Reklama

Reklama

Pozadí událostí


Střet zájmů (E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Tragické události, které se odehrály na fakultě, vedou děkanku Klusovou (J. Čvančarová) k radikálnímu postupu. Obviní vedoucího katedry bohemistiky Mádlera (L. Veselý) ze střetu zájmů a neetického chování. To by ho mohlo profesionálně zničit. Něco takového si ovšem nenechá líbit Mádlerova partnerka, studentka Klára (S. Haváčová). Bez vědomí Mádlera připravuje protitah. Zná totiž jisté tajemství, skrývající se na půdě univerzity. Detektivové dále rozkrývají pozadí zločinu, ale jejich vyšetřovací verze se od sebe stále zásadně odlišují. Zach (T. Bambušek) podrobuje svého favorita Vojtěcha Bohdanovského (J. Havelka) intenzivnímu a ponižujícímu výslechu. Pozice vyšetřovaného pedagoga na fakultě se prudce zhoršuje, i on hraje o profesionální zničení. Lída Stehlíková (M. Issová) je stále přesvědčená, že pachatel se skrývá mezi deseti členy divadelního spolku. Získává nová svědectví – a má štěstí, v univerzitním případu dojde k zásadnímu průlomu. Řešení vraždy by vlastně mohlo být docela jednoduché, komplikují ho však forenzní stopy po deviantním sexuálním napadení... (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvl. Policejní výslech jako v parodii, ale tohle není žádná Bláznivá střela, ačkoliv Martha Issová občas Franka Drebina připomíná, naprosto černo-bílý rozhovor profesora s děkankou, vyhrocený do extrémních pozic, a nakonec ona úžasná hláška: "To jsou ty komplikované heterosexuální stavy." Jasně, lesbické vztahy jsou zcela bezproblémové a bez komplikací a všichni se mají rádi. Uff. Jestli to Hřebejk myslel celé jako parodii, tak si u svých pražských inťošů asi moc nešplhne, jestli to myslel vážně, tak potěš koště, neb je tak mimo realitu jako nějaký mimozemšťan. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dvě minuty ticha za někdejší Hřebejkovu a Jarchovského tvorbu. Teď! Jestli se první díl částečně pokusil navodit atmosféru, pak druhý díl s nesympatickou bandou vyšetřovatelů všechno zmařil.  Dialogy a scény ve 3. díle neodkrývají rádoby závažná společenská témata (jak tvůrci prohlašují), ale neschopnost tvůrců. Scéna s prodejem jogurtů, s vydíráním nesympatického proděkana, odposlouchávání za dveřmi ("Pojďte, vy jedna šmíračko.") , to je parodie (podle Hřebejka a spol. možná vtip?). Poslední dialog alias dvě minuty ticha to zabil celé. ()

Reklama

clump 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen tenhle jeden díl a přišlo mi to celkem koukatelný, žádná hrůza, žádná velká sláva, takovej lehkej nadprůměr na domácí televizní poměry. Přestože ten shitstorm kolem pojetí tématu chápu, jsem tak trochu feminista a miluju Kamila Filu, nějak mě to neuráželo. Nevim. Zas jsem ale sledování nevěnoval moc velkou pozornost. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KONEČNĚ SE NĚCO STALO a nebylo to jako poslední dva díly - mlácení prázdný slámy. Musím se přiznat, že mě to celkem i bavilo a jsem zvedavej, kdo ji tu flašku do ty rite vlastně narval 🤔 jo a Katarzia? Wtf!? Ta je mimo úplně, rozumět jí není, hrát neumí, její příběhové linka úplně mimo a celkově je ta postava na ránu. Proč to tam je, to fakt nechápu... ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bambušek a Katarzia, opět kanálové dno, hlubší než Mariánský příkop. Jedna pozice hlasu, jeden xicht. Že by za vzor měli Křenkovou? Slovák, který má hrát šéfa kriminalitů, je neslaný nemastný. Ty anální pohyby z prvního dílu už naštěstí vypustil. A pokud Čvančarová použije větu "tyje ze své funkce" (ve vztahu k hlavnímu podezřelému) , tak je to docela k pousmání. Pravě toto slovo TYJE z jejích úst působí velice komicky. A to nemluvím o králíčku Azuritovi, který má mlsné choutky, co se týká paní děkanky. Jediné dvě osoby, které tak nějak můžu a nechovají se jako dementi, jsou Havelka a Hřebíčková. Ale čím víc demence, tím víc Adidas. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama