Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (553)

nunka 

všechny recenze uživatele

Jedinou ambíciou tohto nenáročného filmu bolo previesť hrdinu počítačového virtuálneho sveta na filmové plátno. Inak nič inovatívne, len tupé akčné scény a neskutočná nuda. Bohužial ani Angelina to nezachránila... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

V PC hrách nesnáším skákání a tahle hra je na tom založená. Takže to měl tenhle pokus o vytvoření Indyho s copem předm prohraný. Snad jediné, čím lara zaujala, bylo její bujné poprsí, a to zase Angelina nemá, takže zklamání i tady ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie sa do tejto role veľmi hodila, bola okúzľujúca a sexy. Tento film patril dlho medzi moje obľúbené akčné filmy. Natáčanie prebiehalo ešte v čase, keď sa taký ohromný boom na videoherné a komiksové filmové verzie ešte nekonal. Scenár, akcia a vôbec celková vizuálna podoba tomu zodpovedá. Tiež všetky tie bojové a technické vychytávky idú filmu k duhu a to najdôležitejšie je bezpochyby príbeh, ktorý tu nechýba. Celý film má spád, naháňačky striedajú strieľačky, boj a alebo útek, proste akčný film ako sa patrí, ktorý stojí za to. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté pohrdnutí počítačovou hrou. S kamarádem jsem hrála všechny díly a nutno podotknouti, že film je prostě výsměch. Angelina Jolie se podobá Laře Croft pouze copem. Na jednom blogu jsem viděla zajímavé srovnání počítačové předlohy a výsledkem ve filmu. Škoda že jsem zapomněla tu adresu ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vizuálne je Angelina Jolie úplne fantastická Lara Croft a viaceré scény sú výborne štylizované do vidoherného konceptu. Len ten príbeh je strašný shit. Veľká škoda, že sa toho neujal niekto schopnejší. Dnes už takto rozkošne sexuálne objektivizovanú Laru Croft uvidíme jedine v porne. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když se potká paní Smithová, agent 007 a Rimmer bez háčka na čele, nemůže z toho vzniknout dobrá věc. A také nevznikla. Dnes jsem se zkusmo u Lary zkusil vrátit v čase zpět, kdy jsem s ní prožíval její dobrodružství na PC v krásných devadesátkách. Byla to jedna z mála her, kde mi nevadilo, že hraji za ženu. Bylo tehdy věru na co koukat a tvůrci moc dobře věděli proč do hry nedali archeologa třeba jména Larsona Crofta. Kde nestačily pixely, dotvořovala u všech těch záhybů obraz fantazie. Lara byla prostě sexy symbol své doby a kdo hrál Tomb Raidera ví o čem píšu. Urostlá, štíhlá ve farmářkách s bílým lemem ohrnutých ponožek, kraťáskách a proklatě krátkém nátělníku začínajícím nad pevným pupíkem, který jen s vypětím všech svých bavlněných vláken obepínal to dmoucí se svalstvo na hrudníku. Bylo tedy na co koukat při všem tom lezení a skákání. Nicméně jsem gentleman a nikdy jsem se nesnížil k ,,nude'' patchi, který na Laře nechal jen zbraně... Měl jsem tedy na co vzpomínat a s čím srovnávat. A říkám rovnou, první láska je prostě jedinečná. Angelina sice byla taky fešná, ale moc často špulila nepřirozeně pusu a ty její ,,drsné'' pohledy byly spíše trapné. Ona celá ta zápletky byla zvlářtní a tečku tomu daly zoufalé digitální efekty, které byly i na ten rok 2001 těžký podprůměr. Dávám tedy jen za dvě půlky trojúhelníku a hned jej zahazuji. * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nebrala ani hra, ale je fakt že ve své době působila rozpohybovanost Larry jako zjevení. Když vyšlo na povrch, že se hlavní role ujme Angelina Jolie, lépe vybrat nemohli, říkal jsem si. Ona totiž už na všech plakátech ke hře vypadá Larra jako výplod nejbujnějších snů šíleného plastického chirurga! Fyzicky tedy tvůrci hlavní postavu vystihli perfektně, ale škoda, že z ní udělali zároveň nesnesitelně dokonalou nadženu, která co neví nebo neumí, to neexistuje! Tuhle terminátorku vypustili do všech možných koutů světa, aby tam vyřešila nějakou trapnou indianajonesovskou záhadu a přitom ve špatně sestříhaných akčních scénách nakopala prdel všemu co se hýbe, včetně supermoderních robotů a my jí přitom drželi palce a napjatě se báli o její život. No, nevyšlo to a to jsem ještě ani netušil, co přijde v druhém díle! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla mega blbost, která i při nehorázném rozpočtu na mě působila jako nějaký televizní seriál (především kvůli těm směšným vizuálním efektům a laciné výpravě). Plus když k tomu připočtete nevýraznou Angelinu Jolie, ještě více nevýrazné záporáky a stupidní (předvídatelný) scénář, musí vám dojít, že to je prostě blbost, kterou nemohl zachránit ani Jon Voight, ani Chris "Rimmer" Barrie. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Joo, na Angelinu Jolie v oblečku Tom Raidera jak skotačí se prostě dobře díva, jedna z mála hereček, které sedí akční filmy. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak u nás na fakultě tahle "archeoložka" určitě nestudovala. Nevím, za co mám dát aspon jednu hvězdu, fakt mě nic nenapadá. Ani Angelina není obrázek k pokoukání, fakt mě při pohledu na ni nepadá čelist jako jiným chlápkům. Takže kein Problem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický predstaviteľ Jones-Flynn Carsenovského typu filmov. Ničím nevybočuje od štandartných prvkov tohto žánru. Je tu dobrodružstvo, akcia, naháňačky, poklad s pascami... Škoda, že neprišlo nič inovatívne, ale na druhú stranu išlo o zábavu a ja som sa zabavil celkom fajn. Navyše sa na A. Jolie veľmi dobre pozeralo. 65/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná cesta vyplněná akčními scénami. Anebo spíše akční scény doplněné o dobrodružství trojúhelníku? Tak to opravdu nevím. Angelina Jolie se na Laru Croft hodí a docela to slušně odsýpá. To je ale tak bohužel vše. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kdyby nebylo docela zajímavého soundtracku, vyhodila bych tenhle film z hlavy raz dva. Za Groove Armadu a jedinou zajímavou scénu (letící nůž), která je podmalována podmanivou hudbou od těchto tvůrců dávám jednu hvězdičku. Druhou dávám za malou dávku ironického nadhledu a suchého málomluvného humoru, který dává tušit, že se dílo nebere až zas tak moc vážně a má jen pobavit. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se všichni a všechno snaží tvářit tak zatraceně cool až to působí skoro směšně... Příběh je naprostý blábol, scénář nudný a ta nadupaná (i když řádně nesmyslná) akce, která by se mimochodem mnohem víc hodila do nějaké adaptace superhero comicsu, samozřejmě nemůže zachránit všechnu tu prasečinu okolo. Víc než promarněná šance na poli dobrodružných akčních filmů... 40 % ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční jednohubka, která neoslní, neohromí, neurazí a rozhodně pobaví. A na Angelinu Jolie se kouká opravdu dobře. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to jako hrát videohru Tomb Raider na těžkou obtížnost...zaseknete se na jednom pekelném úseku a opakujete ho tak dlouho, až vás to celé začne pěkně sr*t. V případě filmu mě konkrétně sr*la nekonečná smyška hollywoodských debilit a únavných postupů převzatých z produktů druhé cenové. Ale přece jen...druhý díl je ještě větší peklo, proto ty dvě hvězdy za dobrý castingový tah a neurážející řemeslnou stránku. ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama