Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Skip 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o nějaký dokonalý film, na který by se dalo koukat často opakovaně, a přesto to není nijak hloupé a nekoukatelné. John Travolta hraje s gustem a přesvědčivě, bez nějakého přehrávání. Ostatní mu sice spíš sekundují, ale dělají to dost dobře. Tohle kriminální drama z prostředí vojenské základny se mi dost líbilo...a za nějaký čas se určitě kouknu znova, i když to bude až po mnohem delší době než u jiných filmů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerna detektivka ozvlastnena tym, ze sa odohrava vo vojenskom prostredi. Pripad ma dvakrat nezaujal a rozuzlenie je tak prekombinovane az mi pripadalo smiesne. Kazdu polhodinu sa najde novy vinnik. V zavere som fakt cakal, ze sa vo dverach zjavi dalsi clovek a vykrikne, ze to on je vrah. Najviac ma na celom filme bavil James Woods a jeho dialogove prestrelky s Travoltom, ktore boli o triedu inteligentnejsie a zabavnejsie ako zvysok filmu. Film obsahuje viacero zbytocnych linii vdaka ktorym film miestami nudi. Napriklad spolocnu minulost medzi Travoltom a jeho kolegynou. Aspon, ze je to dynamicky zrezirovane, takze napriek slabsiemu scenaru to ma svizne tempo. Vysledkom je jednohubka, na ktoru na druhy den zabudnem. Pripadalo mi vtipne jak skoro kazdych 5 minut v zabere preletel nejaky vrtulnik. Aspon ze nebol digitalny. 5/10. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Oběť dezerce a degradace základny /po/slušnosti, základního lidského citu. Svědka, společníka hříchu. Ctná slečna, "Červená lucerna," uštědřila podpásovku pásu cudnosti tím, že se obnažila a, s prominutím, položila do klína několika prominentů, do nezřízené VIP intimity, svou temnou, tělesnou i duševní 13. komnatu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší kriminálka z vojenského prostředí. Efektní akci nahrazuje postupné a překvapivé rozkrývání spáchaného zločinu, Travolta skvěle podává svého tvrdého frajera, spousta lahůdkových slovních minipřestřelek a všemu dodávají na síle dvě kratičké a přesto nezapomenutelné scény, které sevřou srdce i žaludek a do očí vženou slzy.. ("Nestalo se to." a "Táto, neodcházej") a zejména ta první hlavně díky skvělé Leslie Stefansonové. V jediném detailním záběru doslova vidíte jak se láska a důvěra k otci mění v šokující pochopení zrady a prázdnotu rovnající se smrti... ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerné krimi(tak 3 a pol hviezdy) s dobrým Travoltom, striedavo dobrým a zlým scenárom a peknou kamerou. Film vás občas prekvapí, občas sa vyvinie presne tak ako by ste čakali. Niektoré hlášky Brennera boli dokonca aj vtipné(a často totálne zabité dabingom).Paul Brenner: "Perhaps she preferred her men to wear condoms. Perhaps you're aware that condoms are in fashion again, because of disease? These days, you have to boil somebody before you can sleep with them. Care for a bath?" ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)
  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama