Reklama

Reklama

VOD (1)

Poslední týden školy na gymnáziu v malém polském městě. Při čekání na maturitní večírek tráví skupina studentů volný čas na místním koupališti. Během několika dní zakusí první záchvěvy lásky, ale také odmítnutí a zklamání. Vzpomínky na to, co prožili, jsou třešničkou na dortu jejich zážitků ze střední školy. Hrdinové tohoto dramatu o dospívání se ocitají ve světě, v němž sami musí nést a řešit důsledky vlastních rozhodnutí a činů. Portrét současné mládeže, která hledá svou identitu, pocit sounáležitosti a opravdové lidské vazby. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mix na prvý pohľad rozdielnych „milostných“ príbehov končiacich maturantov jedného poľského gymnázia. Jednoduchá práca s kamerou a snaha nebyť komplikovaným nie sú problém. Avšak scenár, klišé a nefunkčné postupy vedenia príbehu a takmer žiadne (morálne) vyvrcholenie sú už iná vec. Film goes to nowhere. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o prvých pokusoch zoznámiť sa s láskou u mládeže, ktorá ešte nevie, čo môže od toho všetkého očakávať, navyše žije vo svete kde sa musia dodržiavať isté pravidlá, ktoré "rozkoši" neprajú. Prvé lekcie dospievania, drogové excesy, alkohol, opustenie rodičmi, no proste všetko, čo sa s mládežou v tom veku spája v jednom. Film je len ukážkou alebo nejakou sondou do tohto pubertálneho bytia, no neponúka skoro žiadne závery. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku filmu mě polekal křesťanský song, ale uvědomil jsem si, že film natočili v Polsku, kde má církev mnohem silnější pozici než v ČR. Vždyť i u nás lze tu a tam natrefit na nějakého křesťana, každý už určitě nějakého viděl, ba možná i víc křesťanů pohromadě, kupříkladu v kostele. Film však naštěstí neřeší náboženské otázky, nýbrž se zabývá tím, jak si mladí lidé ve věku 15+ užívají svoji ještě čerstvou sexualitu a život vůbec. V jistém smyslu jej lze chápat jako sociologickou sondu do života mládeže. Děj mi nepřišel nijak zvlášť zajímavý, ale bezděčně jsem jej porovnával s mým vlastním, dnes již notně vzdáleným mládím. Internet tehdy neexistoval, mobilní telefony také ne, což bylo fajn; bez nich byl život mnohem plnější a bohatší. Horší je, že marihuana tenkrát byla v ČSSR věcí prakticky neznámou; ani jsme neznali slovo joint. Také mi vytanulo na mysli, jestli bych chtěl být mladý v dnešní době. Popravdě řečeno, nevím. Z představy, že bych při dnešní úrovni školství musel navštěvovat současné vzdělávací ústavy, mě jímá upřímná hrůza. Sice bych zase mohl nahánět mladé holky, ale ze setkání s několika vzorky vím, že jejich úroveň je dnes dost otřesná. Kdybych však našel nějakou inteligentnější, vymlátil z ní neomarxistické ideje, jimiž načichla ve škole, doučil ji pravopis a vůbec ji celkově dovzdělal, nemuselo by to být špatné. Shrnuto: Film žádnými zvláštními kvalitami nevyniká, ale přiměl mě k výše uvedenému zamyšlení, takže jeho sledování pro mě přece jen nebylo ztrátou času. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hned prvni scena s pisni veselme se,radujme se, toto je nas pan s topless tancujici zenou me prijemne naladila. Reziser udrzuje prijemny ton. Atmosfera maleho mestecka a konce skoly. Je to pekne zahrate, pekny vizual. I dialogy patnactiletych jsou napsane dobre. Ale nemyslim, ze je to univerzalni portret polske mladeze. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Ona to je doslova ochutnávka. Nejsou možná zde silné momenty, ale to mě právě  bavilo. Co samozřejmě zvedá film na čtyřku je rozhodně soundtrack. Jinak ten Hakken styl v garáži mohl být samozřejmě ještě víc věrnější reálu, ale jako fanoušek hardcoru jsem si pošmáknul, že i tohle bylo v nějakým filmu. Parádní tracky, za tohle prostě no problema. Začátek kupodivu bavil i víc. Trochu jiná kamera, jiný styl, který čím dál do závěru trochu opadl. Zase pěkný, že to nekončí nějakým happy endem u všech, že ty se mně líbíš a hotovo dvacet. 75% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama