bruckheimer ve své nejlepší podobě - ďábelský casting, krásně přepálená akce, drsný humor a nadhled. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelný a velice vyvedený akčňák s opravdu perfektním hereckým obsazením. Prostě to nemělo chybu. Takto si představuji pořádný FILM! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení, z filmu i po letech teče testosteron po litrech. Atmosféra není špatná, akce vypadá také dobře, ale problém je ve scénáři. Ten neobsahuje žádnou chytrou kličku ani náznak hlubší promyšlenosti. Působí spíš jen jako improvizace namakaných alfasamců v upnutých tílkách. Navíc samotné charaktery jsou až příliš polarizované - hodného poldu nedoplňuje zlý polda, ale naprosto dementní polda a Nicolas Cage je místy až komický dobrák. Jen tomu Malkovichovi padla role jako hrnec na prdel. Con Air určitě není nuda, ale konkurence v podobě Skály, či Tváří v tvář je příliš silná... 7/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Magořina. Tolik skvělých herců pro jednu magořinu. Ale faktem je, že zábavná, akčně velmi zdatná. Se zateměným mozkem a nepochopením sebe sama tři a půl hvězdičky, zaconkrouhleno budiž na čtyři... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kravina. Totální nářez. Soplu se Skálou a Operací Zloemný Šíp špička v žánru. Herci vesměs velice dobří (především Malkovich a Samozřejmě Nicholas Cage, ovšem velice překvapil typově dost odvážně vybraný John Cusack). Je to velká sranda (u mě vede scéna se zavěšeným Autem, Steve Buscemi jako "řezník" je skutečně gurmánský zážitek, taktéž záběry jsou místy až dechberoucí (Steve Buscemi a za ním jen nekonečná poušť) a jako třešínka na dortu je jméno Pilota, který se vyskytuje v druhé půlce filmu (evidentní sympaťák), a to Swamp Thing. Kdysi byl jakýsi comics, menoval se stejně a u nás šel tuším jako "Bažináč" Škoda jen nevýrazné hudby a místy poněkud nedotaženého scénáře, především u té pasáže na letišti. Tam bylo na můj vkus až moc lidí, na to že to mělo být opuštěné letiště, notabene spíš vrakoviště. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější Nicolas Cage ve svý kariéře, dokonale fungující akční příběh a naprosto dokonalý záporáci v čele se, podle posledních psychologických testů, šíleným Johnem Malkovitchem, co víc si přát? Krom toho tady jako perlička je ještě naprosto dokonalej Steve Buscemi jako totální řezník, jen je škoda, že je tu jako vedlejší postava, docela se divim, že žádnou roli vraždícího šílence jinde nedostal, protože mu naprosto totálně sedne. No a ty hlášky, to je prostě kult. Ani hnout nebo to schytá králíček. ()

Související novinky

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

28.07.2011

Hráli spolu v Con Air. A opět budou stát proti sobě, ale namísto popcornové akce je čeká krvavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi. John Cusack si ve filmu The Frozen Ground zahraje jednoho z… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Reklama

Reklama