Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (554)

JackBurda 

všechny recenze uživatele

Až na úvod s robotem, supr adaptace mý oblíbený hry. Artefakt rozdělenej na části, to mi dost připomíná Scion z prvního dílu. Okolí se zase podobá trojce, k tomu Lařino panství ze sedmičky. Angelina je úžasná Lara, Craig je taky sympaťák a ten záporák taky dával smysl. Docela dostatek akce a je nápaditá. Nevim co všichni řešej, já hry hrál několikrát a filmy mi přijdou ok. Jen ta elektronická hudba mi neseděla. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Od úvodu je zcela patrné, že nám Simon naservíruje akční dobrodružnou podívanou, ve kterém nám ukáže kukuč i Daniel Craig. Angelina mi sedla, poslintal jsem a nemám co vytknout. Akce nápaditá, hezky nasnímaná, nechybí i emoce. Hru jsem nikdy nehrál, ale slyšel jsem o ní. Film výborný - aspoň teda pro mě :-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Občas je tu na můj vkus hlucho až moc. V podstatě se mi líbily dvě delší akce v chrámu a na Sibiři. Těch hledaných prvků bylo zbytečně hodně, trochu to děj tahalo a drželo namístě. Nu, jak to ohodnotit? Čtyřicet je málo a padesát film zařadí do šedivého průměru Ovšem, že bych z něj byl nadšen tak, abych dal osmdesát o tom ani zdání. Dáme sedm z deseti a hotovo. *** A PŮL ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tento známý akčňák viděl až 7 let po jeho natočení.. a řek bych, že je snad nadčasový a bude bavit i za dalších deset let. V dnešní době, kdy je snaha u diváka akčních filmů vzbuzovat iluzi uvěřitelnosti, především co do fyziky, s kterou se objekty nebo lidé pohybují, vybuchují/umírají ap. ...působí původní Tomb Rider dost odlehčeně, jak pro děti. Mě tato zjevná nereálnost ale děsně bavila - mimo jiné i proto, že dává prostor pro neotřelé a esteticky kvalitní způsoby boje a taky se snadněji vyjadřuje energie a dynamičnost. To teda hlavně platí pro jeho první část ..později už šla kvalita trochu dolů. Pokud jde o neakční části, Angelina je celkem hezká, ale především v každé scéně jakoby s divákem flirtovala. Tak okatě a zbytečně, až je to vtipné, možná i absurdní ..ale 100% sexy. Navíc se při každé příležitosti nelogicky pousmívá, že člověk uvažuje, jestli je mentálně v pořádku. A má všechno děsně na háku ..něco jako James Bond (když ho hrával Brosnan) v dámském provedení. 60% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Croftka je dobrá a pro mě je to vlastně asi úplně první film, kde jsem zaregistroval pozdějšího 007 Daniela Craiga. Navíc tyto 2 díly Croftky mám rozhodně radši něž třeba Lovce pokladů s už vyšumělým Nicolasem Cagem. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Tak očekávat hluboké zamyšlení u filmu na motivy počítačové hry asi tak úplně nejde, proto bych se nad příběhem moc nepozastavoval. Tento film je o zábavě a té se celkem dostává, film má spád a dost tomu pomáhá Angelina Jolie. Takže vlastně takový poctivý průměr. ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

Špatný film, tu jednu hvězdičku dávám asi jako většina lidí pouze za postavu AJ a za Barrieho. Chudák Rimmer, kam se to dostal. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Tento příšerně nudný výtvor stál 115 miliónu dolarů? To si tvůrci dělají z diváku prdel to že režisér obleče Angelinu Jolie do těsného oblečku a dá ji do rukou stříkací pistolku tak to neznamená že to bude zábavné to ji měl dát rovnou do rukou bičík s větráním mezi nohama a o zábavu by bylo postaráno, hlavní záporák je tak nudný že jde spíše o parodii sebe sama a náznak nějakého nebezpečí z něj je už z říše pohádek, akce na kterou člověk za pár minut zapomene atd, zkrátka Lara Croft je sakra drahé filmové utrpení a Simon West zapomněl po slušném Con Air vše co mohl, kdo mě opravdu zaujal a rozesmál byl jedině Chris Barrie jen díky němu jsem dal alespoň jednu hvězdu. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Indian Jones v podání Angeliny je zabavný, víc než zábavu asi nedá, ale co taky chtít od akčního dobrodružného filmu jehož postava byla prvně hrdinkou PC her. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Totální tupota, která pouze inzeruje naivní sexualitu Angieliny Jolie, která navíc všechny semele, nad všemi vyhraje a na konec schizopferennně zvítězí. .......Oslovina, která upoutá jen puberťáky. ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama