Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (554)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zde byl Chris Barrie a to z toho důvodu, že já jsem v něm stále viděla Rimmera a to nemělo chybu! Já ho jednoduše zbožňuji! To by se Lister divil k jaké ženské se Rimmrák dostal :D!! Každopádně to nic nemění na tom, že film je to hloupý, naivní, nepoutavý a ani ve hře jsem snad neviděla tolik fyzikálních nesmyslů. Už vidím, jak by 50 kilová Lara Croft dokázala rozhýbat 2 tunový kýl! :D To už si ten balónek mohla raději přijít propíchnout apartním špičatým nehtíkem. Mě tady tyhle nesmysly prostě vytáčí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to dvakrát a dvakrát jsem u toho usnul, potřetí se mi na to už koukat nechce. Průměr a Angelina mi už bohužel nepřipadá tak sexy jako v době, kdy ten film vznikl. Měl jsem si to asi holt pustit tenkrát. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Cože? Já dala Laře jen 3 hvězdičky? Vždyť jen za exteriér si zaslouží desítku! ... budu se muset dnes na ni znovu kouknout a přehodnotit svoji mladickou nerozvážnost... Co dnes napsala k tomuto filmu Veronika Bednářová v poznámce k TV programu Lidových novin: "Když dostala Angelina Jolie nabídku hrát počítačovou hrdinku ve filmu Lara Croft: Tomb Raider, dlouho váhala. Bylo jí pětadvacet a už měla dva Zlaté glóby i Oscara za vedlejší ženskou roli v dramatu Narušení. Bála se, že skončí v šuplíku akčních hrdinek; mimo Ameriku ji však nikdo neznal. A tak se objednala na kurzy karate, osvojila si základy bojových umění a nacvičila britský přízvuk (archeoložka Lara je totiž Britka a její otec lord). I když měl film špatné kritiky, Jolie obstála a stala se klasičkou. Od té doby rozdá vždy polovinu z honoráře na charitu (kdyby Laru nehrála, neměla by co rozdávat) a její fotka z tohoto kultovního díla se objevuje snad u každého článku typu Jak být fit za pět dní. Server Hollywood.com se tohle úterý nechal slyšet, že je neuvěřitelné, že se ještě nechystá remake Lary Croft. V hledáčku je prý pět jmen (Emilia Clarke, Naya Rivera, Jessicca Chastain, Evangeline Lilly a Kristin Kreuk), které by si post nové filmové Lary rozhodně zasloužily. Že je ještě neznáte? Počkejte za pár let..." ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Ajaj, moja drahá polovička mala pravdu, keď pochybovala o úspechu tohto filmu bez Angeliny Jolie. Ani s ňou to však nie je žiadna sláva. Dobré akčné scény spočítate na prstoch jednej ruky, na spočítanie vtipov ani žiadne prsty netreba, lebo tu nie sú. Formálna stránka taktiež nič moc, úvodná scéna AJ v sprche sa hodí skôr do reklamy na šampón. O deji nemá zmysel písať, je chaotický, nekompaktný, znásilnený do tvaru bez formy. Vidieť sa to dá raz, viac nie je dôvod. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Chris Barrie a Graeme Revell jsou tak jedinými, kdo si tu zaslouží pochválit. Angelina je obstojná, stejně jako Iain Glen, nicméně to není kompenzace za fakt, že West ve své adaptaci předvedl hned několik zásadních chyb a v porovnání s o rok starší, podobně střelenou akční slátaninou xXx, ztrácí dech hned nazačátku. Nudné, nabubřelé, rádoby efektivní ale nakonec přecijen vyšeptané, bez náboje a utopené v hromadě nepřehledných digitálních triků jako z původní hry. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Dosť slabá adaptácia PC hry, ktorý nezachráni od zlej réžie a scenára ani pekná Angelina Jolie...málo akcie, moc rozprávania... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Angelina ve své životní roli je vážně sexy. Ale to je tak všechno, protože u zbytku filmu se člověk směje, až se za břicho popadá. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie, její přiléhavý sexy obleček, vyšpulené rtíky, vyvynutá ňadra a dvě cool pistolky do každé ruky jedna...tohle bohužel nedělá dobrý film. Nuda, nuda a zase jenom nuda. Filmy podle her nemám rád. Dávám 10% ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Nebýt Angeliny a podprsenky D, tak nevím, nevím. V některých případech (např. v tomto) nejsem náročný divák. To spojení Angelina a Lara funguje víc než skvěle. Škoda, že se tvůrci zaměřili na ženskou hrdinku a na zajímavější děj jim nezbyl čas..ale zlobme se na ně, když má Lara Croft tak hluboký výstřih :)) . ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné zpracování populární počítačové hry. Ve všech ohledech mě film nadmíru zklamal. Na Angelinu Jolie se sice dívá pěkně, ale jinak není snímek ničím výjimečný. Herecké výkony nulové, žádný vtípek, scénář se bere neskutečně vážně. A ani ty akční scény za moc nestojí. Kdy už hollywoodští producenti konečně pochopí, že filmování počítačových her tímhle stylem je cesta do pekel??? ()

erased 

všechny recenze uživatele

Nemám problém se u filmů vypnout a užívat si akci, ale tento výtvor nemá kromě A.J. Rimmera zhola nic. Za něj jedna hvězda. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne hloupy a spatny film. Desne debilni scenar, uchylny namet a vubec, ani hra se mi nikdy moc nelibila. Za klady se da povazovat pouze krasna Angelina Jolie a jeji telo a take ucast Chrise BArrieho jako jejiho sluhy. Chris perli.... ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zmatená břečka, která neví čím chce být. Film mě nudil (překombinovaný scénář), Angelina se sice snaží být sexy...ale to je asi tak všecko. Podprůměrná akční slátanina (jednu hvězdičku dávám za Angelinu). Druhý díl je krapet lepší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Popravdě se mi Angelina kdysi do téhle role moc líbila. Ale jak se ukázalo, film je to tak blbý, že to ani její viditelné přednosti nezachránily. Hloupý příběh, kde jde opravdu jen o to, aby to celé vypadalo na efekt, což ale také nefunguje, protože ty akční scény vyznívají spíš hloupě než skvěle. Celkově špatné. ()

Seifer odpad!

všechny recenze uživatele

Neodešel jsem z kina dřív jen kvůli tomu, že jsem měl sebou walkmana a v něm soundrack z Final Fantasy. Hned to bylo snesitelnější. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl s partou mých španělských kamarádů v multikině ve Valencii (ti Španělé mají kina stejně špinavá a hnusná jako metro:-), byli jsme v takové trochu rozjařené náladě, a tak jsem se výtečně pobavil. Když jsem to pak asi rok poté viděl na DVD, nějak jsem nechápal, čemu jsme se tam tehdy pořád smáli. Asi tomu, jak Angelina vyrazí do třeskutého mrazu s výstřihem, že padají oči z důlků :-) ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dosť nudné spracovanie počítačovej klasiky. na jolie je radosť pozerať a poteší i barrie (rimmer z kultového červeného trpaslíka), avšak to sú asi jediné klady tohto akčného filmu. ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama