Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (553)

Skip 

všechny recenze uživatele

Když se trochu přitlumí mozek a jen tak se kouká, protože zrovna člověk nemá co dělat a venku je hnusně, na nic není nálada, tak je to vcelku dobře použitelný lék. Prostě oddychovka, která nenudí. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Obsadenie Angeliny Jolie do úlohy Lary Croft bol ten najgeniálnejší ťah aký sa mohol v tejto počítačovej adaptácií spraviť. Kameň úrazu je v tom, že je to naozaj len herná adaptácia a ako sme sa už niekoľko ráz poučili tieto adaptácie nikdy nedokážu splniť očakávania fanúšikov. Tu to našťastie nebolo až tak zlé ako by sa na prvý pohľad zdať a keď máte radi popcornovú zábavu a k tomu Angeline krivky tak si určite prídete na svoje. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděla dvojku, tak jsem se podívala i na jedničku. Nadšená jsem ale rozhodně nebyla. Film hrající si na Indianu Jonese a Jamese Bonda v jednom mě nechává naprosto chladnou. Angelina Jolie mi narozdíl od mnohých jiných nepřipadá vůbec sexy a jako herečka se mi taky nelíbí. Film, kde vtipnost a lehkost s elegancí zdaleka nedosahuje kvalit Indiany. Bond mě nikdy moc nebavil, takže tady bych už nějaké srovnání možná snesla, ale jinak ne... Tohle mě nějak nedokázalo vtáhnout do děje, zabavit... Celkem nuda, kterou nechci vidět znovu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nechystám sa k filmu písať rozsiahly komentár, pretože film bol obrovským sklamaním a nie som užívateľom, ktorý by filmu pridával na hodnotení iba na zaklade toho, že tam hrá Angelina. Lara Croft je podstatne lepšia videohra ako film. 30% ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skvělý především díky grandiózní Angelině. Má šarm, dodává filmu akci. Děj je pěkný, ale nepřekvapí, všichni si asi dokážeme odhadnout, jak celý příběh skončí. Tenhle film mám ráda jen díky tomu, že ho znám vážně dobře a je pro mě takřka klasikou. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* v době vzniku prvního filmu jsem byl ovlivněn jejím počítačovým předobrazem a tak jsem si to užíval a bavil se, ale přesto cítil jaká je to spatlanina a napodobenina Indyho Jonese. Z nostalgie dávám velmi slabé 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jako malý byla moje nejoblíbenější hra právě Tomb raider, dávám z nostalgie k silikonové krásce jednu hvězdu navíc. Film zklamal snad ve všech ohledech, snad jen akční scény stojí za zmínku. Scénář chabý, příběh ještě chabější. Jediné na co se dá dívat je nakonec jen Angelina Jolie. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

No, docela jsem se nudila, ale nebylo to nejhorší. Nejlepší scéna: Daniel Craig ve sprše:) Pro chlapy nejspíš Angelina Jolie ve sprše:) ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kdyby Andželína aspoň barvu kůže z neopálených partií ukázala , nebyla by to taková NUDA! Ale třeba žádnou kůži nemá, třeba je to robot.... ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Slečno Laro, vy jste ale trapná. Naprosto tuctová americká sračka. Akce, akce, akce, kozy, kozy, kozy, zadek, zadek, zadek a blbý kecy. No jo, už jsem si zvyknul, že tyhle filmy nemají scénář... ()

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie je jako Lara Croft v pohodě, ale všechno ostatní jde do kopru. Předvidaltelný scénář, od poloviny filmu jde hoooodně z kopce a začíná být utahaný a i trapný. Mohlo to být lepší, a to určitě... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Odpočinková akční zábava přesně podle mého gusta!! Snímek je přímo nabitý dobře promakanou akcí, povedenými hlášky a snesitelnou Angelinou Jolie, které role sedla opravdu na tělo. Pro mě skvělý filmový zážitek. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám prostě rád. Angelina jako "hledač pokladů" není sice tak dobrá jako Indiana Jones, ale já jsem se bavil. Střídání prostředí, hledání záhady, trocha vtipu, neprůstřelný hrdina... Nic více jsem od filmu nečekal, takže jsem byl spokojený. Pouze bych vynechal závěrečný střet, který při srovnání s tím, o co všechno v příběhu šlo, působí poněkud nepatřičně a přízemně. Rimmer je stále stejný, ať už jako hologram nebo skutečný :-) ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Grrr! Jak já tyhle pitomý americký akční filmy nesnášim. Angelinu moc v lásce nemám a postavu Lary Croft taky ne. Simone, ty už asi nic lepšího než Con Air nenatočíš, tak co zkusit jiný žánr. 10% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Slušná adaptace počítačové hry, která sází na vizuální stránku a sexy Angelinu Jolie (u mě to vychází). Chabý scénář a celková zmatenost dojem kazí, ale i tak se to dá zhlédnout aniž bych prskal vzteky. ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama