Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (553)

evangelos 

všechny recenze uživatele

Bohapusté mrhanie potenciálom a nechutný pľuvanec do tváre jednej z najkultovejších počítačových hier. Nezáživný príbeh, nezaujímavé situácie a slabá akcia. Všetko je zle. Na mieste Angeliny Jolie si viem predstaviť vhodnejšie herečky. Kultová hra si zaslúži kultový film. Vzhľadom na mená tvorcov a ich prístup k danej látke (PC hra=konzumná zábava) asi žiadam priveľa. Je to len ďalší zo zbytočne zmrzačených námetov. Škaredý film! Fuj! ()

Lucy.Anna.N 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film chvilkami to i připomíná vcelku slušný film, ale i takové chvíle kdy se stydíte i za samotnou Angelinu. Ale nechci tady film úplně film shazovat na filmu je dobré to že se natáčel v krásné Kambodže a to že Angelina podstoupila velmi tvrdý výcvik. Ale dá se na to koukat :) ! ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda, že se tohoto snímku nechopil poněkud zdatnější režisér a scénárista, protože si myslím, že z daného tématu se dal vytěžit hodně velký potenciál. Bohužel Westovi se nepovedlo vyždímat ani zlomek, ale i přesto mě na tomto filmu něco chytilo a nepustilo už když jsem tento film viděl poprvé, protože někdy je prostě potřeba vypnout mozek a užívat si nespoutanou akci a nádhernou Angelinu Jolie, která celý film drží nad vodou. Dovolím si tvrdit 7/10 právě za Angelinu :-). ()

Niko_DA339 

všechny recenze uživatele

Každý kto ma pozná vie, že som na Tomb Raider a Lare Croft vyrastal. Prvé štyri roky života som ani netušil kto to Lara Croft je, ani čo je to archeológia. Ale potom, dostal som do rúk Tomb Raider IV a všetko sa mi zmenilo. Celý dej bol zatiahnutý do Egypta pričom všetko bolo také... zvláštne. No hej, viem, tá veta predtýmto nedáva zmysel, no idem radšej k veci. Musím priznať, film by bol možno omnoho lepšie hodnotení, keby dali ako úvod vystrihnutú scénu, ktorá silno kopíruje menu TR IV. Ale k deju preskočím už. Začiatok - Bombastický a plný napätia. Angelina je proste sexy a to nemôže nikto namietať. Ved drvivá väčšina fans hrá a sleduje Tomb Raider len kvôli Angeline. V hrách to je kvôli Larinmu bujnému poprsiu. Dej bol celkom dobre spravený, to sa nedá namietať, ale chýbalo tam niečo. Boj v Hatfield House bol skvelý, hlavne "buchnutie" motorkou. V Kambodži to začalo byť napínavé, ale očakával som niečo viac. Ale každý film má svoje muchy. Nikto nemôže vytvoriť dokonalý film (no dobre, pár výnimiek by sa predsa len našlo, ale aj tak). Po tropickej teplote následoval pád do ľadovej krajiny. Jediné čo sa nedá vytknúť bolo Angine oblečenie. Slinky tiekli aj ked som sa kontroloval... ehm. No a koniec filmu... resp. predzáver bol... odfláknutý, to je pravda pravdúca a nech sa postavíte aj na hlavu, koncu chýbala šťava. A stretnutie Lary z jej otcom (irónia je, že Angiin otec hral Larinho otca) bolo...také... bez šťavy, bez špitky energie. Ale čo už, ako som už vyššie spomínal, každý film má svoje muchy. A moje hodnotenie - napriek tým muchám, dávam tomu 10/10, ale len kvôli Angie a mojej závislosti na Tomb Raideri :)) ********************************************************************************************************************************* Zaujímavosť ešte: V Kambodži, v blízkosti Angkoru leží mesto v ktorom je bar The Red piano, v ktorom sa usadil štáb. Angelina si objednala u barmana "niečo ovocné a zábavné" a barman jej namiešal mix vodky, malibu a ananásového džúsu. Koktejl dostal meno Tomb Raider a v menu pribudol obrázok Angelini Jolie. ()

Harakiros 

všechny recenze uživatele

Mám docela v oblibě podobné hovadinky, v nichž luxusní bodátko v kůži a latexu ukazuje své přednosti. Má to švih, celkem pěkné kulisy a dvakrát, či třikrát jsem se dokonce i usmál. Proč ne? splnilo to přesně to, co jsem očekával. ()

Insanerider 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu nízkému hodnocení musím dát 4 hvězdy. Žánrovka podle videoherní předlohy je to slušná a svůj účel oddychového filmu plní na 100%. Na víc si film ani nehraje a své fandy si určitě díky tomu najde. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Asi budu jeden z mála, který bude hodnotit Tomb Raidera velice kladně. Ale já si prostě nemůžu pomoct. Angelina Jolie je dokonalá, děj také není špatný, a když k tomu přičteme solidní efekty vychází mi velmi dobrý film. Navíc velké plus vidím v tom, že je to dělaný podle mé oblíbené herní postavy Lary. Tohle se prostě nedá hodnotit jinak než kladně. ()

jakub.bystra 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák, který nesahá hře ani po kolena, ale na zabití nudného večera to bohatě stačí. Scénář obsahuje značné slabiny a sráží celkový dojem dolů, ale za to je nahrazen pořádně akčním nářezem, jehož tahounem je navíc dáma, což je příjemná změna :). Efekty nic moc, hudba průměr, ale poměrně fungující napětí a nadprůměrné výkony herců. Čistých pět z deseti. ()

SoHai 

všechny recenze uživatele

Bohužel, jak někteří lidé přidávají hvězdičky za Angelinou Jolie, já je za ni strhávám, protože do role Lary Croft - mé oblíbené archeoložky - mi prostě nesedí a navíc se ve filmu chová jako magor (neříkám, že Lara je normální, ale zas tak divná není). Proti filmu jako takovému ale v zásadě - až na musiku - nic nemám. Jedná se o velmi dobře zpracovaný film podle hry, které se věrně přidržuje, ať už jde o fysikální kraviny nebo Lařinu schopnost vysmeknout se ze situací, které si my, normální smrtelníci, nedovedeme představit, popřípadě Lařinu vševědoucnost... "I make my own luck." - Lara Croft (Tomb Raider IV: The Last Revelation). ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Jolie je sexy a to je tak tak všechno, strašlivý střih a scénář,je to celkové takové předvídatelně utahané, myslím si že měly zůstat jen u počítačové hry :-)... ()

Wav 

všechny recenze uživatele

Pokus o adaptaci kdysi legendární hry kombinovaný s kultem osobnosti Angeliny Jolie. Ovšem dost čitelné, patetické, bez špetky šmrncu. Hvězdička za Chrise Barrieho ()

StandikK 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Angelina nemá v tomto filmu ženské kouzlo, fantasy akce jsou ujeté, téma rovněž a hlavně bez překvapení. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Vrať oko do náručí kamene a kolo se pohne. Vysvoboď světlo z vodního hrobu a dostaneš dar z nebes. Neboť jsi odsouzen k hlubinám pekla... Takže, jestli se něčeho dotkneš, tak ti to usekne palici." Mladej Bond Craig a kozatá Angelina. Spousta laciných efektů a mizerný příběh = nudný film. Film podle počítačové hry, kterou jsem jako malej pařil... Kdo ne, že?. Ocením asi jen outfit Angelini, protože Lara díky ní skutečně ožila. "Vítej v Mrtvé zóně." - 40%. ()

Xenthia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro me hned nekolik poprve. Prvni filmova adaptace pocitacove hry, co se mi libila. Dokonce natolik, ze jsem na nej sla do kina dvakrat, coz se stalo poprve a az dosud i naposled. Je to zaroven uplne prvni film s Angelinou Jolie, ktery jsem kdy videla. A kdyz jsem si konecne poridila DVD prehravac, hadejte, ktery film jsem si koupila jako prvni? Tohle vsechno + nemala spetka nostalgie a lasky pro serii Tomb Raider je duvodem, proc davam 5 hvezd, ackoliv film sam o sobe neni zadne mistrovske dilo. Scenar byl behem nataceni znacne proskrtan a spousta scen zmizela, cimz vznikly diry v deji. Knizni zpracovani filmu tyto sceny obsahuje, a pokud si napred prectete knizku a az pak se podivate na film, dava to lepsi smysl. Mladsimu pubertalnimu ja ale tyhle nedostatky nevadily. Angelina byla tenkrat kus, a divat se hodinu a pul na to, jak strili po vsem, co se hne, mi ke stesti stacilo. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Svýho času jsem soundtrack k tomuhle filmu poslouchal v jednom kuse až do zblbnutí, ale film samotný je fakt sračka numero uno. A musím říct, že Chrise Barrieho bez Háčka na čele jsem fakt málem nepoznal. Tak hvězdu aspoň za tu muziku... ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Protekční plastová Angelina se tu snaží předvádět Laru Croft. Mizerný příběh, strašně podivně natočené (asi kopírovali hru) a celkově na prd. ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama