Reklama

Reklama

El Santo bojuje proti vražedným anonymům

(festivalový název)
  • Mexiko Santo en Anónimo mortal (více)

Obsahy(1)

Slavný maskovaný hrdina se opět střetává s fašistickým zlem! Inspektor Ponce a detektiv Rocha vyšetřují záhadné vraždy. I přes veškerou snahu se jim nedaří viníky vypátrat. Jedinou stopou jsou anonymní dopisy, které dostávají oběti několik dní před smrtí. Stejný dopis dostane také bohatý podnikatel Mario Gaos, a protože se bojí o svůj život, kontaktuje El Santa. Objasnit spojení mezi oběťmi a nacistickým původem dopisů El Santovi pomáhají Yvette a Pablo. Tento snímek výmluvně dokazuje, že kvalitu filmů se značkou El Santo udával pouze titulní neporazitelný luchador, a nikoli člověk na režisérské stoličce. Alda Montiho snad ani nelze považovat za režiséra, zato El Santo si tentokrát vychutnává polohu mexického Sherlocka Holmese, či spíše wrestlingově oděné inkarnace vyšetřovatelů z německých béčkových kriminálek podle románů Edgara Walace. Druhá polovina sedmdesátých let ve filmografii legendárního bijce předznamenala odklon od hororových a fantaskních motivů. Tato tendence posléze vyvrcholila v osmdesátých letech, když El Santo svůj poslední souboj vybojoval proti televiznímu vrahovi. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (2)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Dobře, dobře, dobře - tímhle si ten osmahnutý Bivoj s velkými prackami a zlatým srdéčkem nakonec získal i mě. Ale upřímně - jak dlouho jsem asi mohla takovému šarmu odolávat?? ... "Nacisti teď, tolik let po válce? To už bych se rovnou mohl převlíknout za mušketýra." ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Nádherně blbý film, kde velký boxer se stříbrným vakem na hlavě (který nesundavá ani když si vyřizuje korespondenci) bojuje proti šíleným fašistům. Pokud se chcete příjemně pobavit, Santo je jasná volba. Nejlepší jsou jeho dedukce překvapující okolí ala inspektor Trachta. Jedna scéna mě tu ale opravdu zaujala, a to (SPOILER!) když se jeden z fašistů na útěku nevědomky schoval do plynové komory a zavřel dveře. ()

Reklama

Reklama