Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (554)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s tímto výtvorem je hodně skloňováno jméno Indiana Jones. Při sledování té mizerné akce, která by asi chtěla být zájímavá, mě napadlo pár důvodů, proč by Indy vždy a všude filmové Laře nedžentlmentsky nakopal pozadí: 1.) Tam, kde Indy s klidem odstřelí beduína, co na něj machruje s šavlí, Lara odloží zbraň a na férovku se začne mlátit s protivníkem. 2.) Když se takto Lara začne mlátit, dělá to jako chlap. Ona se vůbec chová jako chlap. Když už je hrdinka žena, tak by se alespoň občas jako žena chovat měla. To Indy je pěknej macho. 3.) Pan Jones má za protivníky vždy důstojné a zajímavé soupeře. Lara jen slizouny, o kterých od začátku víme, že téhle emancipované nadženě nesahají ani po vycpaná ňadra (mimochodem, Ford se nikde vycpávat nemusel a Angelina s těma velkýma balónkama vypadá dost legračně). 4.) Pan Jones měl vedle sebe vždy sobě rovnou partnerku. Lara? Kde nic tu nic. 5.) Indy je vždy na plátně zajímavější než jeho poskok (tímto zdravím Chrise "Rimmera" Barrieho, jehož přítomnost alespoň místo prosvětlí tuhle nudnou slátaninu). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vášmu dvanásťročnému synovi niekde zapatrošila nejaká vyvražďovacia videohra, na ktorú mal chuť, pustite mu Laru Croft. Oscarová Angelina hrá vo filme pre deti, ktorý nemá šancu osloviť dospelého diváka. Pre tých točí(l) akčňáky Michael Bay. Bohužiaľ nepotešia ani exotické lokácie, ktoré tu pôsobia akosi mdlo. Keď už mám hrať vo filme s vlastným otcom a mám vybudovaný určitý rešpekt, tak si vyberiem umeleckú drámu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem byl dítě předškolního věku, tak jsem na Angelině spatřoval jakési kouzlo a byla v mých očích sexy. Dnes už mám vkus poněkud vytříbenější, tudíž úplně nemohu napsat, že by mých 20 čísel byla u tohoto filmu v pozoru. Bohužel, tato sračka se ani nesnaží být ničím jiným, než prezentací Angeliny Jolie. Člověk neví, zda by v minovém poli zavadilo o minu nejprve bujnými silikony, nebo nechutnými botoxovými rty. Pokud patříte mezi stejně nešťastné diváky jako já a Angelina vám také nepadla do noty, tak si buďte jistí, že u této sračky budete vydatně trpět. Děj je přehlídka debility, akce je z kategorie té nejsměšnější a celkově snímek nesmrdí déčkovostí jen díky několika známým tvářím. Obrovská nuda a jeden velký filmový omyl. Lepší odpad. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Indy v ženském provedení, proč ne? Kdo by Laře Croft nefandil v podání Angeliny Jolie. Je to podle známé počítačové hry. Pěkné chrámy a příroda i akce. Nebylo to vůbec špatné. "Můj telefon mokrý." ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Je to snad ještě horší, než jsem čekala/doufala. Naprostá debilita, ale debilita z čistého zlata. Jak jinak si vysvětlil dvojku? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tomb Raider je herní ikona kterou jsem kdysi hrával na PS1. Vlastně ji hrají do dnes. Film jsem viděl kdysi když byl novej, a pak nic. V dnešní době jsem si říkal že to bude asi srajda ale film mě bavil. Jolie byla solidní volbou, sice tu nehrála moc dobře ale dokázala solidně nakopat. Příběh je klišé, takový typický Indiana Jones. Akce je tu dost a je solidně natočená, hlavně scéna v Lařině baráku. Vedlejší herci byly solidní až na Craigovo, který tu hrál dost prkeně, ale Glen jako záporák vždy potěší. TR je film který mě po nějakých 16 letech docela potěšil, není to nic složitého, akce je dostatek a člověk se nenudí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Laru Croft? Ať už počítačovou gamesu nebo X-tou modelku, všechno mělo jedno společné. Vnadnou akrobatku, která nosí místo kabelky dva kolty a hlavní večerní róbou je jí elastická kombinéza. Znalí ví, že herních pokračování je snad desítka, některé díly byly vynikající, jiné za moc nestály. A právě ten druhý případ se týká i filmové předlohy. Ta poměrně věrně kopíruje svého interaktivnějšího původce, ale postrádá šťávu, náboj, jisté dobrodružství s nápady, které provází např. mužského kolegu Indiana. Ale je fakt, že Lara by měla být akční, tou je a v tomto směru není až tak moc co vytknout. 40% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Kdo jinej by mohl hrát kultovní herní postavu než Angelina....no nepovedlo se, ze hry si to nic neodneslo, snad kromě názvu. Celkem nuda, akce žádná, scénář nulový, zábava tatam. Jedna velká nuda. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie působí v oblečku Lary Croft proklatě sexy. Bohužel je to jediné pozitivum filmu. Akční scény vypadají zmateně (a je jich málo), scénář je tak překombinovaný, že netuším, jestli v něm vlastně něco dává smysl, dialogy jsou směšné a většina filmu tím pádem nudná. Pokud chcete to nejlepší, co film nabízí, pořiďte si plakát, zbytek pak vlastně vidět ani nepotřebujete. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kto zbožnuje hru, dostane infarkt. Nemá to ani ten najslabší nádych Bondoviek a o Indym počula Lara len v chrčiacom rádiu... Zlátanina na VEĽMI horuce leto, keď nikto nechce rozmýšľať a všetci hovoria, že CHARLIEHO ANJELI sú bomba... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle není Tomb Raider! Tomb Raider je prvních deset minut filmu pak je to celkem o ničem..kdyby to aspon nenosilo jméno slavné klasické hry tak neřeknu ale takhle...příběh dobrý ale s Tomb Raiderem to nemá nic společného až na hlavní hrdinku co má jméno Lara. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další filmové sprznění klasické PC hry. Angelina ok, ale videoherní potenciál je promarněn takovým způsobem, že to je smutný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

koupil sem si dývko za kilčo a nelituju,byl sem na tom jako cucák v kině,to sem byl vodvařenej a teď poletech musim říct že supr.taková oddychovka.angelinu sem jednu dobu nemohl vystát,nevim proč,vždycky mi někdo nesedne a pak chvilku trvá než si ho buď oblíbím,nebo ho nechám zatraceného.od té doby co jsem viděl wanted angelinju doslova miluju.za pět minut sní bych vraždil.ale hele kotě,dětí a brada nech doma:-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Solidní akční podívaná na motivy mé oblíbené počítačové hry. Angelina se sem opravdu hodí, ikdyž není úplně můj herecký typ. Takže zasloužené 3 hvězdičky i díky hodně efektnímu začátku, který vyhodil tu laťku docela vysoko. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyla zrovna zastánce natáčení filmů podle počítačových her a tenhle snímek na tom nic nezmění. Není nad to, když si s Larou můžete sami zabít pár chlapíků, nějaké to zlé zviřátko nebo roztomilého mutantíka, když to ale všechno za vás udělejí tvůrci a vy se jen koukáte na ženskou, která skáče po zdi a střílí po všem, co se hne. Děj je tudíž značně chudý a kromě akčních scén (které jsou pořád na jedno brdo) jsem se celý film nudila. Angelina zahrála Laru dobře, to zas jo, ale s mizerným scénářem nic nenadělá sebelepší herec. Dobře se na to kouká, ale jako kratší akční klip by to klidně stačilo a nedošlo by ani na zdlouhavé a nudné scény. ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama