Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (554)

EnneX 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, ale prostě Angelina Jolie jako Lara to prostě ne. Slabý scénář a opravdová porce nudy. Hodí se akorát na televizní obrazovky při nedělním odpoledne. ()

ironivan odpad!

všechny recenze uživatele

Bože jestli je Angeline Jolie krásna herečka tak ja sem ježíšek naprosto otřesný film s mužatkou v hlavní roli. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Som úplne odosobnený od nejakých počítačových hier a komiksov všeobecne, čo ma nenúti zbytočne mrhať časom pri porovnávaní, v tomto prípade som ale zaujatý, lebo odhaľovanie starovekých rébusov na filmovom plátne patrí k mojim najobľúbenejším žánrom, ja viem, že Angelina, ja viem, že násilne múdre a radoby humorné dialógy, ja viem, že prekombinovanosť zápletiek, ale mne sa na to kukalo dobre, lebo nad takými banalitami, pretože v takomto žánri sú to vyložené banality, veľmi nešpekulujem, dej mal spád, nehrčkal sa zbytočnými dlhometrážnymi akciami, scény boli úchvatné a dobro zvíťazilo nad zlom, takže 75%. ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

nemozem si pomoct, ale jedine co si pamatam su hopsajuce prsia v obtiahnutom tricku a obrovske pootvorene pery. Skoro ako v "pecku"! Ale nie. Je jasne, ze drvivu vacsinu muzskeho osadenstva uputalo hlavne toto (mna nevinimajuc), k tomu bezducha akcia a nadherne straveny predvecer je na svete. ()

djtotal 

všechny recenze uživatele

Mne reziser Simon West akosi nesedi. :) A scenar je tiez na zaplakanie. Ak by tam nehrala Angelina Jolie, Daniel Craig, Jon Voight, tak je to odpad. ()

sweetRozarie 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědoma všech záporů ve filmu, jako je nenápaditost, obyčejný scénář nebo naprostá předvídatelnost, ale nemůžu si pomoci, Lara Croft mě prostě baví. Příběh je plný akce a Angelinu s pistolemi a noži za opasky mohu vidět stále dokola. ()

punco 

všechny recenze uživatele

Ako oddychový slabý odvar Indianu Jonesa v podani prsatej Angeliny áno, ako solídny vážne sa tváriaci snímok nie.... ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Ve svých třinácti letech jsem byl z té sexy dobrodružky řádně odvařenej, to dá rozum. A vlastně jsem i teď, protože v tomhle filmu Angelina ještě vypadá jako pěkná ženská a ne jak někdo, kdo právě opustil koncentrační tábor. Ale k filmu - Film je vlastně taková napodobenina Indiana Jonese. Jen místo aktivního profesora je tu sexy divoška a místo promakanýho děje se sází spíše na akci a efekty... Film má pár chyb (scéna s nožem a zastaveným časem). Každopádně se na to zas někdy rád podivám ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Lara Croft je Indian Jones v sukni. Indian Jones měl svůj typický klobouk a uměl to parádně s bičem. Lara má plné rty a plná prsa. Není to málo? No asi ne, když dokáže zlikvidovat po zuby ozbrojenou údernou jednotku rychlého nasazení. Aniž by si ušpinila nebo zničela svoje saténové pyžamo. Nemusí mít ani zbraň, stačí ji obyčejný šroubovák a kamarád, co je stále on-line a přes mobil určuje polohu jejích protivníků. Tak dobro zase jednou zvítězilo a Lara zachránila celou zemi :-)) ()

LeePriest 

všechny recenze uživatele

Takový Pán Prstenů je příkladem, jak se z celkem populární knížky dá vytvořit ještě populárnější, až nezapomenutelný hit. Tomb Raider je opačným příkladem, kdy z oblíbené videohry vyšel nezáživný film. Má oblíbená Angelina Jolie mě ještě dokázala u tohoto snímku udržet, jinak tedy dost nuda. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z tých lepších herných adaptácií. V podstate to kopíruje hru, Striedanie exotických lokácií, zbesilá akcia . Aj keď je to vlastne vykrádačka pána Jonesa. Ale to bola už prvotná hra, Angie bola pre Laru priam kráľovská voľba. Celému filmu dopomáhal vkusne zvolený soundtrack. Chcelo by to ešte viac dopilovať, a bola by to najlepšia adaptácia , hneď po Silent Hill. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Není na tom nic závratného, ale Angelina je doopravdy Paní herečka každá její role je přesvědčivá a užasná a tohle nebyla vyjímka... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Poprsí Angeliny Jolie - nohy - rty - opět poprsí. To jsou dominanty filmu Lara Croft - Tomb Raider. Většinu času mi to přišlo tak vtipné, že jsem měla dostatek prostoru pro nejapné a sarkastické poznámky, což mě bavilo, protože tohle bylo tristní. Nápad dobrý, mám ráda tyhle dobrodružné filmy. Lovci pokladů 1 a 2, Indiana Jones, Mumie. Ale to co LC-TR chybí je dobrý scénář a kvalitní zpracování. Triky vypadaly jako zlý sen. Dialogy byly občas natvrdlé. Jedinou hvězdu dávám za mladého Bonda. Craig mě tady strašně překvapil svým hereckým uměním, jelikož ho znám jako vždy vážného agenta 007, ale v tomto filmu je úplně jiným člověkem. ()

pold 

všechny recenze uživatele

Vezměte to špatné z bondovek, takové ty nepovedené přehnané scény, bez bondovského nadhledu. K tomu trochu indianadžounsovské trapnosti. Přidejte do vrcholné debility vycizelované akční scény, a pokus o kozatej efekt kterej nevyšel (poskakující megakozy nemaj vypadat jak z molitanu, a nepředváděj se v černým nátělníku). Vše se doplní Craigem s výrazem žáka zvláštní školy, a scénáristickou genialitou překonávající řadu konspiračních teorií. Voila - ale ne, ještě půl koktejlu chybí, takže dolít až po rysku průjmem, protřepat, nemíchat, a je to tady. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

To je hrozná blbost, až to hezký není. Bohužel to nefunguje ani jako béčko, protože akční scény sahají daleko za hranici trapnosti. Takže se vlastně jedná o céčko... ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama