Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady bikerských exploitation filmů z let 66-76, tedy z toho vůbec nejplodnějšího období tohoto specifického žánru...Tento film se tak trochu liší od ostatních už jen tím, že gang motorkářů je tu vlastně vylíčen kladně, jako hrdinové, kteří zachrání některé horníky z důlní katastrofy. Většinou je to přesně naopak, motorkáři jsou většinou darebáci, kteří se neštítí naprosto ničeho a nic jim není cizí...Film obsahuje nějaké ty sekvence opileckých rvaček, drobného násilní, různých nehod, obsahuje i jedno menší znásilnění, pěkné taneční erotické číslo dvou sličných slečen a nakonec i pořádnou melu...A to je tak vše..Na filmu jsem si cenil všech těch velkých záběrů na krásnou liduprázdnou americkou krajinu, prázdné silnice bez aut, které dopřávaly značného místa všem těm spanilým jízdám motorkářů. Pěkná sekvence byla i ta pohřební, včetně proslovu. Film byl však prázdný a často velmi matoucí, působil amatérským dojmem, jako by to všechno točil člen motorkářského gangu. Vidíme tu mnoho sekvencí a každodenních činností z jejich života včetně jejich kultury, to ostatní jako by tady bylo navíc jen tak doplněno k výplni času, aby to vůbec vypadalo jako film. Nakonec dávám 2*...1* za Wiliama Smithe, jednoho z hlavních ikon tohoto žánru a druhá za senzační hudební doprovod, který, když už film docela nudil, tak ho alespoň částečně oživil! Podobný film : "Northville Cemetery Massacre." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svobodomyslní rockeři v motorkářském filmu na pomezí absurdismu a syrové reality. Jejich život je utopie. Nikde nejsou vítáni, ale v jádru věci mají dobré srdce. V hospodě se porvou s místními vidláky, ale po důlním neštěstí neváhají pomoci se záchranářskými pracemi. Nízkorozpočtový snímek bez kapky umění, který táhne absolutní improvizační volnost. Ve své jednoduchosti vypadá jako obyčejný dokument doby, situací, motorkářské party. Běžné diváky nenadchne, ale fanoušky subžánru exploitation navýsost osloví. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Primerný biker film, v ktorom súHell´s Angels za dobrých a zachraňujú ľudí pri baníckom nešťastí. Film sa pýši zaujímavým hereckým obsadením pravdielných hercov v tomto žánri. ()

Reklama

Reklama