Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté vyslýchají studenta, který se doznal k zabití spolužačky. Rozkrývají vztahový vzorec, motivaci i okolnosti, které k usmrcení Daniely (K. Trnková) vedly. Objevují se rozpory, které detektivy dovedou k přesvědčení, že do vraždy musel být zapleten ještě někdo jiný. Sama děkanka Klusová (J. Čvančarová) se dostává do obtížné situace, dožene ji Klářino (S. Haváčová) tajemství. Její střet s proděkanem Mrkvičkou (P. Vančura) vede až k fyzické inzultaci. To má samozřejmě své následky. Děkanka pochopí, že by mohla být velmi snadno kompromitována a že by tak mohla přijít i o svoji funkci. Rozhodne se jednat. I detektiv Ondřej Zach (T. Bambušek) musí definitivně opustit svou zarputile drženou vyšetřovací verzi a dát za pravdu podceňované kolegyni. Nakonec je to tedy Lída Stehlíková (M. Issová), kdo brilantní úvahou dovede univerzitní případ až do jeho naprosto nečekaného a velmi hořkého konce. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

sorrow 

všechny recenze uživatele

Mně celá minisérie hodně bavila a nemohu moc vytknout. Spokojen s hereckými výkony (Havelka, Issová, Hřebíčková, Haváčová, Trnková, Veselý, Vodochodský, Bambušek i ta Jitka), vadila mi jen Katarzia, kdy její příběh byl vlastně úplně zbytečný, navíc tuto herečku fakt nemusím. Nebyla to taková klasická kriminálka a ta vražda nebyla asi tím nejpodstatnějším. Vraha jsem správně tipl už na začátku druhé epizody, ale závěr byl i tak překvapující. Minisérie zajímavá, dobře napsané dialogy, jen trochu to občas sklouzlo, že jsem si myslel, že jsem se ocitl v jiném seriálu (myslím tím ty dvě nestandardní scény v kanceláři u Čvančarové). Ohledně vyšetřování snad jen vytknout několik nesmyslů, jako že třeba Issová nutí přiznání z Vodochodského a neověří si alibi, když on v době vraždy byl prokazatelně na druhém konci města??? Ale i to odhalení na konci, no to si vážně nikdo nevšiml při ohledání mrtvoly, že to tak nebylo??? Ale jinak spokojenost. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, co to bylo ? Bláznivá střela má pokračování ? cituji film "ňu ňu, ňu" to prosím při rozhovoru s děkankou Čvančarovou, pak honička v její pracovně, kdy Čvančrová zaleze za skřín a holka jí tam přimáčkne, protože je tlustá tak se nemůže dostat ven a tak tu almaru shodí na tu holku a pak to pokračuje, jako kdyby jsme viděli nákup zmrzliny, no já jsemn v šoku z toho. Kdo za tohle odpovídá, že to ČT financuje i když ČT už má snad jen na premie pro pana ředitel. Neskutečný. Ještě že ČT to u mě žehlí Případy 1.oddelění, protože jinakl by tady můj komentář byl daleko ostřejší. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Debilnější politicko-korektní závěr si soudruzi Hřebejk + Jarchovský + Sýkora nemohli vymyslet : * , ÚDĚSNÝ, humus ....   . Katarzia je (jako už v předchozích dílech) totálně příšerná ....  . J.Hřebejk je na pervitinu?, na speedu?, na heroinu?, nebo má jen "prohulený" mozek z marihuany? ....  . Těžko říct, možná jenom chlastá .... . ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitkaaa s velkou Jitkou... to je v tuto chvíli zcela irelevantní, tahle věta od velké Jitky tu zazní tolikrát, že je to až k zblití... a málem byla i defenestrace slizkého proděkana, no škoda že prostě zdrhnul. A rozuzlení? Otec chtěl podržet syna a tak zfalšoval důkazy, no jenže ne zase tak důkladně. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak závěrečná epizoda evidentně nejslabší. Už z předchozího dílu bylo jasné, že mají sice pachatele, ale nemají vyřešený případ. Takže začnou opět výslechy. V této chvíli si z diváka už tvůrci už vyloženě dělají legraci. Policisté si ani neověří u klíčových podezřelých alibi, děkanka se chová násilnicky a pak rezignuje, studentky vydírají své učitele, jejich milenci netuší, co po nocích dělají a píši ve společné domácnosti, heterosexuální vztahy jsou komplikovanější než lesbické, vždyť porod je na spadnutí, "a je to máma tvého dítěte" řečeno jednou z postav směrem k lesbičce policistce (Issová). Závěrečné "odhalení" pachatele pohřbí celou minisérii hluboko pod zem, řečeno slangem mladých, tvůrci to právě "zabili"... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama