Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (554)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nejsem obdivovatelkou Angeliny, ale v tomto případě její herecký výkon měl úžasný náboj a film jsem sledovala s nadšením a to i proto, že jsem fanouškem takovýchto fantasy oddechovek. Nijak zvlášť neoslní ale pobaví :-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Roztříštěné, nechtěně vtipné a říkejte si co chcete, ale Angie do pravé Lary Croft chybí ještě pořádný kus. Simon West na sebe naplácal několik scén (nejlepší je asi ta co se odehrává v Kambodži) a ty polepil chatrnou vatou a nudnými dialogy. Přitom nápad s ovládnutím času by se dal využít tak pěkně. Legrační bylo po těch letech sledovat CroftBoye Daniela Craiga. Že se z něho vyklube budoucí Bond by tipoval málokdo. Jo a Iain Glen je jako záporák k smíchu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S prehľadom zrežirovaná akcia, ktorej je ako šafránu, je v zúfalom scenári spolu s Angelinou jediný svetlý aspekt tejto sezónnej jednohubky. Žiaľ po očakávaniach nového Indiana Jonesa, zakladám so slzou v oku do poličky, medzi sprasené herné adaptácie. Škoda, preškoda toho potencálu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem vyloženě zastánce herní předlohy, ale svůdnou Angelinu v Tomb Raiderovi jsem vždycky miloval...A hele, můj oblíbenec Simon West, to jsem ani nevěděl...100% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Angelina je sice sexy, ale to je celý. Film je sice pouze zábava, ovšem ne tolik zábavná, abych celou tuhle anabázi mohl ještě někdy podstoupit. 40%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Je to docela slabota...teda scénář. Plus trestuhodné nevyužití Chrise Barrieho. Ale na druhou stranu je tu dokonalá a naprosto nádherná a sexy Angelina(!), díky které jsem si tenhle film koupil i na videokazetě (pravda, ve výprodeji za 50,- Kč :-)) a jen díky ní se těším i na druhej díl. Btw nemáte někdo plakát? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak jednou řekl Michael Madsen: „Když jste zedník, pokládáte cihly. Když jste herec, hrajete..“ To aby trošku rozptýlil atmosféru při otázce, jaké sra*ky občas natočil. U Lary nejde ani tak o herce, ale o ty, kteří stáli za kamerou. Tady nikdo nic moc říkat a vysvětlovat nemusí, kvalita si tu totiž šla na hodně dlouhý výlet a kdysi velmi zajímavý Simon West jen smutně přešlapuje na hranici trapnosti!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film je pre mňa dosť rozporuplný. Pred pár rokmi som patril medzi vášnivých, vytrvalých fanúšikov hernej konzoly Sony Play Station. Nikdy som však nemal zrovna rád hry typu Tombraider. Nemám nič proti popcornovým, efektami nabitým, dobrodružným snímkom. No pri tomto titule to akosi nefungovalo. Tiež, a to v neposlednom rade, sa mi páčia krásne ženy. Ale Angelina Jolie sa mi zdá akási divná. Toto filmové randevu s nebojácnou, akčnou archeologičkou Larou Croft sa mi moc nepozdávalo. ** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Trápny dej, neskutočné "herecké výkony" a chabé kulisy. tak toto všetko je LC.... Škoda, veď Angelina, mala s počítačovou predlohou rovnakú postavu, takmer rovnaký xicht, obdobnú chôdzu, ba i rovnako veľlké a oblé ženské vnady . Samozrejme, že tá jedna hviezdička je navyše - len tak z nostalgie nad hodinami strávenými nad Playstation .... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Já se musím Lary trochu zastat. Podle mě to vůbec není, tak špatné jak se píše tady okolo. Děj skvěle odsýpá, akční scény jsou nápadité a celkově má film dobrou atmosféru. Angelina se pro tu roli snad narodila a skvěle ji sekunduje i (před bondovský) Daniel Craig nebo komická dvojice Taylor&Barrie. Příběh má svoje trhliny, ale to mi nevadilo, když jsem na tom byl v jedenácti v kině a nevadí mi to ani teď, když si Tomb Raider pustím v televizi. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Původní Lara Croft dostává od té nové škaredě nasekáno. Angelina je nesympatická a hrát rozhodně neumí (přesto v té době byla jakousi logickou volbou pro tuto roli). Její šatník je spíše trapný. Běhat po zimní Sibiři s rozeplou bundou může jen blbec. Craig je nevyužitý a i záporák Iain Glen toho mohl ukázat mnohem více. Simon West měl štěstí na jeden Con Air a od té doby toho moc nepředvedl. Nepochopil jsem jak se vůbec výprava nasměřovala k druhé části trojůhelníku, připadalo mě jakoby ve filmu minimálně 10 minut chybělo. 40% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi jen málo kdo si už vzpomene, že před tímhle filmem po Angelině téměř neštěknul pes. Ale pak Buch, získala roli nejkultovnější ženské videoherní hrdinky vůbec a její hvězda vyletěla směrem k Hollywoodskému nebi. Popravdě osobně si myslím, že hrdinka ve videohře svým sexappealem Angelinu hravě předčí. (Což neberte jako že jsem nějaký úchyl;)) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Herního Tomb Raidera mám rád. Ten filmový je ovšem přesně ta záležitost, která působí jako nesnesitelně drahý vtip - ano, Lara tu sice hopsá, hledá starobylé cosi a oživuje dávné nadpřirozené síly, mnohem častěji ovšem tupě střílí a cestuje v rámci neuvěřitelně banálního (a stupidního) příběhu, aby si občas mohla zasmutnit nad mrtvým otcem a zaskotačit si se superrobotem svého nerdovského poskoka. Dvě hvězdy za nadhled a absenci výraznější nudy. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Z kultovního příběhu, z kultovní hry se stal nekultovní film, který na to měl ale silný náběh. Ale tvůrci by měli hledat, proč se tomu tak nestalo. Osobně to vidím ve scénáři a Simon West si vzal velke sousto, ktere neutahl. Ale docela jsem mu veril, protoze ON na to ma :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tento film s "Dobyvatelé ztracené archy" a vůbec s kultovní postavou Indiana Jonese je absurdní. Angelina Jolie se sice hodí do této postavy skvěle, ale děj nestojí za nic. 25% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hra Tomb Raider je jedna z mých oblíbených a takřka srdečních záležitostí. Laru ve filmu jsem poprvé viděl v jejím druhém pokračování (2003), které bylo velmi slabé a nemělo ani na Indianu Jonese, ani na Jamese Bonda (jak se o těchto snímcích rádo psalo), natož na počítačovou archeoložku Croftovou. Angelina Jolie je sice vizáží podobná své herní předloze, avšak nepůsobí zdaleka tak dobře v akčních scénách, což platí pro oba díly. Tento je však ještě v mnohém celkem podobný hře a dokáže svým způsobem zaujmout a nenudit, tudíž mu dávám o hvězdičku víc. ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama